torstai 1. elokuuta 2024

Rantablues

 Jo viime vuoden alkutalvesta tuli varattua lippu/majoituspaketti Rantablues nimiseen tapahtumaan. Se että tapahtuma löytyi, oli silkka vahinko kun istuttiin naapurissa iltaa ja googgelila etsin tietoa Erja Lyytisestä, jolloin hakutuloksiin tuli Talo rannalla: Rantablues. Ja kattaushan oli varsin kova: Honey B & the T-Bones, Holmala, Jarkko Helin & Crawfish Kings, Heikki Silvennoinen ja Erja Lyytinen.


Iltahan alkoi ruokailulla ja meillä kävi tuuri, sillä eihän sitä ollut tajunnut pöytävarausta tehdä. Kun menimme kysymään pöytää, oli ravintolassa yksi vapaa pöytä 4 hengelle ja seuraavat olivatkin sitten klo 19 jälkeen. Tavoistani poiketen otin kalaa ja nyt voin sanoa että osu ja upposi.


Tuolta sitä joutikin jo kiirehtimään festarialueelle, joka oli Ikaalisten kylpylästä muutaman satametrisen verran sivussa. Illan aloitti ns. päälavalla Honey B & T-Bones.






Itselle ko. bändi ei ole koskaan ollut mikään juttu, vaikka hyvää musaa soittavatkin ja ovat teknisesti erittäin taitavia. Mutta musatyyli on ehkä liian progea, mutta hyvän setin vetivät. Tuolta sitten siirtyminen ns. pikkulavalle talon viereen, jossa Jarkko Helin & Crawfish Kings aloitteli jo settiään.






Tästä setistä ei paljoa mieleen jäänyt vaikka kyllä bändillä selkeästi oma kannattajakuntansa oli ja ei bändin soitossa mitään vikaa ollut. Bändit vuorottelivat noiden lavojen suhteen ja mielestäni oli fiksua että illan aloitti hieman isompi esiintyjä, jolla saatiin porukka heti alkuillasta paikalle. Seuraavana vuorossa oli Silvennoinen.





Porukkaa oli jo reippaasti paikalla.





Hyvä oli setti ja kuultiin siellä seassa muutamia kaskujakin, Silvennoinen kun ei ainakaan niissä esiintymisissä joita herralta olen nähnyt ole mikään varsinainen suupaltti. Jälleen lavan vaihto ja vuoroon Holmala.




Hyvä ja rento setti, selkeästi myös tällä artistilla oli oma kannattajakuntansa, itse tyydyin kuvaamisen jälkeen istuskelemaan pöydässä ja nauttimaan musiikista ja seurasta. Sittenhän olikin jo illan pääesiintyjän Erja Lyytisen vuoro.










Eipä tarvitse ihmetellä miksi Lyytinen on valittu yhdeksi maailman parhaista kitaristeista, onhan tuo soittimen käyttö ihan omaa luokkaansa! Ihan älyttömän taitavaa tiluttelua ja hienoja biisejä koko setti täynnä. Tapahtuma oli kuulemma loppuunmyyty ja porukalla oli tosiaan todella hyvä ja rento fiilis. Tarjoilut alueella pelasi hyvin, toki jonoja syntyi mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Hienosti järjestetty tapahtuma! 
Loppuillasta oli vielä jatkot kylpylän baarissa, jossa trubaduuri soitteli sekalaista musiikkia. Kiitos matkakumppaneille seurasta ja mukava oli nähdä paria tuttuakin paikanpäällä, joiden saapumisesta en tiennyt mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jyväskylän Moottoriklubi ry:n 50-vuotisjuhla

  La 7.9. juhlittiin JMK:n viisikymppisiä, päivä alkoi klubilaisten yhteiskuvalla Jyväskylän Satamassa ja siitä siirryttiin klubille, jossa...