lauantai 2. heinäkuuta 2022

Pyöräreissu Kalajoelle

 Kesän ensimmäinen ns. pidempi pyöräreissu suuntautui Kalajoen hiekkasärkille. Ensin oli tarkoitus olla to - la, mutta olikin yllätys että paikka oli varattu täyteen, joten suunnitelmiin muutos ja aikaistetaan lähtöä päivällä. Varasin majoituksen Kalajoki Campingistä, josta sai 2 hengen ns. leikkimökin 50€/vrk.

Sattuipa vielä niin mukavasti että kaveri oli lähdössä liikenteeseen samaan aikaan Tampereelta ja niinhän me sovimme että kohtaamme Tuurissa ja jatkamme siitä yhteistuumin matkaa Kalajoelle. 

Happy whit Honda. Vanhempi ja hieman uudempi ratsu!



Tuurista matka jatkui pikkuteitä kohti määränpäätä, tosin viimeiset kilometrit mentiin isoa tietä. Lestijoella pysähdys, jossa myös tehtiin kauppareissu. Campingin respassa kysyimme, jotta voisiko kaveri jättää teltan mökin viereen ja onnistuihan se, lisäksi telttapaikasta ei tarvinnut maksaa mitään, kun ei mennyt ns. teltta-alueelle. Hienoa toimintaa, sanon minä! Samalla myös selvisi syy miksi viikonloppu oli buukattu täyteen, perjantaina alkaisivat Bimmerpartyt (nevahööd), tosin selvisi että siis BMW autojen kokoontumisajot.

Päivän tilastot oli 376 km mittariin ja ajoaika 4:52 h, joten kauheeta kiirettä ei pidetty ja siis tuossa ajassa on vain se aika jolloin pyörä oli liikenteessä.



Kypäräkalja!


Kelithän oli mitä mahtavimmat, pieni tuulenvire ja lämpöä reippaasti yli 25 astetta, eikä tuo paljoa yöksi viilentynyt. 

Jos pienen palautteen ja toiveen saa mökin varustukseen antaa, niin hyttysverkko ikkunaan ja pieni pöytätuuletin ois kova sana! Mutta en valita, hyvin tuli uni ja mukavaa kun sai kamat jääkaappiin ja oli sähköä millä ladata puhelinta yms. härpäkkeitä. 

Paikkahan on todella hieno ja ranta upea, tulipahan käytyä ihan uimassakin ja kaverin kanssa löysimme myös SUP-laudan, jonka painoluokka sopii meille molemmille.






Itse leirintäaluehan on siisti ja kaikki tarvittava löytyy alueelta, pesutilat, vessat, huoltorakennukset, saunat, ravintola yms. 

Ilta meni kuulumisia vaihdellessa ja naureskellessa paskoille vitseille. Auringonlaskua piti mennä ihastelemaan myös, on se vaan hienon näköistä. Kuvat eivät vaan tee oikeutta.






Aamupalat hoituivat omasta takaa, kun olin ottanut mukaan vedenkeittimen ja murukahvia. Kaupasta ostettu leipä, juusto, leikkele ja jukurtti maistuivat aamusta ja oli aivan riittävä päivän aloitus. Kaveri jatkoi matkaa ja minä jäin vielä yhdeksi yöksi. 

Ke ateriat oli hoidettu kotona tehdyillä pitsapaloilla ja to piti keksiä ruokapaikka. Eräs kaveri oli ollut juhannuksen jälkeen samoilla mestoilla ja antoi vinkin että käy kokeilemassa leirintäalueen ravintolaa ja kirjoita juttu, enempää ei suostunut paljastamaan, joten hieman kyseenalainen "suositus", mutta otin silti riskin. Ravintola Surffari on aivan kiven heiton päästä rannasta ja listalta löytyy pitsaa, burgereita, wingsejä yms. Itse valitsin House Premium Burgerin.

En oikeasti tiedä mitkä kaverin odotukset arvostelun suhteen on, mutta bursa oli hyvä. Burgeri oli maukas ja mehevä, sekä kasvikset olivat tuoreita. Ranuissakaan ei ollut mitään moitittavaa sekä niiden kylkeen otettu Sriracha-dippissä oli oikeasti potkuakin, joten minun puolestani ei moitteita.

Iltasella kävin vielä käpyttelemässä Sandy Kelt baariin ja eihän sitä nyt voi olla Guinnessia ottamatta kun kerta irkku pubissa ollaan.



Muuten päivä meni lekotellessa ja kierrellessä aluetta. Tuli jälleen käytyä uimassa ja viikonloppuna lähestyvä BMW bileetkin alkoi näkymään ja varsinkin kuulumaan alueella. Piti ottaa hieman pientä huikopalaa ennen nukkumaan menoa ja seuraavana päivänä nokka kohti Lapuaa. Tähän voin todeta että onneksi oli korvatulpat mukana, BMW porukka osaa pitää meteliä!






Vahva suositus tälle! Oli jopa potkuakin.

Aamu valkeni ja oli aika pakata pyörä ja ottaa suunta kohti uusia seikkailuja. Reittivalintana oli tällä kertaa tie 749, joka viisti merenrantaa ja kulki Kokkolasta Pietarsaareen ja Uuteenkaarlepyyhyn, josta sitten otin suunnan kohti Lapuaa. Tokihan tuossa välissä tuli käytyä Pietarsaaren torilla ja kirkolla. Maisemat oli kyllä hienoja ja mukavan mutkainen tie ajella.




Miksikö Lapua? No siksi että siellä voi nähdä tuttuja! En tosin ollut ilmoittanut tulostani mitään kun en tiennyt ko. herran aikatauluista, enkä sen puoleen ollut varma omastakaan suunnitelmasta. Mutta niin onnellisesti kävi että aikataulut osuivat yhteen ja pääsi kaveria morjestamaan. 


Kiitos Rölli juttuseurasta ja tarjoiluista. Virkisti kummasti ottaa vähän juomista ja pitää pieni tauko tässä kohtaa! Lapualta suunta kohti kotia, tosin nälkä alkoi kurnimaan, joten pysähdyinpä jälleen Keskiselle, eli voi sanoa että ympyrä sulkeutui. Vesan pihvipaikassa lautaselle tupsahti Kanaa Italiana, jossa oli kanaa, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia, pestokastiketta, kauden kasviksia ja perunoita. Aloitus tietenkin salaattipöydästä.





En kovia odotuksia tälle ladannut, mutta hyvää oli. Kasvikset rapsakoita, perunat sopivan suolaisia ja juustoinen kana herkullista. Tuosta olikin hyvä ajella kotiin, tosin yhden pysähdyksen tein vielä Palsankoskella, komia paikka ottaa pikku tauko ja nauttia vähän juomista.



Päivän ajotilastot näyttivät kotiin saapuessa 434.5 kilometriä ja ajoajaksi oli rekisteröitynyt 5.52 h, joten kiirettä ei pidetty nytkään. Toinen tilasto (joka ei varmasti kiinnosta ketään) on se että join 1.5 litraa vissyä, 1.5 litraa vettä, lasin mehua ja tuopin kokista, kusella kävin 2 kertaa, joten kertonee jotain lämpötilasta ja hikoamisen määrästä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...