maanantai 13. elokuuta 2018

44. Int. Kotas-Ralli

Jo 44. Kotas-Ralli pidettiin 10. - 12.8 Jyväskylässä Kotasen leirikeskuksessa! Järjestävänä kerhona toimii Jyväskylän Moottoriklubi ry. Kotanen on Suomen vanhin samassa paikassa järjestetty kokoontumisajo ja ensi vuonna onkin aihetta juhlaan kun Kotanen järjestetään 45. kerran!
Ensimmäiset rallivieraat saapuivat jo torstaina ja mukavaa kun nämä ensimmäiset ottavat osaa talkoisiin, ovat apuna kamojen kantamisessa ja telttojen kasaamisessa, alue on muutenkin aika uniikki Suomen kokoontumisajojen joukossa, leirikeskus kun on keskellä metsää, eikä siellä ole mitään kunnallistekniikkaa eli sähköt, vedet yms. on itse rakennettava. Alueella on sauna, aitta, keittiö ja ns. pubirakennus.

Majoittuminen tapahtuu siis teltoissa ja toki meillä on myös vuokrattavana reilu 20 puolijoukkue- ja kymppitelttaa! Iso urakka tämän rakentaminen on ja siitä suuri kiitos kaikille talkoolaisille, sillä ilman kerhon jäsenten suurta panosta tämä jäisi järjestämättä! 
Porukkaa saapui hyvin paikalle kun ajattelee että samana viikonloppuna oli 8 muutakin kokoontumisajoa. Leirien kasaamisen jälkeen meno jatkui perinteiseen tapaan virvokkeita nauttien, ystäviä tapaillen ja uusiin ihmisiin tutustuen. Oli ilo huomata että paljon oli myös ensikertalaisia! 

Perjantain alkuiltaa viihdytti Veli-Matti Laitinen, joka kitaralla soitteli sekailaista musiikkia Kotaskansan iloksi! Porukka viihtyi hyvin Pelsossa ja kylmä juoma teki kauppansa, nyt myös uuden alkoholilain myötä tarjolla oli fisushottejakin!

Perjantai-iltaa ja yötä taasen vauhditti Popkone, jonka takuu varma rokettirolli pisti kansan tanssijalkaan vipinää! Samoin myös Pelson latodiskossa koettiin herkkiä hetkijä...jopa liiankin herkkiä!! Meno jatkui aamun pikkutunneille asti ja JMK:n grilli palveli onneksi nälkäisiä yö myöhään!
Niin vaihtui perjantai lauantaiksi ja aamupala teki kauppansa, pikkusuolainen taisi maistua rallikansalle perjantain ilottelun jälkeen! Aamupäivästä alkoi kisailut Kotas-kävelyllä ja lentopallolla. Illasta taas oli karaokea. 
Kilpailuita on nyt pyritty uudistamaan, Jawa-race on ennallaan pienin muutoksin ja uusin haastein! mutta muut lajit oli uusittu täysin, oli nylkkypalloa ja ketjun tarkkuusheittoa. Ainakin paikanpäällä saadun palautteen perusteella uudistukset olivat onnistuneita.


La iltaa vauhditti The Lider Band, joka soitti todella laadukasta rokkia mutta ehkä vähän liiankin taiteellisella tvistillä näin Kotasta ajatellen, hieman rouheampi meininki olisi ehkä uponnut Kotas-kansaan paremmin! Mutta porukka viihtyi ja nautti olostaan. Lupaamamme 99% sadetakuu ei täyttynyt, jos ei su pikku kuuroa lasketa! ja keli olikin varsin helteinen ja aurinkoinen. Tämä johti myös siihen että tulta ei saanut pitää kuin grillikatoksessa ja saunan kiukaassa!Tresemmé-mies

Only six euro's....mayby next year!
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Kotanen!  Hauskaa oli koko rahan edestä, ainakin siltä se näytti kun vieraita katseli ja ei voi moittia omaa hauskanpitoakaan, mukavaa oli! 
Kotasen palkintojenjako on jo käsite Suomen kokoontumisajoissa, sillä palkintoja voi saada mistä vain ja mitä vain, joskus on annettu airot tai 70 litraa öljyä, perinteiseen kuuluu myös jakaa "sivistävää" kaunokirjallisuutta niin Suomen-, Saksan- kuin Venäjänkielisenäkin! Yöpyjiä Kotasella oli vajaa 300, joten hyvin oli porukkaa!


Saavu Kotaseen jollain erikoiselle ja saa takuu varma palkinto, niin myös tässä, sillä jos saapuu emännän kanssa ruohonleikkurilla! 
JMK kiittää kaikkia vieraitaan, me luomme puitteet mutta te teette Kotasen! Eikä pidä unohtaa talkoolaisia, suuri kiitos myös heille! Tervetuloa ensi vuonna Juhla-Kotaseen, 45. kerran kunniaksi koitetaan varmasti keksiä jotain spesiaalia!!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä

Tänä vuonna vetovastuu Hymyilevän motoristin kevätpäivästä oli KMC:llä ja paikkana toimi Tahko . Tämä oli myös ensimmäinen pidempi reissu ...