maanantai 10. kesäkuuta 2024

Pärnu Grillfest

 Tuo vanhempi K oli bongannut että Pänuussa järjestetään Grillifestarit, no sinnehän oli tietenkin päästävä. Etukäteen pikkaisen jo vakoilin että ihan mitkään pikkukinkerit ne eivät ole, sillä myyjiä oli reipas 300 ja kahden päivän aikana kävijöitä pitäisi olla siinä 50000 paikkeilla! Eipä tuossa pitkään mennyt kun oli laivaliput ja majoitus hoidettu. 

Eli siis matkaan lähti vanhempi K ja pikkasen nuorempi K, majapaikkana tietenkin Aleksandri Pub, joka on hyväksi havaittu ja todettu. Nyt tosin ei ollut pihamökkiä, vaan ihan huone mukavuuksilla, joka toki kustansi hiukan enemmän, eli 90€/vrk kun taas nuo pihamökit ovat 50€/vrk.





Ei kypärä, vaan laivakaljat

Kotimaa jäi taakse


Laiva tuntui olevan aika täysi, kun katseli autojonoa mutta taas sisällä pääsi istuskelemaan vallan mainiosti kun tuntui että tilaa olikin aika paljon. Sääarvauksethan eivät meitä hemmotelleet, mutta pe satoi ehkä yhteensä 10 min ja silloinkin niin vähän ettei se edes kastellut. 

Hieman erikoisempi MP:n peräkärry ja kaverilla oli sama suunta kuin meillä.

Piha oli Aleksandrissa täysi ja huonekin oli vallan mainio. Ei muuta kuin pikainen suihku ja kohti grilliherkkuja. Tarkoituksella oli jätetty laivalla ruokailu hyvin pienelle, että varmasti olisi nälkä vielä illallakin. Se mikä molempina iltoina ihmetytti, niin Aleksandri pubi oli lähes tyhjä! Majapaikka oli täysi, mutta porukka meni muualle, päivällä ravintolan puoli oli täynnä lounastajia, mutta illalla ei entisenmallista juhlintaa ollut, ei sillä että olisin sitä kaivannut mutta se vain pisti silmään poissaolollaan.










Keli oli viileä, välillä jopa kylmä mutta sadetta ei tullut. Porukkaa oli aika reippaasti ja sulassa sovussa siellä oli mukana nuorisoa, aikuisia kuin lapsiperheitäkin ja kellekään ei ollut ongelma että ihmiset kävelivät juomien kanssa pitkin aluetta, tätä ei vaan Suomessa osata...tai ei haluta osata! 

Ensimmäiseksi eteen tuli Wagyu hampurilainen, kyseinen naudanlihahan on kuulemma maailman parasta ja noita elukoita kohdellaan kuin kuninkaallisia. 



Olihan tuo hamppari hyvää, mutta oliko tuo pihvi jotenkin erikoista? No ei, toki  varmasti yksi mehukkain hampparipihvi joka olen syönyt ja kyllähän se "suli" suuhun mutta olisinko osannut arvata jos en olisi tiennyt, no en. Tuossa se ilta menikin sitten kulkiessa ja ihmetellessä tarjontaa. 













Seuraava päivä menisi aikalailla samoin sävelin kuin edellinenkin, eli Grillifestin tarjontaan tutustuen. Toki myös pakollinen rannalla käynti kuului ohjelmaan ja Kotas-Rallin mainostenjako. Niin tähän väliin pieni mainos: Tulkaahan kaikki Keuruulle Kotas-Ralliin, Nyyssänniemeen 19.-21.7.! Siellä on kivaa!






Rannalta sitten takaisin alueella ja tässä vaiheessa alkoi jo hiukan hiukomaan, joten ajateltiin ottaa pienet ns. välinäppäset! no yritykseksi jäi, kun eihän nämä osaa mitään pieniä annoksia tehdä!






Se pieni välipala!

Aamupäivästä tuolla oli mukavan väljää kuljeksia, vaikka porukkaa oli silti mukavasta mutta ei tungokseen asti. Grillfesteillä oli nyt 25 vuosijuhla ja sen kunniaksi olivat paikalliset kondiittorit tehneet pikkukasan kuppikakkuja, joita sai ostaa 1€.



Olen aina halunnut maistaa Ostereita, mutta en ole koskaan tohtinut niitä ostaa enkä missään tilata mutta nyt tuli mahdollisuus maistaa niitäkin! 3.5€/kpl ja porukka oli ihan pähkinöinä ostamassa noita isoja määriä. Itse tyydyin yhteen.



No mitä tuosta nyt sanoisi? Ei pahaa mutta ei hyvääkään, jotenkin mitäänsanomaton! Suutuntuma on limainen, vetelä lotjake, joka maistuu hieman merivedelle ja tuolle sitruunalle. Nyt on testattu ja ei tarvii toiste, ellei joku tarjoa, rahaa tuohon en tuhlaa.

Sitten olikin päivän ns. pääruuan aika, hieman houkutteli tuo ekassa kuvassa oleva siankärsä, mutta nyt ei uskallus riittänyt, joten oli "tyydyttävä" kanaan vartaassa.



Mukaan tuli punajuurisalaattia, hapankaalia ja perunaa, jokaisen kohdalla piti toppuutella tyttöä, ettei nyt ihan 3 kauhallista kaikkea! Siis toki tuossa on 2 ihmisen annos, mutta nälkä ei jäänyt!
Lopuksi on pakko todeta että nää osaa tän homman! Ei Suomessa ole tällaisia tapahtumia, tai en ainakaan tiedä että olisi. Hillitön draivi ja fiilis kaikilla päällä, niin myyjillä, järjestäjillä kuin vieraillakin! Älyttömän hyvä reissu ja varmasti ensi vuonna uudestaan! Lopuksi vielä pätkä liikkuvaakin kuvaa, vaikka nyt pitää sanoa että kuvaaminen jäi kyllä videon osalta hävyttömän pieneen rooliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jyväskylän Moottoriklubi ry:n 50-vuotisjuhla

  La 7.9. juhlittiin JMK:n viisikymppisiä, päivä alkoi klubilaisten yhteiskuvalla Jyväskylän Satamassa ja siitä siirryttiin klubille, jossa...