lauantai 3. syyskuuta 2022

Saaristoralli

 Turun Moottoripyöräilijät ry järjestivät Saaristorallin 26.-28.8.2022 Camping Sollidenissa. Ralli kuten paikkakin oli itselle ennestään tuntematon, joten mielenkiintoista oli mennä uuteen ralliin. Nyt kävi tuurikin, kun viikkoa ennen soitin alueelle ja kas kummaa siellä oli vielä mökki vapaana, joten nyt ei tarvitsisi raahata telttaakaan mukana. 

Lähtö sumuisesta Keski-Suomesta aamutuimaan, jotta olisi pelipaikoilla mahdollisimman aikaisin.Muutaman pysähdyksen ja yhden ruokatauon taktiikalla pelipaikoille. Rallimaksu oli 50€/hlö ja mökki 150€ viikonlopulta. Alue on aika mäkistä ja varsinkin meidän mökin tiedoissa oli jopa mainittu, että ei suositella liikuntarajoitteisille, joka kyllä piti paikkansa. Ensin ajettiin jyrkkä hiekkatie, jonka jälkeen tuli ns. teltta-alue ja sen jälkeen vielä kivuttiin pientä polkua kallion päälle, jossa mökki oli. Tästähän ei mitään haittaa ollut, treenistä meni kipuaminen ja olipahan komealla paikalla mökki.Tietenkin kun kyseessä on uusi paikka ei kaikki toiminnot yms. olleet tiedossa, joten perjantai alkoi alueeseen tutustumisella ja kyselemällä mistä löytyy mitäkin. Vessat, suihkut ja ruokailualue oli tuossa teltta-alueen vieressä ja ravintola ja bändi oli alhaalla vastaanoton yhteydessä. 

Väkeä oli mielestäni aika vähän mutta tunnelma oli kyllä hyvä. Uusia kasvoja ja tuttavuuksia tuli solmittua ja näkyi alueella tietenkin vanhoja tuttujakin! The 7-11 Rock Band viihdytti yleisöä. Siinä se pe meni turistessa ja virvokkeita nauttiessa. Unikin tuli jossain vaiheessa yötä ja mikäs oli kömpiessä mökkiin sängylle! Aamu valkeni sumuisena, joka kyllä hälveni varsin pian. Hyvän aamupalan jälkeen olikin hyvä jatkaa alueen kiertelyä.
Päiväsellä piti lähteä käymään kaupassa, kun alkoi vissy loppumaan....kyllä vissy ei kalja! Onneksi tuossa oli vajaan kilometrin päässä kauppa, jonne siis kävellen lähdettiin. Matkaan oli lähtenyt useampikin motoristi, kuka vissyn ja kuka kaljan tai muun juoman perässä, mutta saimme myös kuulla että Paraisten keskustassa on Paraisten Retro Carssin järjestämä tapahtuma, joten vajaan kilometrin kauppareissu venähti reippaaksi 6 km lenkiksi. 


Olihan paljon katseltavaa ja aivan mahtavia vehkeitä. Eikä Paraisten keskustakaan pöllömpi ollut, kaiken näköisiä vintage-liikkeitä oli paljon. Kyllä tuossa useampi tunti vierähti, jopa niin pitkään, että Saaristorallin kilpailut jäi näkemättä. 
Vissytkin saatiin ostettua ja päivä jatkui karaoken, lounaan ja palkintojenjaon merkeissä. Siinä ennen illan bändiä tulikin sitten vaan käppäiltyä alueella ja höpöteltyä ihmisten kanssa.Iltaa viihdytti Skoogie ja sedäthän jaksoi heilua, sekä soittaa kunnon rokkia! Iltasella vielä selvittelin kävijämäärää ja sain vastaukseksi, että reipas 180 yöpyjää, sekä päiväkävijät päälle. Tuntuu olevan ralli kuin ralli, niin väkimäärä vähenee. Se on harmi, sillä nämä tapahtumat ovat hyviä ja vertaansa vailla olevia paikkoja, jossa tutustua samanhenkisiin ihmisiin.

Väsy iski matkaajiin ja aikaslailla ajoissa tuli mentyä nukkumaan, tosin eipähän tarvinnut aamulla miettiä ajokuntoa. Mukava viikonloppu ja järjestelyt toimi hyvin. Kiitos TUMP, kyllä teidän ralliin kannattaa tulla uudestaankin! Hauskaa oli koko rahan edestä ja kotonakin oltiin hyvissä ajoin, eikä edes satanut vaikka, ennusteet lupasivat märkää paluumatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

XXXIII Savojärven telttakokoontuminen

  Jälleen oli aika pakata pyörä ja suunata kohti kaltaistensa seuraa. Itselle tämä on ajokauden viimeinen kokoontumisajo,  AMP mcc:n järjes...