maanantai 8. heinäkuuta 2019

Rock in the City Rauma

Välillä paistaa päivä risukasaankin ja tällä kertaa se paistoi Radio Cityn kilpailussa, josta tipahti sisäänpääsy Rock in the City Raumaan. Majoitusta katsellessa ja hintoja päivitellessä ajattelin kokeilla airbnb:tä ja sieltä löytyikin Haus Anna, joka kuvien ja muutaman arvostelun perusteella vaikutti lupaavalta. Sijaintikin oli hyvä noin 500m konserttialueesta ja vajaa kilometri vanhasta Raumasta. Huone kaksi sänkyä, oma kylpyhuone. Huoneen varustukseen kuului tv, jääkaappi ja kahvinkeitin, yleisissä tiloissa oli mikro ja vedenkeitin sekä astioita, joita pystyi lainaamaan.



Hintaa kahdelle yölle palvelumaksuineen (airbnb ottaa omansa välistä) kertyi 150,79 euroa, hintalaatusuhde siis kohdillaan!
Kamat kun sai lattialle ja viileää vaativat jääkaappiin olikin aika kiirehtiä festarialueelle. Itseltä jäi Pelle Miljoona ja Atomirota väliin, mutta enpä noita nyt niin kaivannutkaan. Stratovariuksen esitykseen ehdin vaikka en alusta asti heitä nähnytkään.





Starto ei petä, takuu varmaa ja hyvää, kuten aina, vaikka Kotipellon ääni nyt ei ihan nuoruusvuosien falsettiin kohoakkaan niin ei se tunnelmaa latistanut pätkääkään! Väliajoilla isolla olutteltalla oli Block Buster ja jos ei ollut niin rokki soi muuten levyiltä! Straton jälkeen lavalle asteli Kotiteollisuus, jota en aikaisemmin ollut livenä nähnyt ja vaikka en mikään suuri fani olekaan, niin Kotiteollisuus yllätti, livenä yllättävänkin hyvä!



Illan päätti Sonata Arctica, itselle uppoaa vanhempi materiaali kun taas uudemman ystävä en niin ole, mutta hyvä Sonata on silti, ei siitä mihinkään pääse! Se vaan toimii!




Niin Rock in the City mainosti itseään sillä että se on suunnattu aikuisyleisölle ja että ruoka ja juomapuoleen on panostettu. Tämä kyllä piti paikkansa, sillä oli oma teltta erikoisoluille ja viineille, eihän siellä nyt siis mitään olutharrastelijan taivasta löytynyt mutta tarjolla oli niin vaaleita kuin tummiakin oluita sekä IPA että muutamaa muutakin ei niin peruskaljoja. Viineistä oli tarjolla valmislaseissa valko- puna- ja roseviiniä. Ruokakojuja oli useampia ja löytyi perinteiset muikut, makkaraperunat mutta myös smoky bbq purilaisia ja thaikeittiön antimia. Eli voi sanoa että tämä lupaus oli lunastettu. Toki alueella oli festarihinnat, sillä perus koff oli 6.5 + 2€ pantti ja pantin sait takaisin, kun palautit tölkin. 


Tämä oli toki kätevää, sillä tölkkejä ei tosiaan lojunut maassa tai pöydillä. Tämä oli myös ainut mistä annan miinusta, sillä valitettavasti tuli olo että kännistä koitetaan jekuttaa, sillä aina ei mennyt ihan yks yhteen pantin palautus palautettujen tölkkien määrään. Ymmärrän jos tämä sattuisi kerran mutta kun sama myyjä tekee saman "virheen" kolmesti niin herää kysymys onko kyse enää sattumasta? Itse kun olen nihilisti niin joka kerta palasin tytön luokse ja pyysin omani pois, kolmannella kerralla totesin jo että miten on mennyt niin ku omasta mielestä! Hieman sain katseita mutta mitä sitten!
Seuraavana päivänä olikin aikaa kiertää vanhaa Raumaa ja käydä kunnolla syömässä, ruuasta voitte lukea Vikisiepon blogista. Rauma on kaunis kaupunki ja aikaa tuolla saisi kulumaan, varsinkin jos tykkäisi kierrellä putiikkeja!





Sekin Raumassa on erikoista että pysäköinti on ilmaista, sitä on rajoitettu joko kiekoilla tms. mutta on myös runsaasti paikkoja joissa voisi periaatteessa pitää autoaan niin kauan kuin haluaa.
Päivä kaksi alkoi Melrosella, tämäkin oli uusi tuttavuus, siis livenä ja oli kyllä kova. Harmi vain että oli laitettu soittamaan näin aikaisin, sillä porukka ei ollut vielä oikein eksynyt paikalle mutta poikien menoa se ei haitannut.



Seuraavana lauteille nousi Marko Hietala sooloprojektinsa kanssa. En ole kuullut Hietalan soolomusaa ollenkaan ja pitää todeta että ei sytyttänyt, vähän kuin ois kuunnellut virsiä hieman raskaammalla sovituksella, tällä olisi ollut hyvä aloittaa ja jättää energisempi Melrose loppuiltaan!



Battle Beast oli livenä niin ikään uusi tuttavuus. Ja ne biisit joita radiossa olen kuullut, on toimineet mutta livenä bändi ei säväyttänyt. Keikan jälkeen oli olo että soittiko ne tunnin samaa biisiä! Ei siinä hyvää jytinää mutta kaikki biisit kuulosti samalta.



Illan toiseksi viimeisenä oli Klamydia, joka ei varmaan esittelyjä kaipaa, itse tykkäsin kovastikin bändin biiseistä nuorempana mutta en voi kun ihmetellä miten... noh sontaa se musa on nyt. Silti porukka tuntui tykkäävän. Itse olin että lopettaisivat jo, ei tätä jaksa kuunnella. Tämän bändin olisi voinut laittaa päivän ekaksi esiintyjäksi.



Illan päätti Eppu Normaali, epuista olen tykännyt aina, mutta livenä en heitä ole koskaan nähnyt ja onneksi näin nyt! Keikka oli loistava! Sedät jaksaa heilua ja ottaa yleisönsä, eikä tietenkään fiilistä vähennä se että kaikki biisit osaa ulkoa ja sen kyllä huomasi etten ollut ainut!




Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut viikonloppu ja festari, ainut tuo panttiepisodi mikä hieman "vitutti" mutta jos tämä on harkinnassa ja järjestelyt on samaa luokkaa joka kaupungissa niin suosittelen kun liputkin on kohtuuhintaisia. Lopuksi voittekin päätellä itse, mikä bändi oli hyvä ja mikä ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...