maanantai 30. elokuuta 2021

Olutsatama

 Olutsatama päästiin rajoituksista huolimatta järjestämään 27. - 28.8. Olihan tätä jo odotettukin! Perjantaina portilla oli jo jonoa ennen klo 15. 


Koronan takia alueen kokoonpanoa oli muutettu, mm. esiintymisteltta ja lava olivat poissa ja sen tilalla oli pienempiä telttoja joissa pääsi istumaan ja tarvittaessa suojaan sateelta. Tosin säänhaltijat hellivät tapahtumaa ja pisaraakaan vettä ei koko viikonlopun aikana tullut taivaalta. Juomaa myyviä kojuja oli 17 ja ruokaa myyviä 4. Olutta ja muita virvokkeita tarjosivat: Salama Brewing, Kanavan Panimo, Pyynikin Distilling Company, Hangaround & Nobody Brewing, Olaf ja Mikkeller, Lepola, Aalto Panimo, Linden, Fat Lizard Brewing, Maku Brewing, Karvilan Panimo, Rocking Bear Brewers, Hiisi, Varastopanimo, Mufloni, Panimoyhtiö X ja Olutkontti. Ruokaa taas tarjosivat: The Bro's Burgertruck, Jukolan Juusto, Loco Pollo ja Taikuri.

Perjantaina en alueella ehtinyt olemaan kuin 3 tuntia, kun piti rientää kaverin pihasaunan avajaisiin, jossa olin luvannut myös tehdä porukalle sapuskaa. Perjantain tavoite olikin kiertää ne kojut, jotka itselle eivät olleet niin tuttuja. Ensipuraisu tapahtui Karvilan Panimon kojusta, josta tuoppiin laskettiin Korven kutsu Helles Lager.


Perjantai tuntui aika hiljaiselta, vaikka jouduinkin poistumaan aikaisin. Porukkaa oli kuulemma ollut kuitenkin mukavasti ja ohjelmaakin oli järjestetty. Oli perinteinen olutjooga sekä uutena "lajina" twerkkausta. Myös olutbingoa oli tarjolla. Valitettavasti tuota twerkkausta ei ollut lauantaina, olisin ehdottomasti mennyt keikuttamaan peppua ja luultavammin samalla olisin saanut molemmat lonkat sijoiltaan.



Muita perjantain oluita oli Salman Dry Hopped Pils, Olutkontin Myrrys mustatorvisieni Stout, Varastopanimon Nenätippu jälkisahti, Mikkelerin Side eyes Pale Ale ja Lepolan Wasted Berries. Kaikki olivat juotavia, varsinkin tuo Karvilan panimon tuote. Edelleen se oma makumieltymys on siellä Lager, Pale Ale, Pils suunnalla ja nyt onneksi oli niitä hyvin tarjolla, vaikka trendi onkin sour ja gose oluissa, jotka taas minusta eivät ole oluita laisinkaan koska maistuvat lähinnä hedelmille tai marjoille. Toki niistäkin löytyy veikeitä yllättäjiä, kuten salmiakki vattu mojito sour, joka oli ehkä se suurin yllättäjä täällä mutta en tuotakaan olueksi laskisi!

Lauantaina kun saavuimme paikalle, olikin jo jonoa ihan erilailla kun perjantaina. Ja nyt kun pe oli maisteltu niistä kojuista, jotka ei olleet niin tuttuja oli aikaa käydä kaikki muut kojut läpi. Lauantain olutlista oli seuraavanlainen: Aallon Isohiekka, Hiisin Väki, Olaf Lakeland Pils, Karvilan Panimo Classic Lager, Fat Lizard Ankle Slapper APA, Linden American Pale Ale, Mufloni Pilsner, Kanavan Panimo Sulku Pils, Hangaround & Nobody Hazy Pale Ale, Maku Horisontti Pils ja Panimoyhtiö X Pils. 

Lauantaina väkeä oli tosiaan todella runsaasti ja kojuille joutui jonottelemaankin ja istumapaikkaa sai välillä oikein hakea. Perinteisesti piti osallistua olutjoogaan, jossa saa itsensä notkeaksi niin liikkeillä kuin oluellakin.



Olutsataman sivuilla sanotaankin, että se on Suomen rennoin oluttapahtuma ja tämä pitää kyllä mielestäni paikkansa. Tarjolla on hauskaa oheisohjelmaa kuitenkaan tuota pääasiaa eli tutustumista oluiden ihmeelliseen maailmaan unohtamatta. Tapahtumasta onkin saatu mielestäni yksi Suomen parhaista oluttapahtumista! Asiaa ei pidä ottaa liian vakavasti! 







Parastahan näissä tapahtumissa on se että oluen saa 1-4 dl annoksena ja itse otan aina tuon 1 dl, jolloin voi maistella mahdollisimman paljon. Lasinpesupisteitäkin oli mukavasti ja niistä kun aina lasin pestessään otti tuopinpohjalle vettä, niin ei päässyt ns. lähtemään lapasesta. Ruokatarjontaan tuli tutustuttua sen verran että tacolautanen nyhtöpossulla tuli otettua Taikurin kojusta, hintaa annoksella oli 12.5€ ja oli kyllä jokaisen pennin väärtti!


Muutenkin hintapolitiikka oli varsin maltillinen, tuo desi maksoi 2€ lähes joka kojussa, toki oli myös myynnissä kalliimpia tuotteita tai jos tuotetta ei ollut hanassa myytiin koko tölkki tai pullo.




Kuten kuvista näkyy, ei maskeja ollut juuri kenelläkään ja vaikeaahan se on maistella maski päässä. Perjantaina itse hetken kokeilin maskin käyttöä mutta se jatkuva maski päähän, maski pois vekslaaminen kävi niin vaivanloiseksi, että päädyin olemaan ilman.

Tapahtuma oli jälleen kerran onnistunut niin omien maisteluiden kuin järjestelyjenkin puolesta! Kaikki toimi mielestäni jälleen moitteettomasti. Sisään tullessa sai lasin ja ohjelmalehtisen, missä oli aikataulut, panimot ja niiden sijainnit alueella. Suuri kiitos puuhanaisille ja miehille sekä panimoille! Hieno viikonloppu oli jälleen kerran. Mitään sellaista wow elämystä en tällä kertaa oluista saanut. Mutta jos jonkun tuolta valitsen, niin nuo Karvilan panimon molemmat lagerit oli kyllä hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...