sunnuntai 1. elokuuta 2021

Rauhalahden kesäteatteri: Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot

 Jaakko Tepon tarinat ja musiikki on ollut mukana elämässäni lähes siitä asti kun muistan. Osasin pikkupoikana vitsit, tarinat ja laulut ulkoa. Koskaan en ole Jaakko Teppoa livenä nähnyt. Jos mahdollisuus vielä joskus tulee, sen toteutan. Nyt pääsi kuitenkin lähelle, kun Rauhalahden kesäteatteri toi lavalle Jaakko Tepon hahmoista sen kuuluisimman, eli Toivo Ryynäsen. Toivo on muuten oikea persoona, toki tarinoiden Toivo on eri, mutta hyvän tarinan pohjalla on aina hitunen oikeaa elämää.

Lainaan aluksi näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastanneen Ismo Apellin sanoja: Ryynäsen Topia ja Topin tarinoita saen usseena vuonna seurata Jaako Teppo - kiertueella keikkapaikkojen takahuoneessa. Siitä tuli aena hyvälle mielelle. Lähde: Pörsänmäen uutiset.



Pienoisella jännityksellä odotin mitä tuleman pitää, sillä odotukset olivat korkealla, jo senkin takia että tarinat ja laulut ovat niin tuttuja. Miten niitä ja niistä on saatu tehtyä tarina, joka tekee kunniaa Jaakko Tepolle ja edesmenneelle Toivo Ryynäselle.










Tarina alkaa Pörsänmäen pelastamisella, kuntaliitos on paha uhka. Enempää en paljasta, mutta tämän teeman ympärille tarina alkaa kietoutumaan. Hienosti muuten alkaakin ja paranee vain loppua kohti! Välillä sai nauraa kyyneleet silmissä ja hyräillä kappaleiden tahdissa. Hyvin oli saatu sovitettua tarinat ja musiikki toisiinsa. Lämmin suositus, menkää ihmeessä katsomaan, sillä naurua jos mitä tämä maailma nyt kaipaa! Suuri kiitos, näyttelijöille ja koko tuotannolle, upeaa työtä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

K-S MP-näyttelyssä kävi vilinä viikonlopun aikana

  Tämä on se viimeinen kevään merkki kun  JMK:n järjestämä K-S MP-näyttely järjestetään Hipposhallissa. Lipunmyynnin käynnistyessä oli jo u...