maanantai 5. lokakuuta 2020

Oktoberfest meets Unkari

Välillä vähän ruokajuttujakin, ne kun ovat jääneet viime aikoina hieman vähemmälle.
Oktoberfest on hieno juhla ja vaikka en tuolla oikeassa juhlassa ole koskaan käynytkään (vielä) ei se estä kyseistä juhlaa juhlimasta. Tällä kertaa Saksa kohtaa Unkarin, sillä ruokalistalle päätyi niin makkaroita, perunasalaattia kuin gulassiakin. Gulassin tekohan ei ole kiireisen miehen hommaa, joten se aloitettiin hyvissä ajoin ja jotta jano ei pääse yllättämään nautittiin teko-olueksi yksi Oktoberfest olut.


Tämähän on mainio olut. Eli ostin 1kg naudan ulkopaistia ja sen pilkoin pieniksi suikaleiksi/kuutioiksi. Mukaan 1 iso sipuli, paprikaa noin 300g, 500g tomaattimurskaa, ruokalusikallinen tomaattipyreettä ja 0.5l lihalientä. Lihat maustoin suolalla ja pippurilla sekä pyöräytin vehnäjauhossa. Tämän jälkeen otin niihin väriä pannulla. Lihojen jälkeen pannulle kuulottumaan sipulit ja paprikat, sekä pari pientä chiliä ja tomaattimurska ja pyre. Kaikki pataan ja uuniin noin 150 astetta 1h ja sen jälkeen laskin lämmön 100 asteeseen ja siellä pata sai muhia 2 tuntia. Jouduin vielä hieman suurustamaan erikseen pataa loppuvaiheessa, koska halusin siitä paksua, joten noita lihoja ei välttämättä tarvitse pyöritellä jauhoissa, jos suurustaa padan erikseen.
Gulassin rinnalle tein perunasalaatin, johon tuli 1kg pottuja (kiinteä), pekonia 1 paketti, pari porkkanaa, iso palsternakka, pieni sipuli, 1 valkosipulin kynsi, valkoviinietikkaa 1 rkl, sinappia 1rkl ja majoneesia. Pekonit paistoin uunissa ja kuivatin talouspaperilla, jonka jälkeen tein niistä pientä kuutiota. Porkkanoista ja palsternakoista tein myös pientä kuutiota ja palsternakat höyrystin kypsiksi mutta porkkanat jätin puoliraaoiksi. Perunoiden kiehuessa sekoitin kaikki muut aineet keskenään ja lisäsin hieman pippuria. Hieman lämpöiset perunat paloittelin n. reilun 1cm paloiksi ja sekoitin ne varovasti joukkoon, parasta tästä tulee jos antaa pottusalaatin makustua jääkaapissa yön yli! Kaikki esivalmistelut kun oli tehty, niin oli aika grillata makkarat. Nyt olin ottanut bratwurstia, krakovanmakkaraa, chorizoa ja sriracha-makkaraa.



Tuon kyytipojaksi vielä oikein erinomainen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kekri sadonkorjuuolut, niin eipä paljon muuta voi vaatia! Mukava oli maha pullollaan käydä sohvalle nauttimaan illasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...