sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kontioralli 2018

Oli kesän ensimmäisen kokoontumisajon aika...toisaalta vasta nyt mutta aikaisemmin ei ole ehtinyt. MP69:n järjestämä Kontioralli on järjestetty kunniotettavat 52 kertaa. Rallin ideahan on se että itse rallipaikkaa ei kerrota etukäteen, vain kontrolli missä ilmoittaudutaan ja siellä vasta itse rallipaikka kerrotaan. Tänä vuonnna järjestävänä kerhona MP69:n kanssa oli PiMoKe eli Pieksämäen Moottoripyöräkerho ja kontrolli oli heidän kerhotiloissaan.


Hyvät oli tilat ja eikä ruuhkaa päässyt ilmoittautumisessa syntymään. Jo tuonne ajellessa aloin epäilemään että itse rallipaikka olisi Hankasalmella, sillä niin paljon pyöriä tuli vastaan ja niinhän siinä kävi että itse rallipaikka olikin Häkärinteillä. Eipä olisi pitkä matka kotiin! Muodollisuuksien jälkeen nokka kohti rallipaikkaa, kalja auki ja leiri pystyyn! Onneksi kaverit olivat varanneet paikkaa, sillä aika täyttä oli ja kun la iltana kyselin osallistujamäärää, niin luku oli 720!

Mukava oli taas turista tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa, vuosien varrella moni naama on tullut tutuksi ja monia naamoja ei näe muuta kuin Kontiossa. Kontion keski-ikä on varsin suuri ja monille konkareille tämä on se kesän ainoa ralli. Loistavaa on kuunnella vanhojen herrojen tarinointia ja kertoa taas heille omista kokemuksistaan. Pe iltaa vauhditti Lucky Loser, joka soitti taattua rokettirollia!Kelikin oli varsin suotuisa ja lämmmin. Vielä kun illan hämärtyessä kävi juttelemassa nuotiolla makkaran paiston lomassa niin olikin hyvä jo pikku reissaajan mennä kyljelleen. Lauantaina rapuloitten ja aamupalan jälkeen olikin hyvin aikaa käydä katsomassa kisoja, joissa heitettiin frisbiillä niin tarkkuutta kuin nopeuttakin. Oli Kontion krusifixia ja aamusta olisi päässyt kiertoajelullekkin, jonka jälkeen olisi päässyt vielä risteilemään asevelihintaan.
Tuore PJ piti puheet ja kontiokarhut jaettiin, jotain varmaan kertoo ikäjakaumasta että vanhin osallistuja (ite ajaen) oli 79 vuotta! Ilta jatkui Japo & Fender Brotherssin tahtiin, joka soittikin kunnon rautalankamusaa ja laulajaa voisi verrata hyvin Topi Sorsakoskeen, kohtuu autenttinen oli kaverin ääni ja tyyli! Vettä vihmoi välillä oikein kunnolla mutta osaa rallikansaa se ei estänyt nauttimasta esityksestä ihan eturivissä!


 
Muutama huomio tämän vuoden kontiosata, vessoja olisi saanut olla enemmän ja esiintymislavan eteen olisi voinut tehdä katoksen tai tuoda bändit terassille soittamaan nyt baari ja esiintymislava olivat aika lailla erillään, tosin kokonaisuudessaa Kontio oli hyvinkin onnistunut tänä vuonna, alue oli hyvä, ruokahuolto pelasi hyvin niin aamupalan kuin lounaankin suhteen, ravintolan palvelut olivat kohdillaan ruoka- ja juomahuolto pelasi myös sielläkin. Mikä parasta kotimatka oli varsin maltillinen eli pisimmän matkan palkinnosta ei tarvinnut haaveilla. Kiitos jälleen kaikille mukana olleille ja järjestäjille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olutsatama

  Olutsatama järjestettiin 14.-15.6. Jyväskylän satamassa, normaaliin tapaan oli ostanut liput jo aikoja sitten ns. sikaa säkissä kampanjan...