maanantai 14. marraskuuta 2022

Murmuu-teatteri esittää: Ilmasta rahaa

 Muuramessa toimiva Murmuu-teatteri esittää marras- ja joulukuun aikana farssin nimeltä Ilmasta rahaa. Kävin sen katsomassa 12.11. Kuviahan on varsin vähän koska kuvaaminen on kielletty esityksen aikana.

Murmuu-teatterin sivuilta lainattua: Esitys kertoo Erkki Joutsenesta, joka joutuu keskelle itse keksimiensä valheiden aiheuttamaa juonenkäänteiden verkkoa.

Kaikki alkaa siitä, kun Erkki sai pomoltaan 'joulubonuksen' eli potkut sähkölaitokselta. Erkki ei henno kertoa tästä vaimolleen Liisalle, sillä hän ajattelee saavansa pian uuden työpaikan. Uutta työpaikkaa ei kuitenkaan kuulu... 

Erkin ja Liisan postilaatikkoon kolahtaa säännöllisesti entisen alivuokralaisen Kela-etuudet. Erkin pitäisi toimittaa etuudet entiselle alivuokralaiselleen Ruotsiin. Hän kuitenkin pitää rahat itsellään ja siitä se ajatus sitten lähti…

Pian Erkin olohuoneessa alkaa tapahtua, kun mukaan tulee hulvaton hahmojen kavalkadi. Erkki onnistuu luomaan valheiden labyrintin, josta ulospääsy tuntuu mahdottomalta.


Vauhti on kovaa alusta asti ja kiihtyy koko ajan! Toisella puoliajalla mennään jo niin lujaa, että heikompaa hirvittää, siis hyvällä tavalla. Yleisöstä kuuluu naurua ja tirskumista ja itsekin kuulun näiden naurajien joukkoon. Esitys on hyvä ja hauska, jopa näin ei teatteri-ihmisenä tämä reipas kaksituntinen meni hujauksessa. Kelloa ei ehdi katsomaan, kun pitää keskittyä mitä lavalla tapahtuu.

Pääosan esittäjä Marko Pöllänen tekee aivan ilmiömäisen suorituksen, ei voi kun ihmetellä miten voikaan pysyä perillä kaikista nimistä ja käänteistä. Vuorosanoja on yhdelle ihmiselle aivan valtava määrä. Toinen näyttelijä, jonka nostan esille on Jorma Rusasta näyttelevä Matti Toikkanen, hänellä on lähes yhtä vaativa osa kuin Markolla. 
Ei sinänsä koko näyttelijä kaarti tekee hyvää jälkeä, mutta nämä kaksi ovat kyllä erikoismainintansa ansainneet. Vielä yksi nosto, kaiken tämän härdellin keskellä mahtavaa vakavuutta sekaan tuo Herra Yli-Kirkkaala ja Neiti Kuparinen! Eikä ole huono hauskuuttaja Erkki-setäkään.


Esitysajat ja muut tärkeämmät tiedot löytyy Murmuu-teatterin sivuilta, suosittelen lämpimästi! 
Näytelmän on käsikirjoittanut Michael Cooney ja suomentanut Sami Pakarinen. Ohjauksesta vastaa Suvi Salomaa, hänkin on kyllä tehnyt vakuuttavaa työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...