maanantai 24. lokakuuta 2022

Bomba

 Kiitos paskamatkayhtiö Deturin, joka myi matkoja vaikka varmasti tiesi ettei ne toteutuisi, niin Rodos jäi nyt haaveeksi. Hyvänä kakkosena haaveissa oli kylpyläloma, joten ei kun etsimään paikkaa jossa ei vielä olisi käyty. Sellainen löytyi Nurmeksesta, Bomban kylpylä ja talo. Itse hotelli oli ihan täynnä, mutta huoneen sai ns. karjalaiskylästä, jossa oli rivitalonomaisia rakennuksia, joissa huoneita. Itse hotelli ja kylpylä oli n. 300 metrin päässä ja Bomban talo taas n. 50 metrin päässä.








Huone oli pienoinen pettymys, sisällä haisi hieman kosteus, home tai viemäri, joka kyllä onneksi poistui pienellä tuuletuksella. Vähänhän koko huone oli kauhtunut ja jäljessä ajastaan mutta kun ei kuitenkaan ole tarkoitus viettää huoneessa aikaa, niin eipä tuo haitannut pahemmin. Itse pihapiiri on hieno, rakennukset komeita ja varmasti pääsevät oikeuksiinsa paremmin kesällä.

Ensimmäinen ilta menikin kylpylässä. Porukkaa oli aika runsaasti, olihan syyslomaviikko. Kaikki altaat tuli kokeiltua, sekä saunat että elämyssuihkut, ihan jees paikka.




Tuolla kun useamman tunnin rypisteli nahkaansa, olikin aika vetelä olo ja uni maittoi vallan mainiosti.

Seuraavana päivänä oli tarkoitus vuokrata läskipyörät ja lähteä tutustumaan maastoon, mutta kuinka ollakaan oli pyöriä vuokraava yritys lopettanut toimintansa Bomban alueella. Eipä siinä auttanut kun kierrellä aluetta jalan ja autolla. Nurmeksen keskustassa saimme vinkin Jurttivaarasta, jossa kuulemma olisi hienot maisemat.













Olihan tuonne kipuaminen, mutta kyllä kannatti. Maisemat oli komeat, harmaasta kelistä huolimatta. Tuon jälkeen olikin aika pulahtaa taas kylpylään ennen Bomban talossa tarjottavaa buffetpöytää. Hintaa tuolle kertyi 26€ ja pitopöytä oli kyllä kattava! Alkusalaatteja oli vähintäänkin sen seitsemää eri sorttia ja pääruokana oli possunposkea rosmariinikastikkeessa, kanapastaa, sienikastikkeella kuorrutettua kalaa, karjalanpiirakoita unohtamatta.



Ähkyhän tuosta tuli. Talossa on muutenkin hyvin esillä karjalaista kulttuuria, historiaa ja myymälöitä, joissa on tarjolla niin elintarvikkeita kuin käsitöitäkin.





Paluumatkalla oli tietenkin poikettava Ikeassa! Siellä samalla tuli syötyä, ei tällä kertaa Ikean lihapullia vaan ihan Bella Romassa pastaa.


Loma oli kokonaisuudessaan onnistunut, sai levättyä ja tuli rentouduttua. Majoituspaikkana tuo karjalaiskylän huone oli pettymys ja samoin hotellin aamupala. Olisin odottanut aamupalalla olevan karjalaisia erikoisuuksia, muutakin kuin karjalanpiirakoita mutta eipä niitä ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...