maanantai 26. elokuuta 2024

SMMP:n järjestämä 53. Latoajo

 SMMP järjesti Latoajon jo 53. kerran ja paikkanahan toimii Pitkämö Canyon Camping, Kurikassa. JMK:lla on tuolla ollut mökki niin pitkään kuin muistan ja jälleen varauslista täyttyi nopeasti. Mökkiin mahtuu sänkyihin 6 ihmistä mutta alakerran lattialle ja parvelle menisi reippaasti toiset samanlaiset omilla patjoilla. Töiden jälkeen nokka kohti Kurikkaa ja pelipaikkoja, ensimmäinen stoppi Kitusen Kievarissa, jossa tavoitin yhden aikaisemmin lähteneen ja siitä mutkateitä pitkin Jalasjärvelle, jossa pikainen kaupassa käynti. 

Kauppareissun jälkeen ajoimme suorinta reittiä pelipaikoille ja kypäräkaljan juontiin.


Osa ryhmästä olikin jo saapunut paikalle meitä aiemmin, joten sauna oli päällä ja tervetulokomitea ehti melkein meitä vastaan!


Siitähän se lähti jälleen käyntiin, perinteisiä kaavoja noudattaen, eli kavereiden tapaamista, jutustelua, vertaansa vailla olevia kaskuja ja virvokkeita. Ja tietenkin järjestäjän tarjoamaa ohjelmaa. 















Jalallakin tuli laitettua koreasti...tai no jotenkin siis heiluttua rytmin mukana, jota voisi kait tanssimiseksikin kutsua. Itsellä kun tämän vuoden Latoajo jäi yhteen yöhön, menin hieman muita aikaisemmin nukkumaan, ettei lähtö seuraavana päivänä venyisi ihan iltapäivälle.

La kuitenkin ehti hyvin vielä kiertää aluetta ja napsia kuvia sekä tietenkin jutella ihmisten kanssa. 







Mahtava oli jälleen nähdä teitä kaikkia, en ala luettelemaan nimiä sillä jonkun unohtaisin kuitenkin. Minulla kun on tunnetusti maailman huonoin nimimuisti. 
Siinä erään kaverin kanssa todettiin, että viimeksi ollaan oltu yhteydessä 2023 Latoajossa ja juttu jatkui aivan kuin olisimme eilen tavanneet. Mahtavaa sakkia, kerta kaikkiaan! 
Kiitos myös oman klubin porukalle, mukavaa oli jälleen ja hienoa oli, että mukana oli uusiakin kasvoja!
Kävijöitä oli viikonlopun aikana 201 ja n. 50 päiväkävijää, joka on nykyisille kokoontumisajoille hyvin. Valitettavasti kun tämä taitaa olla kuoleva laji, ainakin kun seuraa kokkareiden kävijämääriä.

torstai 15. elokuuta 2024

J.R.R. Tolkienin maailma John Howen silmin

 Luonnonrauhasta taas aivan eri maailmaan, eli fantasiaan. Tampere-talolla on parhaillaan menossa John Howen näyttely, joka pohjautuu J.R.R. Tolkkienin maailmaan ja varsinkin Taruun sormusten herrasta. Itselle ko. sarja tai saga ei ole koskaan ollut se juttu, toki hyviä elokuvia ja visuaalisesti erittäin näyttäviä, mutta en ole esim. lukenut noita kirjoja koskaan. Kuitenkin aiheesta olen sen verran kiinnostunut, että halusin tuolla käydä, antaa toki kuvien puhua puolestaan.





































Olihan mahtava näyttely! Ihan uskomattomalta tuntuu että joku osaa piirtää noin hienosti. Tunnelmaa luotiin myös valoilla, heijastuksilla ja varjoilla, joka vastasi jotenkin keskimaata tai -aikaa sekä sitä synkkyyttä joka elokuvissakin välittyy aina välillä. Kyllä tuolla kannattaa käydä, vaikka et fani olisikaan mutta kiirettä pitää, sillä näyttely on vain 18.8. asti tuolla.

Tokihan ei ole matkaa, etteikö pidä käydä syömässä ja nyt pääsin pitkästä aikaa Pispalan Pulteriin, jossa lautaselle mätkähti sipulipihvi.






Tuonne muuten kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä nytkin ravintola oli aivan täysi ja ainoastaan ns. 2 hengen pystypöytä oli vapaana, mutta sehän riitti. Annoshan oli hyvä, juuri niin konstailematon kuin sen pitääkin olla. Jälkkäriksi vielä mustikkavalkosuklaakakkua ja kahvia, niin avot eipä ollut illalla nälkä! 

Jyväskylän Moottoriklubi ry:n 50-vuotisjuhla

  La 7.9. juhlittiin JMK:n viisikymppisiä, päivä alkoi klubilaisten yhteiskuvalla Jyväskylän Satamassa ja siitä siirryttiin klubille, jossa...