keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Varjo-Kontio 2021

 Perinteinen MP69:n järjestämä Kontioralli, ei toteutunut tänäkään vuonna ns. perinteisenä kokoontumisajona, vaan se oli KontiRun. Tämä järjestely ei innostanut tuttua Kontion kävijä porukkaa, vaan päädyimme järjestämään edellisvuoden tavoin oman Varjo-Kontion. Viimeksi oltiin idässä, niin nyt suuntana oli länsi ja Merikarvia, tarkemmin Mericamping, josta oli vuokrattu iso 10 hengen mökki. Lähtö tapahtui Petäjäveden Kyläsepästä ja matkaan lähti 7 motoristia.

Reitin oli suunnitellut Juha, joka olikin tehnyt mahtavan reitin, joka meni mukavien mutkateiden kautta paikanpäälle. Välipysähdyksiä sopivasti. Nestettä kului runsaasti, sillä lämpötila oli varsin korkea reipas 28 astetta, joten pyöräkamppeissa tarkeni.


Perille päästiin vaikka yhden matkalaisen Honda osoitti pieniä hyytymisen merkkejä, sillä sen sai työntää käyntiin, joka pysähdyksen jälkeen. Mutta niin vaan selvittiin koko sakki määränpäähän ja kukaan ei jäänyt matkanvarrelle, brotherhoodia, sanon minä! Mökkihän oli hulppea, iso kuin mikä ja aivan meren rannassa.



Siihen ne mökin hyvät puolet jäivätkin ja nyt korostan, vika ei ole leirintäalueessa, sitä voin suositella lämpimästi! Sillä mökkiä ylläpitää yksityinen taho, sattuu vain sijaitsemaan leirintäalueen alueella ja leirintäalue välittää ko. mökkiä. Sanalla sanoen mökki oli paskanen! lattialta löytyi juomapulloja, kasvomaskeja, saksanpaimenkoiraa isompia villakoiria! Sauna tuoksahti sille, ettei sitä oltu pesty koskaan ja mikä parasta uunissa oli ruuanjätteitä. Pikku siivousurakan jälkeen, oli aika keskittyä olennaiseen, eli jutusteluun, saunomiseen ja virvokkeiden nauttimiseen. Mökki 20, kiertäkää se kaukaa!





Siinä se meni ilta ja osa yötäkin turistessa ja ihaillessa auringonlaskua! Juttu ja vitsit raikasivat aamun tunneille asti ja onneksi grillikotakin oli aivan vieressä, niin sai tehtyä porukalle pientä iltapalaakin.

Seuraavana aamuna runsaan aamupalan jälkeen, porukalla pikkuinen kävelylenkki, Merikarvian satamaan. Siitä vielä minä ja isä jatkoimme keskustaan katselemaan paikkoja, nauttimaan miehekkäästi jäätelöä ja paluumatkalla tuli harrastettua oikein kulttuuriakin, kalastusmuseon tiimoilta ja tuli siinä käytyä katsomassa serkkupoikaakin.














Hieman oli ujo ja hiljainen tuo serkkupoika, kuten me Kiisket yleensäkin, ei paljoa turhia höpistä 😁 Illalliseksi oli uunissa pitkään haudutettua hirvenkuvetta, tattimuhennosta ja uunijuureksia. Ai että osasi olla herkkua!




Niin se jatkui toinenkin ilta aikalailla samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin, toki tuli käytyä myös leirintäalueen terassilla ja meressä uimassa. Edelleen tuli ihasteltua auringonlaskua, on se vaan komean näköistä!





Aamulla ennen kotiinpaluuta vielä kuva joutsenperheestä, emo ei ollut kanssani samaa mieltä, että foto olis kiva, vaan sähisi ja lähti johdattamaan poikasia pois rannasta.

Kiitos jälleen kerran äärettömän mukavasta reissusta! "Suuresta" ikäjakaumasta huolimatta, juttu lentää ja kaikki tuntevat kuuluvansa joukkoon. Toivottavasti näin koki myös joukon uusi tulokas. Niin minähän olen joukon nuorin 46 ja vanhin taitaa olla tuo toinen Kiiski, joka täyttää ensi vuonna 70, loput ovatkin siitä väliltä. On hienoa huomata miten harrastus yhdistää eri taustoista ja iästä huolimatta, olen tämän sanonut ennenkin mutta kanssanne on lysti tehdä reissua ja kiitos kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

K-S MP-näyttelyssä kävi vilinä viikonlopun aikana

  Tämä on se viimeinen kevään merkki kun  JMK:n järjestämä K-S MP-näyttely järjestetään Hipposhallissa. Lipunmyynnin käynnistyessä oli jo u...