keskiviikko 9. elokuuta 2023

31. Ponutaival

 Kiteen Moottoripyöräklubi järjesti Ponutaipaleen jo 31. kerran. Pitkään arvottiin onko suunta Saaristoralliin vai Ponutaipaleelle ja Ponuun sitten päädyttiin, osaksi sääarvausten vuoksi ja osaksi majoituskustannusten takia. Menomatkalla satoi kahdesti, ekalla kerralla laitoimme sadeasut päälle, tosin kun haalarit oli niskassa, niin sade loppui ja toisella kerralla emme edes vaivautuneet kaivamaan sadeasuja laukusta. Eikä sade toisella kertaa ollut edes kovin rankkaa, hyvä kun ajoasu edes kastui ja ehti hyvinkin kuivua ennen pelipaikoille pääsyä. Ponutaivalhan järjestetään Karjalan Kievarissa. Kun majapaikka oli lunastettu, niin tietenkin se vaatii perinteiset rituaalit.


Kypäräkalja

Tämän jälkeen kiertelemään alueelle ja katsomaan onko tuttuja paikalla. Aluehan on hieno ja iso, joten hieman reilumpikin joukko motoristeja näyttää pieneltä.





Välillä tuli vettä ihan maahan asti, mutta vain tämän yhden kerran




Ponussa sisäänpääsyyn kuuluu myös pe ruoka, joka on perinteisesti ollut hernekeittoa, niin myös nyt. Tämä on mielestäni hieno kädenojennus järjestäjän puolelta, sillä harvassa kokoontumisajossa pe saa sapuskaa talon puolesta. Vielä kun hernari tehdään alusta alkaen itse ja soppatykillä tulee siitä kunnollista.

Perjantai ohjelmassa oli siis jutustelua, alueella kiertelyä ja tietenkin virvokkeiden nauttimista. Olutteltan jytkeestä piti huolen Old Hammer ja Voltaren Force, jotka saivatkin rallikansaan liikettä.



Olipa kyllä erikoinen laitos!




La aamu käynnistyi aamupalalla ja nyt kun majoitus ei ollut teltassa, vaan Karjalan Kievarissa oli aamupaloja ns. kaksi, eli Kievarin ja Ponun. Tosin jälkimmäisen aamupalan jätimme väliin, kävimme hakemassa juuri ennen aamupalan loppua vain kaffet.
La ohjelmassa olisi ollut klo 12 aikaan kiertoajelu, joka jäi väliin. Mutta jotta tunnelma säilyy, oli ilmaiset nisukaffet klo 13 olutteltalla ja samalla alkoi Bingo! Aina kun ostit oluen tai muun juoman sait bingolapun. Kaffet ja bingo, loistava tapa houkutella ihmiset päiväseltään teltalle, sillä kahvi jos mikä saa Suomalaisen liikkeelle, varsinkin kun se on ilmaista! 


Ei käynyt bingossa tuuri, lähellä oltiin mutta ei! Siinä aamupäivä meni taas kierrellessä ja ruokailua odotellessa. Ruokailun jälkeen pääsikin odottelemaan kilpailujen alkua. Tänä vuonna oli parikilpailuna sokeripalan pudottamista pahvimukiin. Kuulostaa helpolta mutta kun laitetaan päähän lasit jotka kääntävät maailman ylösalaisin homma ei olekaan niin helppoa. Toisena kisana oli tilanheitto, maassa makaavaan tikkatauluun.







Varsinkin tikkakisa oli tiukka, siinä jouduttiin ottamaan 2 uusintakierrosta kun kaverukset heittivät samoja lukemia! Mutta voittaja lopulta selvisi, olisiko ollut 2 pisteen erolla. Iltajykeestä piti huolen Bordertown ja palkinnotkin jaettiin siinä musisoinnin lomassa.

Pisin matka miehet, Kiki Ranskasta


Tikkakisan voittaja Ahti JKL:stä






Niin päättyi la iltakin ja seuraavana päivänä olikin sitten kotiinlähdön aika. Kiirettä ei olisi ollut, olinhan lomalla. Silti jo ennen 10 istuttiin pyörien päällä ja nokka osoitti kohti kotia. Ponu oli jälleen hyvin järjestetty, kaikki toimi ja ihmisillä oli hauskaa. Kävijämäärä oli valitettavan pieni, jos nyt oikein muistan niin 270 paikkeilla päiväkävijöineen kun yöpyjiä oli se reipas 220. Kyllä kun tuota väkeä katsoo, niin ikääntyvää sakkia aletaan olemaan, minäkin (melkein 50) ja kuuluun kuitenkin siihen nuorempaan päähän porukkaa! Mikä itsellä pisti iloisesti silmään, se että talkoolaisissa oli paljon nuorisoa! Eli ehkä sieltä sitä tulevaisuutta vielä kasvaa.
Matkanvarrella pysähdyttiin ihmettelemään Olavinlinnaa ja sen vieressä seisovaa pässiä, on muuten elukalle tehty kohtalaiset taatelit!




Tuosta kurvattiin Juvalle ja oli juuri sen verran nälkä että jokin pieni väliruoka uppoisi. Siinä mietittiin jo ABC:n sämpylää ja kahvia mutta onneksi muistettiin Wehmaisin Teehuone! Paikka on erittäin suosittu ja nytkin "jouduimme" ulkoruokintaan kun meillä ei ollut pöytävarausta. Paikasta saa siis myös kahvia ja muita virvokkeita sekä erilaisia suolaisia ja makeita palasia teen tai kahvin kanssa. Nyt päädyttiin jääteehen (lime sitruuna) ja suolaiseen skonssiin, johon tuli savuvoita ja mademoussea! Itse kun en ole kauhea kalan ystävä tuo made hieman mietitytti.

Pillinä oljenkorsi! ei siis vettyvää pahvipilliä.





Olipas kaikista ennakkoluuloista huolimatta ihan järkyttävän hyvää! ja juuri sopivan kokoinen. Miljöönähän tämä paikka on mahtava, vanhaa kartanon pihaa, jossa navetta jonne voi kurkkia sisälle. Suosittelen, ei ehkä halvin mahdollinen mutta jos nuo 2 jääteetä ja skonssit maksoivat 18€, niin en pidä pahana, elämys oli kyllä vähintäänkin sen arvoinen. 
Iltasella piti tietenkin syödä ihan "kunnolla" roskaruokaa teki mieli, joten auto kaartoi Seppälän Grilli 21:een. Listalta perinteinen taksari jossa lisänä oli paistettu muna sekä aurajuustoa. 


Että osasikin kutkutella makuhermoja! Suosittelen tätäkin! Ei voinut moittia pieneksi tai mauttomaksi, tällaisia kunnon perinteisiä grilliannoksia saa nykyään niin harvoin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensikosketus Rodoksen saareen

  Lomalle teki mieli ja pikkuisen oli vielä flunssaa päällä. Eipä siinä sitten kauaa mennyt kun netin aukaisin ja matkat oli varattu. Suunta...