maanantai 15. elokuuta 2022

XLVII Kotas-Ralli

 Nyt oltiin isosti uuden edessä, kun JMK:n järjestämä XLVII Kotas-Ralli järjestettiin uudessa paikassa, Nyyssänniemen leirintäalueella Keuruulla. Siirtämisestä päätti aikoinaan jäsenkokous ja kaikki jäsenet eivät toki olleet siirtämisen kannalla. Itse kuulun siirtämisen kannattajiin. Tapahtuman kävijämäärät olivat jo pitkään laskussa, eikä uusia kävijöitä oikein olla saatu houkuteltua mukaan. Tapahtumien on uudistuttava ja tultava ns. kivikaudelta nykypäivään ja tarjottava parempia palveluita sekä majoitusvaihtoehtoja kävijöille. 

Saavuin tapahtumapaikalle perjantaina n. klo 16 aikoihin ja kova kuhina oli jo päällä. Portilla oli käynyt vilske aamusta asti ja väkeä oli saapunut paikalle jo reippaasti yli 100. Itselle alue on entuudestaan täysin tuntematon ja kun ensimmäisen kerran alueen kiersi läpi, niin ei voinut kuin todeta että tällaista tämän olisi pitänyt olla jo aikoja sitten! Alue on aivan mahtava!
Nythän alueella oli siistit sisävessat, juokseva vesi, saunat sekä miehille ja naisille, mökkejä ja kunnon ravintolapalvelut.

Pikainen kierros alueella kertoi heti, että täällä rallia on hyvä pitää! Porukka oli hyvällä tuulella ja kelitkin suosivat tällä kertaa, koko viikonlopun Suomen kesä antoi parastaan ja aurinko paistoi!Porukalla oli hyvä fiilis, sen oikein aisti, hymyileviä kasvoja paljon ja iloinen puheensorina täytti alueen! Itse kiinnitin huomiota siihen, että paikalla oli erittäin paljon uusia naamoja. Olen kuitenkin reipas 20 vuotta ollut Kotasessa enemmän tai vähemmän talkoissa ja nyt uutta porukkaa oli saapunut paikalle runsaasti! Kiitos teille, tämä oli yksi niistä syistä miksi paikka vaihdettiin. Perjantaina ohjelmassa oli karaokea ja loppuillan musiikista vastasi Popkone.


Porukka jäi vielä juhlimaan ja kuuntelemaan musiikkia, kun itse poistuin alueelta, sillä huomenna pitäisi olla ihan töissäkin! La saavuin paikalle, juuri kisojen alettua, lentopallo oli jo kovassa käynnissä. Tällä kertaa rantalentiksen muodossa, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua ja hienoja urheilusuorituksia nähtiin! Päivän muina kisoina oli Kotas-kävely, Jawa-race ja mutterin heittoa.Lounasta oli luonnollisesti tarjolla ja voin nyt heti alkuun todeta, että pyttipannua ei tullut ikävä. Tarjolla oli salaattia, perunoita ja nyhtöpossukastiketta...olihan herkkua!Lounaan jälkeen alkoi kisailu, ensin mutterin heittoa ja sen jälkeen Jawa-race, jossa siis luokkia kaksi, tarkkuusajo, jossa on tarkoitus ajaa rata mahdollisimman lähelle tavoiteaikaa ja legendaarinen nakedrace, joka taas on nopeuskilpailu aatamin asussa! Uutena kisana oli myös kolikonheittoa.


Paremmuudet saatiin selvitettyä ja kisailijat paistattelivat maineessa ja kunniassa! Kisojen jälkeen porukkaa viihdytti Niko Rimbacher, jonka jälkeen jatkettiin karaokella.


Loppuillan ohjelmasta vastasi Grainville Train ja tietenkin palkintojen jako. Juomaa kului ja puheensorina täytti Pelson Pubin. Muuten ilta jatkui kuten kokkareissa yleensä, juomasta ja itseään paremmasta seurasta nauttien!

