maanantai 16. elokuuta 2021

Extempore reissu "etelään"

 Usein äkilliset päähänpistot ovat parhaita, kuten nytkin kun pe iltana minulle heitettiin idea että miten olisi huomenna Hesaan ja ruokailu Briccossa ja su takaisin. Eihän siinä, parin saunaoluen jälkeen oli varattuna junaliput ja majoittuminen Radisson Blu Royal hotellista aivan Helsingin ytimestä. Itse pidän tästä hotellista, sillä se on harvinaisen siisti ja perushuoneetkin antavat kuvan hieman paremmasta. Sisäänkirjautumisen yhteydessä meiltä kysyttiin millä aikavälillä haluamme aamupalalle, koska korona. Automaattisesti oletin että vieraat jaetaan noihin 3 aikaryhmään 8-9, 9-10 ja 10-11. Tietenkin valitsimme tuon myöhäisimmän ja kaikkihan ei ihan mennyt kuin Stömsöössä mutta siitä lopussa lisää!




Ensimmäinen ja aina se pakollinen pysähdys Vltavassa ja pohjoisen miehellehän tuli hiki. Piti ottaa ihan pitkähihainen paita pois päältä. Mukava fiilis oli istuskella terassilla, nauttia auringosta, ihmisvilinästä ja oluesta.



Pikku lepohetki huoneessa ja IrishCofeen voimalla kohti Briccoa, johon eilen oli tehty pöytävaraus kolmelle. Tämä ns. kolmaspyörä ilmoitti hieman myöhästyvänsä, joten pikku kuohuvat alkuun odotellessa sopi mainiosti. 


Itsellä on aina pienoinen ennakkoasenne kun kyse on julkkiksen paikasta, jotenkin se luo odotuksen ja fiiliksen, että ratsastetaanko maineella. Olimme siis Annankadun Briccossa, paikkahan on pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi, erittäin viihtyisä.





Tarjoilu pelasi moitteettomasti ja tietoa juomasta kerrottiin hyvinkin yksityiskohtaisesti. Siinä odotellessa ja nauttiessa kuplivasta selkeytyi myös menu. Alkuun tilasimme Antipasto Superiore, johon tuli parmesania, gorgonzolaa, pecorinoa, salamilajitelma, prosciutto di carpegna, viikunahilloa, oliiveja, tomaatteja, marinoitua kesäkurpitsaa ja saksanpähkinöitä. toiseksi ruuaksi tilattiin pitsa, jossa oli mozzarellaa, prosciuttoa. Koko komeus huuhdottiin alas tarjoilijan suosittelemalla valkoviinillä!




Nyt oli kyllä kaikki niin kohillaan, ettei mitään rajaa. Hetkeen en ole noin hyvää kokonaisuutta syönyt! Halpaa lystiähän tuo ei tietenkään ole, kokonaisuus kustansi 117,3€ mutta voin sanoa että ihan joka pennin väärtti oli tämä! 

Briccosta matka jatkuin Ölhus Köbenhavn:iin ja siellä tulikin mukavasti nautittua muutama erikoisempi olut. Sisustus on toki paikan mukaan.



Tuon jälkeen olikin mukava kellahtaa nukkumaan ja odottaa aamupalaa. Noh odotusta ei oikein palkittu, sillä aamupalahuone ja tila olivat niin täynnä että ei  istumaan mahtunut! Porukkaa oli niin paljon että turvaväleistä ei ollut tietoakaan ja kaikki niin ruuat, juomat kuin välineetkin olivat loppu joka puolelta.



Tämän leipäsatsin ja munakkaan saamiseen meni 30 min! Istumaan pääsi vain ottamalla käyttöön pöydän jossa luki, ei käytössä! Aamupala on, kuten mainostetaan laadukas ja kokilta saa erikseen käydä tilaamassa munakkaita ja pannukakkuja, kunhan niitä vain ehti hakemaan eli tarkkana piti olla ja hyökätä heti laarille kun sinne jotain tuotiin. Aika fiasko, sillä ruoka-astioita täytti vain pari henkilöä. Luulisi hotellin tietävän paljonko porukkaa majoittuu ja varsinkin kun kysytään aika milloin halutaan aamupalalle niin olevan tiedossa milloin se suurin ryntäys on. 
Kuitenkin voin todeta että aivan loisto reissu. Tällaisia extempore-matkoja pitäisi tehdä useamminkin. Nyt tämä päivän reissu tuntui useamman päivän lomalta. Vielä kun sai syödäkseen mahtavan hyvää ruokaa, niin viikonloppu oli  täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

K-S MP-näyttelyssä kävi vilinä viikonlopun aikana

  Tämä on se viimeinen kevään merkki kun  JMK:n järjestämä K-S MP-näyttely järjestetään Hipposhallissa. Lipunmyynnin käynnistyessä oli jo u...