tiistai 2. elokuuta 2022

Kierros Itä-Suomessa ja 30. Ponutaival

 Kesäloma läheni loppuaan ja vielä kuitenkin veri veti tien päälle. Kiteen Moottoripyöräklubin järjestämä 30. Ponutaival oli tavoitteena ja siitä se ajatus sitten lähti, kiertää pikkaisen Itä-Suomea ja ajella pikkuhiljaa lähemmäksi Ponua! Mukaan houkuttelin aina luotettavan matkakumppanin, eli isäukon! Niin alkoi nuoremman ja vanhemman Kiisken kesälomareissu!

Matkamme starttasi keskiviikkona ja määränpäänä Imatra, sieltä oli varattuna pieni mökki Vuoksen kalastuspuistosta. Tavoitteena oli nähdä Imatrankosken juoksutus ja vain kuluttaa aikaa.


Erään huoltoaseman pihassa oli tällainen

Kypäräkalja


Kun kamat oli saatu mökkiin ja käytyä suihkussa, niin alkoi jo pikkuhiljaa huikomaan. Molemmilla oli ajatus että Imatran Valtionhotellin salihan on se jossa pitää käydä syömässä, mutta ravintolahan aukeasi vasta viideltä. Kosken juoksutus alkaa kuudelta, joten hetkeksi terassille ja kiertelemään kaupunkia, ennen juoksutusta ja vasta sen jälkeen syömään.













Imatran keskusta on kompakti ja kaikki tarvittava löytyy kävelymatkan päästä. Kahvilassa pieni suolainen piirakka ja siitä juoksutukseen. Onhan tuo komeaa katseltavaa, kun ei ole tuollaista veden pauhua koskaan nähnyt. Upea esitys kerta kaikkiaan. Ihmisiä kerääntyi todella paljon tuota katsomaan ja silta täyttyikin jo hyvissä ajoin katsojista, me olimme sillan alapuolella olevalla tasanteella, johon myös kerääntyi ihmisiä ihan tungokseen asti.

Tuosta sitten mentiinkin apelle ja onhan tuo hotelli komea rakennus, eri saleineen ja pienine yksityiskohtineen. Listalta valikoitui varsin kevyt annos eli kanaa, lämmin vihannessalaatti ja paprikapyreetä. 




Annos oli hyvä, kanassa toki olisi saanut olla enemmän makua mutta kokonaisuudessaan ihan jees! ja mukavan kevyt, ei tullut sellaista ähkyä! Hintaa annoksella 24.2€. Tuon jälkeen olikin hyvä painua mökkiin ja ottaa muutama iltakalja ja käydä nukkumaan, sillä matka jatkuisi seuraavana aamuna. 

Olin jo aikaisemmin bongannut matkan varrelta Iloisen Pässin Maalaispuodin, jossa oli tarkoitus pyörähtää. Matkan aikana tuli kuitenkin kyltti, jossa luki Kollaa ja Simo Häyhä museo, kiire kun ei ollut niin mikäs siinä, pyörähdetään katsomassa hieman sotahistoriaa.















Hieno oli näyttely ja paljon oli nähtävää ja luettavaa museossa. Häyhä on ollut kyllä kova ukko! Tuosta seuraava etappi olikin Iloisen Pässin Maalaispuoti, jossa toimii myös kahvila-ravintola. Nälkähän se oli jo ehtinyt tulla ja söimme tuolla naudan pihvin ja avot! eipä ole hetkeen tullut noin hyvää pihviä ja annosta syötyä! eikä hintakaan ollut paha 25€. Puodissa myydään myös lähituottajien tuotteita ja käsitöitä, pihassa on pari kania ja lampaita, sekä se pässi!








Hauska ja mukavan oloinen paikka, aivan 6-tien varressa, suosittelen pistäytymään. Matka jatkui seuraavaan majapaikkaan Papinniemi campingiin Uukuniemellä, Välillä tuntui että se pieni tie ei lopu koskaan, mutta olipahan mahtava pätkä ajella.

Jälleen kypäräkalja!



Aivan upea paikka, mökki ihan rannan tuntumassa, palvelut pelasivat loistavasti ja uimassakin tuli käytyä. Mökkiin kuului vielä sähkö- sekä hiiligrilli ja iltasella tuossa tulikin paistettua muutamat makkarat. Oikein harmittaa, ettei tullut enemmän kuvattua paikkaa. Jos täällä päin vain vielä liikun, niin tämä kyllä valikoituu majapaikaksi. 

Samalla tuossa mietimme tulevaa Ponutaivalta, kelithän näyttivät aika pahalta ja päätimme hieman kermaperseillä ja soitinkin Karjalan Kievariin, jossa olikin ihme kyllä vielä yksi huone jäljellä, eli keskiviikosta asti mukana kulkeneet telttarullat, olivat loppujen lopuksi tarpeettomia!



Nyt oli Ponun juhlavuosi ja rallille tuli täyteen kunnioitettavat 30 vuotta, onneksi olkoon Ponu ja MC Kitee! Tämä oli itselle kesän ensimmäinen kokoontuminen, ehkä se on tämä ikä kun ei enää jaksa kiertää 4-6 kokkaretta kesässä! Tai onhan tässä vielä kesää ja syksyä jäljellä. Joten mistä sen tietää montako rallia vielä tulee kierrettyä. 














