keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

30. K-S Moottoripyöränäyttely

 Varma ajokauden alkamisen merkki on JMK:n järjestämä K-S Moottoripyöränäyttely, joka järjestettiin nyt jo 30. kerran. Jälleen oli tarjolla hieno kattaus rakenneltuja pyöriä ympäri Suomen ja se mikä ilahduttavaa mopo- ja piikkipyöriä oli niin paljon tarjolla, että jouduimme jo rajoittamaan niiden tuontia. Eli tulevaisuutta MP-kulttuurin säilymiseen selvästi on. Paikalla on myös jälleenmyyjiä sekä varustekauppiaita, sekä iso kasa muita enemmän tai vähemmän moottoripyöräilyyn liittyviä myyjiä.

Se mikä itselle pisti silmään, oli että ajovarusteita ei oltu jaksettu tai viitsitty kuskata paikalle. Pyörämyyjistä vain R.M. Heino ja Huolto-Kaksikkolla oli valikoimissaan ajovarusteita. Muut jälleenmyyjät olivat tuoneet paikalle vain pyöriä! Valitettavaa, sillä varusteita menisi varmasti kaupaksi, jos niitä vain tuotaisiin paikalle. Väkeä oli paikalla jo aamusta ihan jonoksi asti ja jono vain kasvoi päivän mittaan. Nähtäväähän näyttelyssä on todella paljon ja valikoima on tosiaan mopoista isoihin pyöriin.Oheisohjelmaa on myös järjestetty viikonlopun ajalle, pihalla oli stuntshow ja sisällä muotinäytöksiä. Varsinkin stuntshow keräsi porukkaa paikalle runsaasti ja kiinnosti niin nuorisoa kuin vanhempaakin motoristia.Näyttelyssä on myös kattava, jopa HKI:n MP-näyttelyä parempi rakennettujen pyörien osasto. Pyöristä näkee, että niihin on käytetty aikaa ja että rakentajilla on korkea ammattitaito, aivan upeita luomuksia oli kyllä saatu paikalle. Yleisö saa myös äänestää koko näyttelyn valikoimasta mikä pyörä on paras. Toki myös asiantuntijaraati palkitsee parhaimmiston. Tulokset pyörien äänimäärästä löytyy JMK:n sivuilta.


Perinteisesti kerho järjestää myös näytteilleasettajille illanvieton la iltana, tarjolla on ruokaa ja muuta viihdettä sekä tietenkin mukavaa seuraa. Bändinä illan vieraista piti huolto varsin mallikkaasti Rocking Group.
Porukalla oli tosi hyvä fiilis ja osa väki pisti oikein jalalla koreasti. Bändiä ei voi tosiaan väheksyä, tuli kunnon läjäys vanhaa hyvää rokkia! Juttua riitti ja oli taas mahtava tavata tuttuja ja tuntemattomia ja vaihdella talven aikana kertyneet kuulumiset. Sunnuntaina oli myös aamusta asti hyvä pöhinä päällä, joka enteili mukavaa kävijämäärää.

Se että käyt näyttelyssä ja ostat lipun, tekee sinusta myös hyväntekijän. JMK lahjoittaa osan pääsylipputuloista K-S keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle eli Lastulle. Aikaisempina vuosina on ostettu pelikonsoleja, lautapelejä, kirjoja, lahjakortteja, huonekaluja, hoitolaitteita- ja tarvikkeita sekä kaikkea mitä tarpeita Lastulta on tullut. 

Kävijöitä näyttelyssä oli viikonlopun aikana 6100, sis. näytteilleasettajat ja talkoolaiset. Tuosta luvusta puuttuu alle 12- vuotiaat, sillä he pääsevät ilmaiseksi näyttelyyn vanhempien seurassa. No mitä näyttelystä jäi itselle käteen? Paljon tuttuja ja juttuja, tankkilaukku ja toki kaikki hienot pyörät, joita pääsi ihailemaan varsin läheltä, hieno näyttely jälleen kerran, vaikka itse sanonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

39. Nummijärviajo

  Kauhajoen Moottoripyöräilijät järjestivät jo 39. Nummijärviajon Nurmijärvi Campingin alueella. Itse päädyin ratkaisuun että menen vain p...