maanantai 18. lokakuuta 2021

Tonnikalapasta

 En nyt osaa sanoa mistä tämä idea tuli mutta sain päähäni että viikonlopuksi pitää saada tonnikalapastaa, eikä mistään tölkkikalasta vaan tuoreesta tonnikalasta. Internetin ihmeelliseen maailmaan kun kirjoitti hakusanan tonnikalapasta, en saanut resepteiksi kuin tölkkitonnikala ohjeita!? Joten ei muuta kuin sokkona soveltamaan, en ole siis koskaan käsitellyt tonnikalaa, maistanut olen kerran etelän lomalla, mutta sen enempää kokemusta ei ko. raaka-aineesta ole.

Ihan tuota ei taida joka päivä olla tarjolla, koska ensimmäinen iso marketti myi eioota, onneksi seuraavasta löytyi. 600g pala maksoi karvan alle 20€, eli ehkä kallein pasta-aines jota olen koskaan ostanut. Kaikki ohjeet tonnikalan paistamisesta varoittivat että tonnikala pitää jättää mediumiksi, muuten siitä tulee kumia...mutta miten tämän vältät kun teet pastaa ja kala on pieninä paloina? et mitenkään.


Eli fisu kuutioiksi, olin jostain lukenut että tonnikalan kaverina toimii tomaatti, joten sitä myös joukkoon. Eli n. 10 luumutomaattia pieniksi paloiksi, mukaan yksi iso punasipuli ja yksi vihreä chili. Väriä tuomaan paloittelin mukaan myös puolikkaan punaisen paprikan.


Paprikat lisäsin vasta aivan valmistusvaiheen lopussa. Eli ensin pikku kuullotus sipulille, tomaatille ja chilille. Pastana oli tuorepasta, jota meni noin 400g. Pastavesi siis kiehumaan ihan alussa ja kun kuullotus oli valmis pastankin voi laittaa kiehumaan sillä sen "kypsymiseen" menee 3.4 min. Nyt myös tonnikalapalat iskettiin pannulle ja paistettiin tuon pastan vaatiman ajan. Pastat sekaan ja joukkoon myös meni 4dl kaurakermaa, voi myös hyvin käyttää tavallista. Mausteeksi suolaa, pippuria ja Brovencen yrttisekoitusta. Paprikat joukkoon, pikku pyöräytys ja ruoka on valmis. Hieman vielä annoksen päälle Cheddaria niin avot.

Hieman väritöntähän tuo on, tonnikalasta kun tulee harmaata kun sen kypsentää. Toki olisi voinut käyttää vaikka pinaattipastaa, jolloin itse pasta olisi ollut vihreää. Mutta jumankauta että oli hyvää! ja oliko kala kumia, no ei todellakaan, vaikka oli täysin läpikypsää ja ehti hautuakin, pannussa tovin! Siis tuosta tuli ihan järkyttävän herkullista, tätä tulee kyllä tehtyä toistekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Baijerilainen kaali-bratwurstikeitto

  Face on veikeä vekkuli, se kun tietää aina välillä ehdotella kaikennäköistä mikä saattaisi kiinnostaa, nyt eteen tuli HK:n Baijerilainen k...