maanantai 1. lokakuuta 2018

29. Savojärven telttakokoontuminen

AMP mcc:n järjestämä  Savojärven telttakokoontuminen oli nyt 29. kerran eli ensi vuonna on pyöreät ja kuulema niin isot bileet että kannattaa ottaa maanantaikin vapaaksi! Kokoontuminen siis järjestetään Savojärven maisemissa. Perjantai oli vapaata, joten matka alkoi aamupäivän aikana, aikaisemminkin olisi lähdetty mutta pieni yöpakkanen rajoitti innokkuutta! Paikalle kuitenkin saavuttiin hyvissä ajoin ja leiri pystyyn ja keskittymään olennaiseen, eli kavereiden tapaamiseen ja virvokkeisiin! Niin tuli käytyä ihan uimassakin ja voin sanoa että kylmää se vesi oli!


Perjantaina porukkaa viihdytti ja tanssitti Rautavaara X, joka olikin varsin kelpo bilebändi ja sai porukkaan liikettä mikä olikin hyvä sillä keli oli varsin rapsakka!


Niin se ilta taittui yöksi ja pikkuhiljaa matkamieskin väsähti, tosin sen verran oli kylmä että nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, vaikka talvipussi olikin mukana! Aamu valkeni kylmänä mutta komeana ja pienen aamuisen saunareissun jälkeen sai varpaissakin veren kiertämään! 

Tänä vuosi ei tehnyt poikkeusta ja aamupäivästä lähti ajolenkille ne jotka kykenivät ja osa porukasta lähtivät kiertämään Kurjenrahkan kansallispuistoa, tänäkin vuonna kierrettiin ns. Savojärven reitti, josta matkaa kertyy noin 6 km.


Matkan varrelle osui myös muistomerkki, Suomen ei niin valoisista ajoista. Noin puolessa välissä reittiä on myös kioski, josta voi ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa! Lenkin jälkeen olikin jo nälkä ja perinteisesti se lähtee soppatykillä keitetyllä hernekeitolla ja näkkileivällä!


Kilpailuitakin järjestettiin, perinteinen moottorin heitto ja maitokärryajelu, josta en kuvia saanut kun olin sillä aikaa soittamassa suutani kuvan kaljahanskan kanssa! Uutena kisana oli löylynheitto, johon minut hieman puolipakottamalla värvättiin. Hauska kisa missä kiukaalla olevaan sadevesimittariin koitettiin heittää vettä!
Ilta jatkui palkintojen jaolla ja karaokella, siinä välissä ehti kierrellä aluetta ja paistella makkaraakin!
Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin myös tämäkin. Aamusta kun lähti, pääsi Tampereelle asti kastumatta. Kiitos järjestäjille, hyvän rallin olitte taas järjestäneet ja jos ei nyt ihmeitä satu niin juhlaralliin tullaan varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tonnikalapasta

  En nyt osaa sanoa mistä tämä idea tuli mutta sain päähäni että viikonlopuksi pitää saada tonnikalapastaa, eikä mistään tölkkikalasta vaan ...