tiistai 29. kesäkuuta 2021

Juhannusta ja sen apetta

 Juhannusta tuli vietettyä tänä vuonna kahdessa eri paikassa, tai noh itse juhannusta vain yhdessä mutta aaton aatto mökillä Kannonkoskella ja itse aatto ja päivä Petäjävedellä.

Mikäs sen mukavampaa kuin pistää sauna tulille, olut kylmään ja grilli lämpöiseksi! Tuolla kyllä sielu lepää eikä paljon ylimääräisiä häiriöitä esiinny. Mahtava paikka ja yksi parhaista saunoista joissa olen käynyt!





Aatonaaton ape ei paljon esittelyjä kaipaa, eikä kyllä esivalmistelujakaan. Makkaraa ja grillisalaattia, hyvää, yksinkertaista ja nopeaa. Vesikin oli oikein lämmintä ja siellä ehti pulikoimaan useampaan kertaan.


Seuraavana päivänä nokka ensin kohti kotia, josta tarvittavat ruokatarpeet ja juomat mukaan ja sen jälkeen Petäjävedelle. Tässä paikassa en ollut vielä ehtinyt vierailla ja kun perille saavuttiin, selvisi hyvinkin pian että puitteet hienolle Juhannusjuhlalle oli enemmän kuin kohillaan. Vanha maalaistalo ja sen pihapiiri, rantasauna, joen varressa (josta ei edes ole kuvaa).




Pihassa oli tilaa temmeltää ja tulikin pelattua jalkapallokrokettia, frisbeen heittoa, vesi-ilmapalloilla kopittelua yms. Mutta onhan sitä syötäväkin että jaksaa touhuta, kanaa, pekoniparsaa, kasviksia, grillisalaattia, makkaraa ja salaattia.


Juhannusboolikin tuli tehtyä ja sitä vietiin ihan naapuriin asti. Voin sanoa että tässä vaiheessa alkoi näyttämään haikialta huomiselta! Kun metsäpalovaroitusta ei ollut, tuli kokkokin sytytettyä. Sen verran lämpöä tuo tuossa tuotti, että osan yleisöstä piti ottaa oikein taka-askelia.





Juhannuspäivä oli yhtä sadekuuroa lukuun ottamatta yhtä hikinen ja kuuma kuin aattokin. Sade ei kauaa kestänyt ja la päivää ja iltaa jatkettiin samoissa merkeissä kuin aattoakin, eli saunoen, juoden ja syöden sekä pelaten pihapelejä. Niin boolista huolimatta, ei haikiaa huomista ollut.


Alkuruuaksi tehtiin makkaraa, salaattia ja uusia perunoita ja hieman palanpainikkeeksi olutta sekä muita virvokkeita. Illalla tarjolla oli possua, makkaraa, hölskypottuja, paistettuja pottuja, kasviksia, pekoniparsaa, halloumia ja tietenkin kurkunkostuketta.



Siinä se meni juhannuspäivä ja ilta nauttiessa itseään paremmasta seurasta ja seurapeleistä. Sunnuntaina vielä huikopalaksi ennen kotiin lähtöä tarjoiltiin lohta, perunoita, grillisalaattia ja jälkiruuaksi lettuja kerman ja mansikoiden kera.


Kiitos talon isäntäväki, järjestitte hienon ja nauruntäytteisen juhannuksen! Oli aktiviteettia, hyvää ruokaa, hyvää juomaa sekä puitteet viimeisen päälle! Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...