maanantai 5. syyskuuta 2022

Keski-Suomen Miestenilta

 Parin vuoden tauon jälkeen Keski-Suomen Miestenilta järjestettiin pe 2.9. Petäjäveden kirkossa, teemana oli tukea ja turvaa. Vaikka kyse on seurakunnan järjestämästä tapahtumasta, ei uskonto ja usko ole pääosassa, vaan miesten yhdessäolo ja ajankohtaiset aiheet.

Aluksi näytti siltä, että väkeä ei paljoa tulisi paikalle, mutta kun yhteiskyyditykset (5 linja-autoa) saapui paikalle, alkoi kenttä täyttymään. Tilaisuus siis alkoi klo 16.30 jolloin seurakuntatalon pihassa nautittiin makkaraa perunasalaatilla ja munkkikahvit!Vaikka itse kuulun tässä tapahtumassa ns. nuorisoon, oli ilo huomata, että nyt en ollut nuorin ja muutamia kymmeniä "pojankoltiaisia" oli mukana isänsä tai vaarinsa kanssa! Porukkaa oli todella paljon ja Petäjäveden kirkkoon mahtuu noin 900 henkeä ja se oli lähes täynnä.


Ensimmäisenä puhujana oli Samuli Heimonen, joka on tehnyt kirkon uudistuksen myötä nuo ylhäällä näkyvät parvien kaiteet. Samuli kertoi siitä, miten epätodellinen koko tuo oli toteuttaa 76 cm * 10 m. Hän kertoi myös maalausten symboliikasta, joka olikin hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa. Sanokaas esim. yksi kirkko, jossa käärme olisi maalauksissa? Hienoa oli kuunnella ja varsinkin kun hän kertoi taulujen yksityiskohdista, joita oli vaikea havaita, ellei mennyt aivan taulun lähelle katsomaan. 
Toisena puhujana oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Hänen puheestaan ei oikeasti jäänyt kauheasti kerrottavaa, todella sekava ja itseään toistava puhe. Tokihan hän yhdisteli hyvin nykytilannetta Suomen sotiin mutta silti puhe jäi sekavaksi.
Puhujien välissä oli yhteislaulua ja välillä kanttori Jukka Kuljun säestyksellä lauloi Hannu Haahtela. Pienoinen pettymys oli, että yhteislauluina oli pelkkiä virsiä ja muut kappaleet oli Haahtelan esittämiä, kun aikaisempina vuosina on laulettu yhteislauluna myös muutakin kuin virsiä.

Kolmantena puhujana oli Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki, jonka puhe tukeutui toki uskoon ja uskontoon mutta mistään saarnasta ei kuitenkaan ollut kyse.
Lopuksi kävimme vielä erikseen juttelemassa Samuli Heimosen kanssa kirkon taiteesta ja taiteesta muutenkin. 


Jälleen kerran hieno ilta ja väen määrästä voi hyvin päätellä, että näille on kova kysyntä, en tosin tiedä miten suosittuja nämä ovat muualla Suomessa. Voin varauksetta suositella näissä käymistä, mukavaa äijähenkeä ja ajankohtaisia asioita miesten näkökulmasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

XXXIII Savojärven telttakokoontuminen

  Jälleen oli aika pakata pyörä ja suunata kohti kaltaistensa seuraa. Itselle tämä on ajokauden viimeinen kokoontumisajo,  AMP mcc:n järjes...