Ohje siis on seuraavanlainen:
400g jauhelihaa (nauta, possu, kana tai kasvis)
200g nuudeleita tai spagettia
2 rkl ruokaöljyä
2 tl paahdettua seesamöljyä
n. 5 rkl tummaa soijakastiketta
4 tl valkosipulitahnaa
2 tl inkivääritahnaa
1 sipuli
2 tl sushi etikkaa (riisiviinietikka)
1/4 tl chilimurskaa
nuudelin/pastan keitinvettä
suippopaprikaa
kesäkurpitsaa
porkkanaa
Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Silppua sipuli, laita ruokaöljy ja seesamöljy paistinpannulle. Kun öljy on kuumaa lisää sipuli, valkosipuli- ja inkivääritahna ja paista kunnes sipuli on saanut väriä.
Lisää jauheliha ja paista kunnes se on kypsää. Lisää soijakastike, etikka ja chilimurska ja paista kunnes jauheliha on saanut kunnolla väriä.
Kaada joukkoon nuudelit ja kääntele ne joukkoon ottamaan väriä. Tässä vaiheessa itse lisäsin nuo kasvikset.
Ihanhan tuo ei yhtä tummaa ole kuin alkuperäisen reseptin kuvassa, vaikka lisäsin soijaa vielä pari kolme ruokalusikallista kun suola ei ollut oikein kohdallaan. Mutta hyvää tämä oli, vaikka oletin että etikka ja tahnat olisivat maistuneet enemmän ja ainakin itse pidin hyvänä lisänä noita kasviksia, jotka toivat mukavasti makua ja väriä annokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti