tiistai 3. elokuuta 2021

Rönnvikin viinitila

 Talvella ollessani SMOTOn seminaarissa kokkina, aloin tutustumaan Laitikkalan lähiympäristöön ja silloin törmäsin Rönnvikin viinitilaan. Nyt kesällä sinne oli oiva tilaisuus mennä nauttimaan tänä vuonna avatun bistron antimista ja samalla tutustua vähän paremmalla ajalla itse viinitilaan ja sen ympäristöön. Rönnvik on yksi Suomen ensimmäisistä viinitiloista.

Miljöö on hieno ja parkkipaikalla on reilusti tilaa autoille ja moottoripyörille. Pihapiirissä on tavallaan 4 osaa. On Bistro ja Talliputiikki, Viinipuoti ja panimo, Tallinylisillä taidenäyttely ja pihan perällä viinin- ja pontikan valmistuksesta kertova näyttely.




















Eipä ole tuottajan osuudessa kehumista, kun katsoo mistä viinipullon hinta koostuu. Eli verojen osuus tästäkin lystistä on reilusti yli 40%, järkyttävää!

Bistro tarjoaa lähitilojen tuotteita ja ei allekirjoittaneen tarvinnut pitkään miettiä mitä listalta ottaisin. Rönnvikin lautanen oli itsestään selvä valinta, sillä pääsisi käsiksi useaan lähiseudun tuotteeseen yhdellä kertaa. Lautanen sisälsi oman tilan kanaa, Heikkilän juustolan juustoja, Katajan palvilihaa ja makkaraa, leipää, sipulipyreettä, rosmariinimajoneesia ja pikkelöityjä kurkkuja sekä porkkanaa.


Jälkiruuaksi tietenkin suklaakakkua vadelmacremellä ja palsternakkalastuilla. 


Ai että olipas herkkua ja tuo maistelulautanen oli kyllä oiva makuseikkailu. Kaikkea oli juuri sopivasti! Mukaan tilalta lähti pullo viiniä, muutama "siideri" ja muutama olut. Tilalla on siis myös panimo nimeltään Olutpaja, joka on myös yksi Suomen vanhimmista pienpanimoista. Kyseisen panimon tuotteita on tullut maisteltua ennenkin ja hyväksi ne on todettu. Paluumatkalla kotiin vastaan tuli myös Strutsitila Syrjänen, jonka pihassa on pienimuotoinen kotieläinpiha. Nyt strutsit jäivät näkemättä kun olimme käytännössä paikalla sulkemisaikaan, mutta kahvit ehdimme ostaa.



Molemmat paikat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja ja varsinkin prätkällä tuonne pääsee loistavia mutkateitä pitkin. Suosittelen käymään ja nauttimaan hyvästä ruuasta, viinistä, oluesta ja hienosta miljööstä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...