lauantai 29. kesäkuuta 2024

Juhannus

 Suomen kesä tarjosi parastaan juuri sopivasti juhannuksen tienoilla. Tavalliseen tapaan heräsimme juhannuksen viettoon taas hieman myöhään ja juhannusviikon ti rupesimme miettimään, sitä mihin mennä ja mitä tehdä. Hiemanhan oli Suomen leirintäalueet täynnä, mutta Härmälän leirintäalueella Tampereella oli tilaa, joten sieltä mökki pe-su päiville ja nauttimaan Juhannuksesta.







Aluehan oli yllättävän suuri, mökkejäkin oli yli 100 kpl ja siihen päälle teltta- sekä karavaani-paikat. Paikanpäällä pääsi pelaamaan minigolfia, pystyi vuokraamaan sup-lautoja, polkuautoja, soutuveneitä ja polkupyöriä. Ohjelmana oli alkuillasta bingoa sekä trubaduuri, joka soitteli musiikkia laidasta laitaan molempina päivinä. 

Kaveri oli kyllä ihan taitava, mutta hirveä kiire hänellä oli laulaa laulunsa, eli jokainen biisi oli kuin olisi ollut kelaus päällä. Muuten kyllä laulu ja soitto oli kohillaan.







Auringonlasku oli kyllä vertaansa vailla. Ainut mikä puuttui, oli kokko ja varsinkin kun sitä olisi saanut polttaa, niin pisti ihmettelemään miksi sitä ei ollut.

Seuraavana päivänä olikin grillauksen vuoro. Mutta kun katteli grillipaikalle, oli siellä oikein jono. Luulisi tämän kokoisessa paikassa olevan useampi kuin 2 grillipaikkaa. Siitä virisi ajatus, että ostaisin pienen hiiligrillin ja grillaisin mökin pihassa, mutta kun se oli kiellettyä samoin grillipaikalla omalla grillillä grillaus. Samoin leirintäalueelta oli loppunut kaikki keittiövälineet, joten hieman mentiin alkeellisilla vermeillä (pullasuti ja letherman) mutta kyllä siitäkin apetta saatiin aikaiseksi.





Aika pitkään piti jonotella että tuli oma grillivuoro, mutta valmista saatiin ja olipahan ihan kunnolla nälkä kun oli valmista. Kasvishässäkkää tuorejuustolla, haloumia, kanansiipiä ja possunpaloja sekä paria erilaista valmissalaattia. Kyllä tuolla nälkä lähti!

Siitä pelaamaan golfia (mini) ja sen jälkeen bingoilemaan. Ilta jatkuin samaa trubaduuria kuunnellessa kuin perjantainakin sekä virvokkeita nauttien.








Väsy iski jossain vaiheessa ja pitkään ei jaksanut valvoa. Seuraavalle päivälle oli ennen kotimatkaa suunniteltu että kävisimme Tallipihan juhannuksessa pyörähtämässä ja samalla syömässä. 





Porukkaa oli todella paljon, samoin myös myyjiä. Suklaapuodista ei tarttunut mukaan suklaata, mutta merilevälakritsia. Tuolta suunnattiin ruokailemaan ravintolaan nimeltä Il Siciliano, lautaselle läpsähti pastaa katkaravuilla, basilikalla, valkosipulilla ja chilillä. Jälkiruokana lautasellinen pelkkää hyvyyttä, suklaakakku nougattia sisältävällä juustokakulla.


Molemmat annokset olivat loistavia ja varsinkin tuo jälkkäri vei kyllä kielen mennessään! Palvelu oli hyvää ja tunnelmallinen paikka muutenkin, suosittelen.

Olipas jälleen mukava juhannus, majapaikkana Härmälä on hyvä. Itse ainakin tykkäsin ja ainut mitä tosiaan moitin, on grillipaikkojen vähyys, mutta siitäkin selvittiin. Tallipihalla on aina mukava käydä fiilistelemässä ja muutenkin Tampere on kaupunkina erittäin viihtyisä.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Olutsatama

 Olutsatama järjestettiin 14.-15.6. Jyväskylän satamassa, normaaliin tapaan oli ostanut liput jo aikoja sitten ns. sikaa säkissä kampanjan aikana. Tämä on heittämällä Suomen paras oluttapahtuma siitä syystä, että täällä on osattu ottaa asia vakavasti huvitellen. Eli juuri sopivasti sekoitus oluthifistelyä ja hauskanpitoa. Toki Olutsatamassa voit vain hifistellä mutta kaikkea kivaa on keksitty siihen kylkeen, kuten olutjooga, olutakrobatia, glitter maalausta, bändejä, kisoja yms. 

Olin jo etukäteen katsonut olutlistan läpi ja perjantaina keskityin niihin oluisiin, joita todella halusin maistaa.







