sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Järvenpää

Välillä pitää käydä kouluttautumassakin ja nyt vuorossa oli liiton järjestämä koulutus YT-valtuutetuille. Paikkana eksoottinen Järvenpää, pitää todeta että en tuolla ole eläissäni käynyt, joten mitään ennakkoluuloja ei paikasta ollut. Majoittuminen oli Scandic Järvenpäässä, jossa myös oli lounaat sekä illalliset. Aamulla kukonlaulun aikaan junaan ja kohti koulutuspaikkaa. Aamulla olisi saanut heti makustella hotellin aamiaista mutta jätin sen väliin tyytyen vain yhteen kahvikupposeen. Eli lounas oli ensimmäinen kosketus hotellin tarjontaan.



Tarjolla oli kanaa, muusia ja kasvispihvejä. Oikein hyvä peruslounas, jolla sai kyllä mahansa täyteen. Tiedossa oli vielä illallinen hotellin Casa Toscana ravintolassa. Lounaasta kun oli maha täynnä, oli käytävä pikku lenkillä ja samallahan tulisi tutustuttua Järvenpään keskustaan.







Mukavan kompakti keskusta ja varsinkin tuon keskustan jälkeen tuleva puisto ja järvenrantaraitti oli hienot, eikä pidä unohtaa siittiöjoutsenia, jotka keskustassa olivat monumenttina. Mutta siis edelleen hieman maha pinkeenä illalliselle ja jo tässä vaiheessa mietin että olikohan fiksu veto ottaa pihvi.





Alkuun tuli myskikurpitsakeitto ja pääruokana tosiaan naudan ulkofilee lisukkeineen ja jälkiruokana suklaa-appelsiinikakkua. Voin sanoa että, tuli ähky! Oli kyllä hyvääkin, pihvi oli kyllä mureata kuin mikä ja kypsyys aivan loistava medium miinus. Tuo alkukeittokin oli aivan loistavaa, kuten jälkiruokakin, vaikka sen olisi kyllä voinut jättää väliin!
Itse hotelli on hieman vanhahko ja jäänyt ajastaan jälkeen. Kuulema hotelli lopettaakin toimintansa kohta, kun vuokrasopimus loppuu, saa nähdä tuleeko tilalle remontoitu hotelli ja minkä ketjun. Huone oli pieni mutta mitäpä sitä tilalla tekee, riittää kun on sänky ja vessa. Ainut mistä annan isomman miinuksen, on kärpäset, kyllä kärpäset! Niitä pörräsi vessassa ja vaikka niitä listi miten aina siellä oli pieniä mustia kärpäsiä! 
Aamulla reippaana aamiaiselle, joka oli perus hotellitasoa, ei mitään ihmeempää ja kaikki tarvittava löytyi.








Jälleen päivä tiukkaa asiaa ja välissä lounas, nyt tajusi ottaa hiukan vähemmän ja ähky ei ollut niin valtava kuin ekana päivänä, sillä illallinen olisi edessä tämänkin päivän jälkeen.




Nyt tarjolla oli naudan niskaa, kuhaa, perunoita ja salaatteja. Lounaan monipuolisuus ja taso olivat hyvät, jopa voi sanoa, että yllätyin positiivisesti. Päivän jälkeen olikin hyvin aikaa käydä hotellin salilla ja saunassa, sali oli pieni mutta siellä oli hyvät laitteet. Sauna puolestaan iso ja löylyt oli hieman heikot mutta kyllä siellä hien sai pintaan. Ensi kerralla uikkarit mukaan sillä uima-allaskin löytyi mutta ihan nakkena ei viitsinyt mennä pulahtamaan!
Illallinen alkoi klo 19 samassa ravintolassa kuin eilenkin.





Alkuun sama keitto kuin eilen, pääruuaksi Classic Burger ja jälkkäriksi Tarte Tatin. Keitosta ei tarvinne mainita mitään, hamppari oli hyvä kuten pihvin kypsyyskin ja plussaa että ranuja oli maltillisesti! Jälkkäri oli kyllä suussa sulava, vaikka todella imelä mutta silti niin herkkua! Viimeisenä päivänä vielä aamupala ja lounas ja sitten kotiin.



Lounaalla oli kananpaistileikkeitä, lohta ja punajuuri-halloumipihvejä. Tuolla jaksoi mukavasti kotiin asti. Täytyy todeta, että näillä reissuilla ei ainakaan nälkää pääse näkemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...