keskiviikko 7. elokuuta 2024

32. Ponutaival

MC Kitee järjesti Ponutaipaleen jo 32. kerran. Tässä rallissa on tullut käytyä useasti ja nytkin Ponu osui juuri sopivasti JKL:n rallien aikaan, joka onkin oiva syy lähteä pois kaupungissa ja rallin hulinasta.
Kelithän oli sääarvausten mukaan taas koko viikonlopulle aivan karseat, mutta kun olimme saaneet mökin, niin päätimme lähteä vaikka keli olisikin huono. Tosiaan täytyy todeta että hetkeen en ole noin kosteissa keliolosuhteissa ajanut ja kun vielä rallien takia menimme kiertotietä, ettei tarvitse jonotella rallikansan kanssa, niin olihan kohtalaisen raskas ajopäivä. Toki matkalle osui kuiviakin osuuksia, vaikka suurimman osan ajasta tulikin sitä vettä. Mutta niin vaan perille päästiin, joten kamat kuivumaan ja viettämään laatuaikaa!



Ponussa on perjantaina tuloruoka, mikä on aika harvinaista kokoontumisajoissa.




Kelikin kirkastui kaikista ennusteista huolimatta ja auringonpaistetta riittikin koko viikonlopun ajan. Eihän sitä auttanut kuin käydä saunassa ja mennä tämän jälkeen nauttimaan virvokkeita sekä kuuntelemaan illan bändiä.












Niin se meni ilta turistessa tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Matkan aiheuttama väsykin haihtui jonnekin ja tuli valvottua jopa ihan aamun tunneille asti. Seuraavan päivän ohjelmatietoihin oli merkattu bingo, yhteisajelu, kilpailut, bändit yms. asiaan kuuluvat ohjelmat.



Hurjaksi on mennyt meno kokkareillakin, nyt tosin tuli palkintokin kun sain 3 riviä täyteen!








Kilpailuista ei valitettavasti ole kuvia, mutta videolla näette kisat. En siinä videoinnin lomassa tajunnut kaivella tuota puhelinta taskusta. 










Porukkaa oli hiukan vähänlaisesti, kuulin su aamupalalla lukeman 186 + päiväkävijät, joten väki sen kuin vähenee kokkareilla. Tosin eipä tuo menoa haitannut meillä paikalla olleilla oli kyllä hauskaa! Nyt ilta ei venähtänyt aamun tunneille, sillä kotiinkin on kiva päästä ajoissa.
Het aamupalan jälkeen kamat kasaan, mökin siivous ja avainten luovutus. Nyt pääsi oikein poliisin kanssakin tekemisiin, kun olivat laittaneet puhallusratsian pystyyn ja hyvä niin!
Paluumatkan yksi jo perinteiseksi tullut pysähdyskohde on TeaHouse of Wehmais, jossa pääsee tutustumaan teen ihmeelliseen maailmaan, tilalla on myös todella paljon muuta, eli ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka!




Lautaselle päätyi suolainen porkkana-palsternakkaskonssi, jonka kylkeen tuli haukimoussea ja savuteellä maustettua voita sekä makea skonssi, jonka kylkeen tuli mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tuohon sai vielä itse valita teen ja kun minähän en tuosta lajista mitään ymmärrä, niin luotin tarjoilijan asiantuntemukseen ja teeksi tuli Studio54, jossa oli samppanjan ja kerman aromeja ja olihan se kyllä hyvää.
Iso kiitos jälleen MC Kiteen mukaville talkoolaisille sekä kaikille tutuille ja tuntemattomille, joihin oli ilo törmätä viikonlopun aikana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jyväskylän Moottoriklubi ry:n 50-vuotisjuhla

  La 7.9. juhlittiin JMK:n viisikymppisiä, päivä alkoi klubilaisten yhteiskuvalla Jyväskylän Satamassa ja siitä siirryttiin klubille, jossa...