Bändin pitäessä ns. luovaa taukoa oli aika jakaa palkinnot, tietenkin pidetyistä kisoista mutta myös pisin matka naiset ja miehet sekä piikki, suurin kerho ja Gut's and Glory (erikoispalkinto jostain poikkeavasta suorituksesta rallin aikana) sekä muutamia muita erikoismainintoja.

- Lentopallo: 3. Pori, 2. JMK, 1. AMP MC 
- Lentopallo paras pelaaja: AMP Taru ja Katja erityistä heittäytymistä, sekä erityismaininta Roni, mahtavaa heittäytymistä nuorelta mieheltä!
- Kotaskävely: 3. Pasi ja Mikko, 2. Sami Elokorpi, 1. Oilhill MCC
- Pisin matka 125 CC: Veera Kangas, Lapua 165 km
- Pisin matka naiset: Tarja Meriläinen, Kajaani 377 km
- Pisin matka miehet: Ville Hampori, Kilpisjärvi 966 km
- Suurin kerho: AMP MC, Pöytyä 11 henkeä
- Mutterinheitto naiset: Sari
- Mutterin heitto miehet: Tommi I
- Jawa-race tarkkuuskisa (tavoiteaika 1.30): 3. Veera ja Piiteri 1.38.85, 2. Joonas ja Sari 1.32.56, 1. Taru ja Joni 1.27.86
- Kopteri naked bikers: 2. Saku ja Jonna, 1. Minna ja Tapsa
- Guts'n Glory: Mikko Kangas ajeli Monkeyllä, aamutossut jalassa Mäntästä


Grainville Train jatkoi porukan viihdyttämistä palkintojen jaon jälkeen. Tanner tömisi ja laulu raikui, kun porukka innostui heittämään jalalla koreasti! Ihan aamun pikkutunneille asti tuli riekuttua ja iskettyä juttua niin tuttujen kuin tuntemattomien kanssa.Uni maittoi hyvin ja aamulla oli toki hieman haikia olo, mutta aamupalalla, saunalla ja uinnilla siitäkin selvittiin. Pikkuhiljaa alkoi teltat häviämään ja pyörät poistumaan alueelta.

Oliko muutos onnistunut? OLI! Aivan huikeaa nähdä miten porukka viihtyi ja varsinkin se, että uutta sakkia oli todella paljon! Ja se olo mikä itsellä oli, siis toki väsynyt mutta ei läheskään samaa luokkaa mitä vanhan Kotasen tiimoilta, jolloin sai painaa koko viikon niska limassa! Nyt pääsee ns. helpolla, kun ei tarvitse jokaista sähkökaapelia ja tavaraa roudata paikalle ja asentaa. 

Kävijöitäkin oli oikein mukavasti, yöpyjiä 258 ja päiväkävijöitä 85, eli heittämällä mentiin edellisvuoden Kotasen ohi! Tilaahan alueella on reilusti vaikka toiselle samanlaiselle määrälle!

Omasta ja JMK:n puolesta haluankin sanoa suuren kiitoksen kävijöille (kiitos rahoista 😂), aivan mahtavaan fiilikseen nostatitte tunnelman viikonlopun aikana.

Eikä pidä unohtaa ahkeraa talkooporukkaa, sillä ilman heitä ei koko rallia olisi. Iso käsi kuuluu myös Nyyssänniemelle, joka hoiti hommansa hyvin ja jos jotain puuttui, niin siihen reagoitiin heti, kiitos! 

Henkilökohtaisesti haluan kiittää myös nykyistä hallitusta, ilman teidän ennakkoluulotonta ja aikaa vievää työtä tätä uudistusta ei olisi voitu toteuttaa. Tästä on hyvä jatkaa, eikä kahta sanaa onko uusi Kotanen parempi kuin vanha, ON SE!

Niin ja käykää ihmeessä vastaamassa kyselyyn Kotasesta! Ilman palautetta emme voi kehittyä tai emme tiedä mikä toimi tai ei. Palaute löytyy: täältä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lakeuden Panimojuhlat

  Vihdoin ja viimein koitti aika, että pääsi käyttämään jo vuonna 2020 ostetut liput! Suunta kohti  Seinäjokea ja Lakeuden Panimojuhlia . J...