torstai 27. helmikuuta 2020

Darra nuudelit

Törmäsin facen kokit ryhmässä annokseen nimeltä Darranuudelit ja pitihän sitä kokeilla, tosin hieman lisäilin raaka-aineita mutta muuten mentiin tuon ohjeen mukaan. Itse tuohon lisäsin vielä hiukan kasviksia, eli suippopaprikaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa kaikki ohueksi suikaloituna. Nämä "ylimääräiset" aineet lisäsin vasta aivan lopussa, eli kasvikset vain lämpenivät, eivät pehmenneet.



Ohje siis on seuraavanlainen:


400g jauhelihaa (nauta, possu, kana tai kasvis)
200g nuudeleita tai spagettia
2 rkl ruokaöljyä
2 tl paahdettua seesamöljyä
n. 5 rkl tummaa soijakastiketta
4 tl valkosipulitahnaa
2 tl inkivääritahnaa
1 sipuli
2 tl sushi etikkaa (riisiviinietikka)
1/4 tl chilimurskaa
nuudelin/pastan keitinvettä
suippopaprikaa
kesäkurpitsaa
porkkanaa

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Silppua sipuli, laita ruokaöljy ja seesamöljy paistinpannulle. Kun öljy on kuumaa lisää sipuli, valkosipuli- ja inkivääritahna ja paista kunnes sipuli on saanut väriä. 
Lisää jauheliha ja paista kunnes se on kypsää. Lisää soijakastike, etikka ja chilimurska ja paista kunnes jauheliha on saanut kunnolla väriä. 
Kaada joukkoon nuudelit ja kääntele ne joukkoon ottamaan väriä. Tässä vaiheessa itse lisäsin nuo kasvikset.


Ihanhan tuo ei yhtä tummaa ole kuin alkuperäisen reseptin kuvassa, vaikka lisäsin soijaa vielä pari kolme ruokalusikallista kun suola ei ollut oikein kohdallaan. Mutta hyvää tämä oli, vaikka oletin että etikka ja tahnat olisivat maistuneet enemmän ja ainakin itse pidin hyvänä lisänä noita kasviksia, jotka toivat mukavasti makua ja väriä annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...