maanantai 13. heinäkuuta 2020

Varjo Kontio Kolille

Alkukesästä monet kokoontumisajot ovat koronan takia peruttu, niin kävi myös Kontio-Ralille. Monet Kontion kävijät tekivätkin ns. varjo Kontioita ja matkasivat pohjoiseen. Oma kontioporukka ei päässyt lähtemään varsinaisena kontioviikonloppuna heinäkuun alussa mutta porukalla päätettiin että varjo kontio pidettäisiin. Suunta ei ihan niin pohjoiseen kun alkuperäinen ralli olisi ollut mutta hienoihin maisemiin silti, matkan pää oli siis Koli. Matka alkoi perjantaina klo 10 Vaajakosken ABC:lta, josta ns. pelipaikoille ei menty nopeinta reittiä vaan päätettiin koukata ja ostaa ainakin osa ruokatarpeista Siikamäen suoramyyntihallista.



Tuolta tarttuikin mukaan aimo annos pientuottajien makkaroita sekä hieman tulisempaa majoneesia, la lounas kun oli jo tiedossa, tarjolla olisi hirvikeittoa ja siihen kasvikset ostettaisiin vähän lähempänä. Kaupassa käytiin ja perille päästiin vaikka hieman kosteina, vettä tuli ihan maahan asti. Tuli samalla testattua uudet ajokamppeet ja hyvin pysyi vesi ulkopuolella.




Tällä porukalla on kierretty useampi Kontio, tokihan porukkaa on tullut ja mennyt mutta tämä viisikko on pysynyt melko tiiviinä, mukana siis allekirjoittanut (Pete), Eki, Juha, Hannu ja Jyrki. Itsehän olen joukon juniori mutta hyvin näiden kanssa tulee toimeen ikäerosta huolimatta 😛 ja sehän tässä porukassa onkin parasta! Iällä ei ole väliä ja sama harrastus yhdistää. Juttu lentää ja kerrotaan tarinoita. Perjantai-illaksi oli siis tarjolla niitä makkaroita, salaattia ja itse ostin lähikaupasta perunoita, smetanaa ja kevätsipulia. Niin tein "pojille" hyrskypottuja.






Ilta meni niin kuin kokoontumisajoissa yleensäkin, tosin nyt mökissä eikä teltassa. Nautittiin virvokkeita ja istuttiin porukassa jutellen ja musiikkia kuunnellen.
Seuraavaksi päiväksi oli ohjelmassa tutustuminen kansallismaisemaan, eli nousu Kolin huipulle. Aamulla muiden vielä hieman torkkuessa itse kävin kävelyllä Pielisen rannassa ja katselemassa maisemia vähän alhaisemmasta näkövinkkelistä.



Sitten ei muuta kuin maisemahissillä ylös ja kohti portaita ja korkeuksia. Hintaa edestakaiselle hissiajelulle kertyy 9€ mutta kannattaa siinä se hetki keikkua. Tuonne saa hissinkin jälkeen kiivetä aikamoiset rappuset mutta se palkitsee kyllä.















Niin tuli käytyä tuollakin ja ekaa kertaa mutta ei varmastikaan viimeistä, noissa maisemissa kyllä sielu lepää. Mitään patikkaa ei tullut tehtyä mutta Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli tuli käytyä ihmettelemässä ja näin korkeanpaikankammoisena nuo selfien otot hieman hirvitti! Huipulta laskeuduttiin ja pitihän se yksi palauttava olut ottaa, ennen laskua hissillä alas.






Jylhät on maisemat hissistäkin. Takaisin mökille ja olikin jo aika nälkä. Tarjolla siis hirvikeittoa, jonka tekemisestä vastasi Eki! Ai että oli muuten herkkua.


Ilta jatkui kuten edellinenkin istuskellessa ja turistessa joutavia ja vähemmän joutavia tarinoita. Tietenkään niitä virvokkeita unohtamatta! Iltapalaa oli myös tarjolla eli osa 2 makkaroista, loput perunat voilla ja kevätsipulilla sekä salaattia.


Yksinkertaista mutta niin hyvää. Kaikki hyvä loppuu aikanaan kuten tämäkin ja sunnuntaina olikin sitten siivouksen ja kotiinlähdön aika. Kiitokset Juhalle reissun järjestelyistä ja kiitos Ekille hirvikeitosta. Kiitos myös koko sakille jälleen loistavasta viikonlopusta, teidän seurassa on mukava olla! Paluumatkalla piti vielä poiketa suoramyyntihallissa että sai makkaroita kotiinkin! Toivotaan että ensi vuonna päästäisiin ihan oikeaankin Kontioon! Loppuun vielä video reissusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...