keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Taikina taipuu taloksi

 On taas se aika vuodesta kun pukki ja tontut ahertaa Korvatunturilla, rakennellen ja paketoiden lahjoja niille kuuluisille kilteille lapsille. Itse taas pakerran Keski-Suomessa toisenlaisen tehtaan äärellä, olen jo vuosia antanut piparkakkutaloja lahjaksi. Toki ostan ihan lahjojakin, mutta tästä on tullut jo perinne.

Tänä vuonna tilanne meinasi mennä siihen, että talot jäisivät rakentamatta kun toista kättä operoitiin 4.12. mutta päätin kokeilla, josko tuo onnistuisi yhdellä kädellä, ihan toimeton tuo toinen käsi ei siis ole, mutta esim. kaulitseminen ei onnistu kuin terveellä kädellä




Hiukan aikaahan tuo otti, mutta elementit saatiin tehtyä ja paistettua. Yllättävästi sitä keksii kaikkia kikkoja, kun ei ole kuin toinen käsi käytössä. Yleensä olen tehnyt koristelua varten ns. kuumamarengin, mutta nyt päätin mennä helpommalla ja tehdä pikeeriä. Myös tuo koristelu tuotti hieman ongelmia, kun tuolla toisella kädellä ei voi puristaa kunnolla.






Niin vain saatiin jälleen talot valmiiksi, taatusti tuulettuvalla rossipohjalla varustettuja tönöjä tuli 15 kpl. Tönöthän ovat osimoilleen tulitikkuaskin kokoisia ja onneksi oli hanskat kädessä noita liimaillessa, olisi muuten pari palovammaa kädessä. Käytän siis osien yhdistämiseen sulaa sokeria, joka on ihan perhanan kuumaa, joten sen kanssa saa olla varovainen. 

Koitan vielä ehtiä tekemään joulutorttuja hieman erikoisemmilla täytteillä, joten ihan ei vielä pääse rauhoittumaan joulun viettoon! Haluan kuitenkin toivottaa jo tässä vaiheessa kaikille oikein rauhaisaa joulua ja onnea vuodelle 2024!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensikosketus Rodoksen saareen

  Lomalle teki mieli ja pikkuisen oli vielä flunssaa päällä. Eipä siinä sitten kauaa mennyt kun netin aukaisin ja matkat oli varattu. Suunta...