torstai 15. elokuuta 2024

J.R.R. Tolkienin maailma John Howen silmin

 Luonnonrauhasta taas aivan eri maailmaan, eli fantasiaan. Tampere-talolla on parhaillaan menossa John Howen näyttely, joka pohjautuu J.R.R. Tolkkienin maailmaan ja varsinkin Taruun sormusten herrasta. Itselle ko. sarja tai saga ei ole koskaan ollut se juttu, toki hyviä elokuvia ja visuaalisesti erittäin näyttäviä, mutta en ole esim. lukenut noita kirjoja koskaan. Kuitenkin aiheesta olen sen verran kiinnostunut, että halusin tuolla käydä, antaa toki kuvien puhua puolestaan.





































Olihan mahtava näyttely! Ihan uskomattomalta tuntuu että joku osaa piirtää noin hienosti. Tunnelmaa luotiin myös valoilla, heijastuksilla ja varjoilla, joka vastasi jotenkin keskimaata tai -aikaa sekä sitä synkkyyttä joka elokuvissakin välittyy aina välillä. Kyllä tuolla kannattaa käydä, vaikka et fani olisikaan mutta kiirettä pitää, sillä näyttely on vain 18.8. asti tuolla.

Tokihan ei ole matkaa, etteikö pidä käydä syömässä ja nyt pääsin pitkästä aikaa Pispalan Pulteriin, jossa lautaselle mätkähti sipulipihvi.






Tuonne muuten kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä nytkin ravintola oli aivan täysi ja ainoastaan ns. 2 hengen pystypöytä oli vapaana, mutta sehän riitti. Annoshan oli hyvä, juuri niin konstailematon kuin sen pitääkin olla. Jälkkäriksi vielä mustikkavalkosuklaakakkua ja kahvia, niin avot eipä ollut illalla nälkä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jyväskylän Moottoriklubi ry:n 50-vuotisjuhla

  La 7.9. juhlittiin JMK:n viisikymppisiä, päivä alkoi klubilaisten yhteiskuvalla Jyväskylän Satamassa ja siitä siirryttiin klubille, jossa...