sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Loma Rukalla

Nyt kun ei ulkomaille pääse oli lomasuunnitelmat keskitettävä kotimaahan. Paikaksi valikoitui Ruka. Ruka on sopivan lähellä ja kuitenkin kaikki tarvittavat palvelut ja aktiviteetit vieressä. Majapaikka sijaitsi Itä-Rukan puolella, aivan rinteiden tuntumassa. Kelohonkaisessa rakennuksessa oli 3 huoneistoa ja meidän kämpässä oli siis tupa, makuuhuone, sauna ja parvi, esitteen mukaan 2-4 henkeä mutta käytännössä mukavasti se 2.




Ekana iltana ei tullut kuin käppäiltyä rinteille ja vähän katsottua missä mitäkin on, muuten ilta meni saunoessa ja olosta sekä hiljaisuudesta nauttiessa. Aktiviteetteja ei ollut etukäteen varattuna kuin husky-safari keskiviikolle, muuten ei etukäteissuunnitelmia ollut ja hyvä niin! Tiistaina ajeltiin autolla pitkin ja poikin Rukaa käytiin tutustumassa etukäteen tuohon Husky-paikkaan ja ajeltiin Rukan päälle, muuten päivä meni edellisen tavoin rauhasta ja hiljaisuudesta nautiskellen.




Husky-safari oli varattu Lammintuvalta ja edessä oli 10 km husky-ajelu maastossa. Valjakoita oli yhteensä 3 ja oppaat olivat jatkuvasti mukana moottorikelkoilla. Puolivälissä sai vaihtaa kuskia, jolloin itse pääsin kuskin paikalta kyytiläiseksi ja oli aikaa kuvatakin.







Hyvin on koirat koulutettu ja kaikesta näki että he nauttivat vetämisestä. Pysähdyksien aikana alkoi heti haukunta ja jarrua sai painaa molemmilla jaloilla että sai kelkan pysymään paikallaan. Aivan mahtava kokemus ja tätä voin suositella kyllä kokeilemaan, seuraavan kerran ehdottomasti vielä pidempi safari. Safarin jälkeen pääsi rapsuttelemaan koiria ja tutustumaan pentuihin.






Lammintuvalla on paljon muutakin aktiviteettia ja oheistoimintaa koirien lisäksi, nettisivuilta näkee kattauksen. Koska tämä oli aamulla ja kesti reippaan tunnin oli päivällä vielä aikaa käydä tutustumassa pieneen karhunkierrokseen. Nyt ei tullut kierrettyä koko kierrosta, sillä maasto oli aika sohjoista ja jäistä mutta sellainen reippaan 4 kilometrin patikka tuli tehtyä ja olihan ne maisemat upeita.
















Itse kun en ole mikään erä-jormailun suuri harrastaja, niin aina hieman jännittää noissa kulkea, mutta hyvin ja selkeästi on reitti merkitty. Eksymään ei pääse kuin väkisin! ja varmasti näin talvella reitin näkee vielä helpommin kuin kesällä. 
Torstaina pääsi rinteeseen. Kauheaa tunkua ei tosiaan ollut ja hyvä niin hisseihin pääsi hyvin pienellä jonotuksella ja itse käytin jonossa maskia. Tuolihisseihin mentiin pareittain tai vain saman seurueen jäsenten kanssa.









Maisemat oli kyllä komeat ja mukava oli muutaman vuoden tauon jälkeen käydä laskemassa. Rinteet olivat jo aika pehmeässä kunnossa, joten välillä sai tehdä töitä ihan tosissaan. After ski ja minttukaakaot jäivät nyt saamatta, kun mikään paikka ei ollut auki.  Ja nekin jotka oli, myivät take away annoksia. Yhdestä tällaisesta ravintolasta tulikin tilattua illallinen, Urban Owl tarjosi leikkeen nimeltä Orecchia d Élefante-schnizel eli "elefantin korvan".



Niin päättyi tämäkin loma ja perjantaina olikin jo sitten kotiinlähdön aika. Loisto loma, sai levättyä ja tehtyä kaiken sen mitä oli suunnitellutkin ja vielä enemmänkin. Halpaahan kotimaan matkailu ei ole mutta kyllä se antaa myös vastinetta rahalle. Paluumatkalla vielä kävin kyselemässä Hiljaisen kansan kuulumisia, mutta hirmu hiljaisia olivat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...