sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Juhannus 2020

Juhannus, tuo keskikesän ja yöttömän yön juhla, jolloin Suomalaiset pakenevat arjen kiireitä mökille tai piilopirttiin. Siellä grillataan uidaan, saunotaan ja nautitaan "virvokkeita". Omalta osaltani tämä Juhannus ei tuosta tehnyt poikkeusta, sillä mopon nokka kohti maaseutua ja mitä Suomalaisinta järvimaisemaa.




Kyllä noissa maisemissa kehtasi loikoilla ja vielä kun kelit olivat aivan mahtavat. Sauna lämpeni useamman kerran päivässä, välillä oli mukava pulahtaa vilvoittelemaan järveen, vesikin oli niin lämmintä että siellä pystyi lillumaan vaikka miten pitkään.
Välillä tosin pitää syödäkin että jaksaa valvoa, saunoa ja uida. Ensimmäinen kattaus oli kasviksia, makkaraa ja salaattia. Chilibratukat ja muutama normimakkara upposivat kapeisiin kasvoihin!




Mökille oli ilmestynyt myös erilaisia vesileluja, joista yksi oikein nimettiin, kyseinen linnunpelätin sai nimekseen Lisbeth ja kyllä tuolla mertenkauhulla kelpasi köllötellä. Ainut huono puoli Lisbethissä oli että, aikas tuuliherkkä kaveri oli ja ohjattavuuskaan ei ollut paras mahdollinen. No mutta rannalta päästiin avoveteen ja takaisin!



Toisen päivän kattaukseen olin tehnyt etukäteisvalmisteluja, eli keittänyt kanat kotona ja tehnyt niille viskikola-marinadin. Tuttuun tapaan sekaan kasviksia, halloumia ja salaattia.




Mukana myös hörskypottuja, eli uusia perunoita, joihin keittämisen jälkeen laitettiin kevätsipulia ja smetanaa. Ai että oli muuten herkkua! Siitä vielä yösoudulle, niin eipä tuossa paljon muuta voi vaatia.





Viimeisen päivän kattaus olikin oikeastaan sitä mitä vielä kaapista löytyi, eli perunat lämmitettiin uudestaan ja kaapista löytyvät makkarat paistettiin. 



Kyllä näillä eväillä sai aivan kelpo Juhannuksen! Tuohon vielä aimo kasa pienpanimo-oluita ja pikkasen kuoharia, niin ei voi kovin metsään mennä. Kertakaikkisen mukava ja maistuva Juhannus! Kotiin palatessa ajattelin että nyt ei jaksa hifistellä ja mennään valmiilla, eli joku grillivalmis lihavalmiste ja sillä hyvä, ostin Tamisen Grillikäpäliä ja chilimakkaraa.


Paketissa oikein luki valmiiksi maustettu. Jos nyt jauhelihan voi vielä tappaa, niin tuossa se oli tehty: En mauttomampaa valmislihaa ole syönyt, ois pitäny tyytyä grillitassuihin, niissä on edes jonkinlainen maku. Noita ei kannata ostaa! Lopuksi vielä pikkaisen ajomatkasta ja järvimaisemasta videota.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...