maanantai 6. helmikuuta 2023

Helsingin MP-messut 2023

 MP-messuista on ollut nyt muutaman vuoden tauko ja kuhina oli kova jo ennen messuja, tänä vuonna siellä vierähtikin koko viikonloppu, sillä SMOTOn osastolle tarvittiin lisäkäsiä ja mikäs sen mukavampaa kuin pääsee patsastelemaan osastolla ja näkemään ja tuntemaan koko messujen skaala.


Lähtö oli jo torstaina heti töiden jälkeen ja eihän sitä malttanut olla ilman ns. lähtöolutta. Majoittuminen oli Holiday Inn Expossa, joten messuhalliin pääsi ihan sisätilojen kautta. To iltana ei kummempia joutanut, itse hotellin ravintola oli täynnä, joten tyydyimme aulabaarin suppeampaan menuun ja otimme pitsan puoliksi, kun ei kauhea nälkä kummallakaan ollut.



Ei ehkä kuvassa näytä hääville, mutta oli ihan sairaan hyvää!

Hotellin aamupala oli hyvää perustasoa, plussaa vohvelikoneesta, jossa sai tehdä omat vohvelit! Hyvällä aamupalalla jaksaa pitkälle.





Itse ajattelin, että perjantai olisi ollut hiljainen päivä ainakin aluksi, sillä olihan se normaali työpäivä. Mutta ei, klo kun tuli 10 halli oli muutamassa minuutissa väkeä täynnä.







SMOTOn osastollakin kävi kuhina ihan alusta asti ja arpakauppa kävi kuumana. Niin jos arpa jäi ostamatta, niitä toki saa kevään ja kesän aikana eri tapahtumista, mutta myös nettikaupasta. Eli ei muuta kuin suunta kohti osoitetta: https://kauppa.smoto.fi/. Sen verran oli kuitenkin lauantaita hiljaisempaa, että pienen kierroksen ehti tehdä hallissa ja hiukan tutustua näyttelyn tarjontaan.










Hienoa oli huomata, että myös uusia tulokkaita on saapunut pyörämarkkinoille, CFMOTO on monille varmaan tuttu mönkijöistä ja nyt olivat isosti mukana moottoripyörillä ja täytyy sanoa että päällisin puolin ihan kelpovehkeitä ja varmasti varteenotettava vaihtoehto, jos on pyörää vaihtamassa. Kyseisen firman moottoreita löytyy myös KTM:n pyöristä, joten mikään huonoa kamaa tuo ei voi olla.

Messukeskuksen lounasravintola oli jälleen positiivinen yllätys, kaikkina kolmena päivänä aivan mahtava ja monipuolinen lounas! 

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai

Ei jäänyt nälkä yhdellään kerralla ja varmasti jokaiselle löytyi vaihtoehto. 

Siinä se meni perjantai patsaillessa SMOTOn osastolla ja kierrellessä halleja, sekä tavatessa tuttuja, paljon oli nähtävää ja kuvattavaa.

























Ensimmäinen päivä onnistuneesti ohi ja kohti seuraavaa aamua, mutta ennen sitä oli vielä illallinen hotellin ravintolassa. Nyt oli tehty pöytävarauskin, niin pääsi ihan sisälle asti. Listalta valikoitui pastaa, joka olikin oiva valinta.


Jos perjantaina tuntui että oli paljon porukkaa, niin lauantaina tuntui että seinät eivät hallissa riitä. Jo ennen kuin messut olivat edes auenneet, oli aula täynnä odottajia. 







Lauantailta ei montaa kuvaa ole, ei vain yksinkertaisesti ollut järkeä lähteä kiertelemään, kun halli oli niin täynnä. Eipä silti, monta tuttua kävi osastolla ja kuulumiset tuli vaihdettua siinä muun hälinän ohessa. Selvästi kuitenkin huomasi että messuilla on kysyntää ja porukalla on ollut hinku päästä katsomaan alan uutuuksia ja näkemään tuttuja.

Illaksi oli pöytävaraus Ravintola Weeruskasta, joka sijaitsee vajaan 2 km päästä messukeskuksesta.  Tuolla on tullut käytyä ennenkin, joten paikkana tuttu jo entuudestaan. Alkuun valkosipulileipää ja voin sanoa että valkosipulissa ei säästelty ja pääruuaksi Wieninleike.



Olipas hyvää! Eikä muuten jäänyt nälkä. Paikka oli aika täynnä, mutta palvelu pelasi aivan loistavasti, ruuat tulivat ajallaan kaikille samaan aikaan. Juomapuolesta pidettiin hyvin huolta, Weeruskaa voi suositella lämpimästi!

Sunnuntai on ollut perinteisesti se hiljaisin päivä ja niin oli nytkin, tosin ei tuolla tyhjää ollut. Su tuli itsekin kierreltyä hieman enemmän ja ajan kanssa.


















Olipas kerta kaikkiaan mukava viikonloppu, paljon tuttuja ja juttuja. Kävijöitä viikonlopun aikana oli huikeat 56000. Ihmisillä oli hyvä pössis päällä, sen näki kaikesta, odotuksen, jännityksen ja ilon pystyi aistimaan koko viikonlopun ajan. Ai että olisipa jo kesä, niin pääsisi ajelemaan! Ainakin itsellä messut herättivät kaipuun tien päälle, mutkapätkille ja kokoontumisajoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...