maanantai 25. toukokuuta 2020

Mitä tehdä jämistä

Kun grillauksen tiimoilta jää ruokaa jääkaappiin ja sitä ei viitsisi mikrossa lämmittää, eikä siitä oikein riittäisi kaikille, niin mitä tehdä? No kaivaa jääkaapista kaikkea "ylimääräistä" ja tehdä pyttipannua. Normaalistihan pyttis on makkaraa ja perunaa jotka paistetaan paistinpannulla, minusta pyttipannuun voi laittaa ihan mitä vain mitä nyt sattuu käsillä olemaan. Nyt pyttipannuun meni kananrintaleikkeistä tehtyjä paloja, viittä erilaista nakkia/makkaraa (nämä olivat siis minimakkaroita). Grillistä jääneet porkkanat, palsternakat, paprikat, kesäkurpitsat, tankoparsat ja pekonit. Kaikki pieniksi ja sulassa sovussa paistinpannulle jossa mukavan kokoinen voinokare jo tirisee. Mausteeksi pikkaisen pippuria, savupaprikaa ja soijaa. Kaikki sekaisin ja lämpöiseksi ja siinä se on.


Omasta mielestä pyttipannuun kuuluu olennaisesti muna, joko paistettuna tai uppomuna ja aina löysänä, jolloin keltuainen toimii kastikkeena. Uppomunan tekoa ei pidä aristella, vettä kattilaan ja sinne reilu loraus etikkaa (etikka pitää munan paremmin kasassa) kun vesi kiehuu lusikalla pyörre veteen ja riko sinne muna ja se on siinä. Itse annan munan olla siellä n. 3-4 min jolloin keltuainen on vielä löysä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...