Alkuilta meni kierrellessä alueella ja katsellessa pyöriä ja tavatessa tuttuja! Kiitos teille kaikille seurasta, oli mahtava nähdä ja vaihtaa kuulumisia, pitkästä aikaa. On tätä kaivannutkin! Vettä tuli oikein reippaasti koko perjantain ja kerho pystyttykin lisätelttoja lavan eteen että porukka pääsi bändejä kuuntelemaan. Pe ilta meni jutellessa ihmisten kanssa, nauttiessa virvokkeita, kuunnellessa hyvää musiikkia ja vaan nauttiessa hyvästä seurasta ja olosta. Nukkumaankin oli kiva mennä, kun sai märät/kosteat vaatteet kuivumaan ja pääsi hotellihuoneen lämpöön!

En tiedä oliko syynä keli, korona vai joku muu mutta alue näytti reippaasti tyhjemmältä kuin aikaisemmin. Lauantaiksi olimme saaneet houkuteltua mukaan myös Jyrkin, jolle tietenkin tarjosimme siskonpetiä huoneesta.

Jyrkin tarjoama ns. keittiön tervehdys 😁

Lauantai alkoi aamupalalla ja siitähän meno jatkui vähän samalla kaavalla kuin perjantainakin, tosin nyt oli ohjelmassa bingoa, joka olikin ihan hyvän rauhallista viihdettä alkupäivään. Ruokailuun liittyi pieni erikoisohjelmanumero, josta ei kuvaa ole, mutta kävijät tietää mistä puhun! Kuvan poliisi liittyy asiaan.







Hyvät oli eväät, lihakastiketta ja pottua, tuolla pärjäsi ihan hyvin! Tokihan perinteiset rallimakkarat tuli paistettua myös! La illan ohjelmat jatkuivat kilpailuilla ja palkintojen jaolla. Kaksi sai palkinnon siitä että ovat käyneet kaikissa 30 Ponussa! Kisoina hiihtoa ja ilmapallon puhkontaa!













Samalla kerrottiin kävijämäärä, joka oli 161. Aika vähän kun ajattelee että parhaimpina vuosina väkeä on ollut lähes 700. Mutta toisaalta vaikka olisi ollut mukava että porukkaa olisi ollut enemmän, varsinkin kerhon kannalta, niin hauskuutta ja tunnelmaa ei porukan vähyys laskenut. Edelleen reipas motoristihenki ja se veljeys/sisaruus on nähtävissä, joka on tämän jutun suola! Niin se vaipui ilta yöhön ja bändit soittivat musiikkia ja porukalla oli hyvä fiilis. Su hieman väsytti mutta hyvän aamupalan jälkeen jaksoi kasata pyörän valmiiksi kotimatkaa varten.



Paluumatkalla, olimme jo aikeissa mennä aakkosasemalle sämpylälle, kun Jyrki oli asiasta erimieltä ja ehdotti että ajetaan vielä hetki, koska matkan varrella olisi Vehmaan kartano ja Tea House of Wehmais. Eli sinne siis, siinä olikin sitten matkakohdetta kerrakseen. Kartanolta löytyy siis tuo teehuone, myymälä ja luomutila. Lehmien lypsämistä pääsee seuraamaan navetan kyljessä olevasta ovesta. Enpä ole lehmän poikimistakaan koskaan livenä nähnyt mutta nyt tuli nähtyä siitäkin osa. Kun saavuimme paikalle, näkyi vain kaksi pientä sorkkaa ja kun olimme juoneet kaffet ja ottaneet pienet suolapalat, olikin vasikka jo emonsa hellässä hoteissa!






Erittäin elegantti ja hieno paikka, hieman tuli prätkävaatteissa olo että kuka ei kuulu joukkoon. Erilaisia herkkuja ja ruokia oli tarjolla paljon. Nyt kun ei ollut kovin iso nälkä otin alkuruokalistalta uusia pottuja, voisitruunavaahtoa ja saaristolaisleipälastuja. Olihan kaikessa yksinkertaisuudessaan upea ja maukas annos! Isä ja Jyrki ottivat savustettua särkeä ja ei ollut moittimista siinäkään annoksessa. Jokaiselle tuotiin omat pienet kahvipannut joista riitti hyvin kahvia useampaan kupilliseen ja kaiken tämän hinta oli vain 11.5€

Valitettavasti kunnon kuvaa vasikasta en saanut kun ei tule nykyään enää kannettua oikeaa kameraa mukana.





Tässä on kyllä jälleen yksi paikka, jossa on käytävä uudestaan ja seuraavaksi täytyy tutustua myös tuohon teevalikoimaan, itse kun en ole mikään tee-ihminen. Kiitos tämän paikan löytämisestä kuuluu Jyrkille! Kiitokset tästä reissusta kuuluu myös isälle, loistava matka ja pikku irtiotto arjesta. Kiitokset myös Jyrkille seurasta, kivaa oli kuten aina! Kiitos myös MC Kiteelle, hyvä ralli jälleen kerran! Kaikki toimi ja hauskaa oli niin, että vähän oli pääkin kipeä aamulla ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...