lauantai 16. joulukuuta 2023

Ne erilaiset joulutortut

Jälleen on aika vinksauttaa vanhat tottumukset päälaelleen, sillä kyseessä on joulutorttu mutta ihan omanlaisilla täytteillä, vihreäkuulat, omarit tai dumlet on niin nähty, eli torttuun ihan jotain muuta! Joku on joskus haukkunut tätä ruokapervoiluksi ja kait tämä siihenkin kategoriaan voidaan laittaa, itse pidän tätä tosin vain kokeellisena keittiönä.

Nyt oli jo vaikeuksia päättää mitä torttujen päälle laittaisi mutta onneksi on työkavereita, joilta ei ideat lopu kesken. Hernekeitosta jotkut paistaa pihvejä, niin miksi ei se sitten kävisi myös tortuntäytteeksi? Joku on joskus ehdottanut siskomakkaraa, muut täytteet piti keksiä itse, joten tervetuloa maksalaatikko ja riisipuuro.



Eihän nuo toki kauneudellaan houkuttele, paitsi ehkä tuo riisipuuro. Jokaista tosiaan tuli maistettua ja paras noista oli kyllä tuo riisipuuro, se maistui kermaiselle ja pehmeälle. Siskonmakkara maistui ylisuolaiselle pasteijalle. Hernekeittoa en osaa kuvailla, muuta kuin hernekeitoksi, mutta ei se pahaa ollut. Maksalaatikko yllätti, sillä siitä tuli mieleen lihariisipasteija, tosin pienellä twistillä ja hillon kanssa se vain parani. Siskonmakkara oli noista ehkä huonoin.

Mietin myös parsa- ja kukkakaalia, ihan erään kaverin takia, koska sitä hän kuitenkin kysyy, mutta jos sitten ensi vuonna. Ei muuta kuin rohkeasti mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensikosketus Rodoksen saareen

  Lomalle teki mieli ja pikkuisen oli vielä flunssaa päällä. Eipä siinä sitten kauaa mennyt kun netin aukaisin ja matkat oli varattu. Suunta...