perjantai 1. heinäkuuta 2022

Juhannus

 Juhannusta tuli jälleen vietettyä kahdessa paikassa, isän luona Laukaalla ja Kannonkoskella mökillä. Aaton olin siis tuolla edellä mainitussa paikassa. 


Perinteeseen kuuluu että väsään juhannusvastan tai vihdan, ihan miten kukin sitä haluaa kutsua, minulle käy kumpikin. Aaton grillaushetkestä ei ole kuvaa, joka on kyllä häpeä. Mutta nälkä oli niin valtaisa ettei edes tajunnut kuvata, kun piti pistää herkkuja tuulensuojaan. 

Lintu oli myös tehnyt pesän varsin veikeään paikkaan, tallin taakse punottuun koriin. Läjä poikasia oli varsin hiljaa kuvanottamisen aikaan.

Saunanraikkaana, ykköset päälle ja kohti Peurungan juhannusta ja nyt kun ei ollut metsäpalovaroitusta, sai kokkoakin poltella. Porukkaa oli mukavasti liikenteessä. Se mikä kummastutti, ettei alueella ollut mitään ruoka/olutmyyntiä. Tästä iso miinus Peurungalle. Soittoa oli ja tanssimaankin pääsi, mutta käytännössä kokon hiivuttua porukka häipyi paikalta. 








Ilta Peurungan osalta jäi siis tyngäksi, joten suunta kohti Kuusaan kanavakahvilaa, jossa oli myös juhannusjuhlat menossa. Täällä olikin sitten jo ohjelmaa ja meininkiä, porukka lauloi ja tanssilattialla kävi vilske.




Tuollahan viihdyttiin melkein pilkkuun asti, ilta tai siis yö jatkui vielä jutustelun merkeissä melkein kolmeen asti, ennen kuin väsy otti voiton.
Aamupalan jälkeen pikku huokailut ja ns. väli näppänen ettei nälkä pääse yllättämään.


Tuon jälkeen kelpasikin lähteä jo ajelemaan kohti mökkiä! Kiitos Isä ja Pirkko mukavasta juhannusaatosta. Tämä kun saattaa olla viimeinen juhannus tuossa talossa, sillä se on myynnissä! Jos sie kaipaat hyvvää taloa ja rauhaa, täs sinulle ois sellanen: https://www.etuovi.com/kohde/532327?haku=M1859097311

Möksällähän oli täysi tohina jo päällä, juhannuksen viettäjät olivat hyvissä tunnelmissa. SUP-laudat täyteen ja vesille, sekä tietenkin sauna lämpöiseksi kuten grillikin, nyt malttoi jo ottaa kuvankin ruuista.







Ison joukon ruokkiminen on joskus luovaa touhua, varsinkin kun syöjiä on 9 ja grilli on mitoitettu 3-4 hengelle, mutta nou hätä tuostakin selvittiin. Kokkina ja ns. nyrkin ja grillin välissä toimivat minä ja Ari-Matti. Nälkä jälleen siirtyi ja olo oli hyvä! Suppailusta ja maisemista nauttien meni tuo ilta mukavasti.




Aikas jeppis jussi jälleen kerran. Nälkä ei jäänyt eikä janokaan päässyt yllättämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

K-S MP-näyttelyssä kävi vilinä viikonlopun aikana

  Tämä on se viimeinen kevään merkki kun  JMK:n järjestämä K-S MP-näyttely järjestetään Hipposhallissa. Lipunmyynnin käynnistyessä oli jo u...