Olutjooga on vekkuli laji, siinä kun sopivasti yhdistyy kehon- ja mielenhuolto sekä nesteytys! Helppoja ja vähemmän helppoja liikkeitä, joiden välissä voi ottaa huikkaa! Itse osallistun tähän joka kerta.




Samoin bändejä oli molempina iltoina useampi ja varmasti jokaiselle löytyi jotakin musatarjonnasta. Oli nimittäin, hieman poikkitaiteellista bluesjazzia, suomipoppia ja rokkia. Nyt tuli kuvattua pääasiassa aluetta eikä niinkään oluita eikä hirveesti kyllä noita bändejäkään.







Yksi ja ainut asia mikä on Olutsatamassa huonontunut, on ruokatarjonta. Jukolan juustot on jees, mutta sitä nyt ei oikein voi ruokana pitää mutta mukava välinäppänen illan aikana. Sitten oli tarjolla ylirasvaista makkaralautasta 15€ hintaan, Pitsan paistajien pakastepitsoja 12€ hintaan ja se mikä itsellä eksyi "lautaselle" Kusmikun hampurilainen, perusjuusto sellainen 12€ ja jos tuohon olisi halunnut ranut mukaan olisi se tehnyt 7€ lisää!! Joku raja se pitäs olla pyytämiselläkin! 


Tämä säälittävä tekele ei siis ollut edes kokonaan lämmin, juusto kuten näkyy, on sulamatta! Nämä vielä mainostavat voittaneensa 2022 jonkun katuruokakisan! Joko taso on laskenut jumalattomasti tai sitten muut on olleet todella surkeita! Tähän ruokatarjontaan todella toivoisin parannusta! Pahoittelut purkauksesta, mutta ruoka on lähes yhtä tärkeä osa kuin olut!

Perjantai-ilta huipentui bingoon, jossa ei omalla menestyksellä voi kehua. Ei tullut palkinnon palkintoa, mutta hauskaa ajanvietettä silti. Koti kutsui jo ennen klo. 23, joten ei voi sanoa, että olisi mennyt pikkutunneille.





Lauantai oli taas pyhitetty ns. epämukavuusalueelle, eli yritin maistella mahdollisimman erikoisia tai itselle vieraita oluita/oluttyyppejä. Kyllä sieltä löytyikin hauskoja makuja, esim. kun en tykkää lakasta, niin hilla laku sour oli positiivinen yllätys. Nyt on sentään jotain lakasta tehtyä, josta voin sanoa pitäväni. Samoin turkinpippuri sour oli veikeä, sekä kuusenkerkkäolut. Paljon oli myös alkoholittomia tuotteita tarjolla, joka on mielestäni hyvä lisä tarjontaan.


Tuoli piti saada ilmaan yhdellä kädellä, pitäen kiinni jalan alaosasta, moni yritti harva onnistui!





Välillä piti käydä syömässä ja onneksi klubimme talkoolaisten kiitosjuhla oli Viilussa, jossa oli ruokailu, joten nyt sai ihan kunnon sapuskaa. Viilun buffapöytää, voin kehua, sillä kaikki oli erittäin hyvää ja maukasta!


Ilta jatkui Viilun jälkeen takaisin satamaan nauttimaan tätä jaloa mallasjuomaa, samalla teemalla kuin la oli alkanutkin eli erikoisuuksia etsien.

Työkavereita on aina ilo tavata 😂


Illan bändi oli kyllä ensiluokkainen, ainakin omaan makuun




Nyt ei koti kutsunut aikaisin ja ilta jatkuin ihan Olutsataman pilkkuun asti ja siitä vielä kylille! Hauskaa oli ja paljon hyviä makuja tuli koettua, toki muutama hieman pahakin elämys tuli koettua! Kiitos Olutsatama, jatkakaa samaan malliin, teillä viihtyy aina!

Listaan alle vielä maistetut.

RPS Allday Everyday Lager
Mylläri Pils
Mylläri Bitter (tämä oli paras)
Kanavan Panimon Avena Kaura Sour
Panimoyhtiö X Turkinpippuri Sour
Tornion Panimo Hilla Laku Sour
Nailo Beat3 Sour
Sakiskés Zi Zu Lager
Unison Brewing Brown Ale
Unison Brewing Luomu Pils
Mad Finn Mosaic Lager
Salama Brewing Brainzilla Helles
Bock´s Corner Summer Ale X=Solero
Mallassepät Smoky Road, Rauchbier
Iso-Kallan Panimo ESB
Husky Brewing Amber Ale
Mallaskoski Ruby Grapefruit Cooler Long Drink
Hangaround & Nobody Why So Sour Peach?
Hiisi VÄKI Forestfinnish Pils
Masis Brewery Black as my Currant
Masis Brewery Skyline Hopper American pale ale
Masis Brewery Zinzö Zein ginger pale ale
Karvilan Panimo Korven Kutsu Wild Spruce Lager
Kolima Distillery Kolima Brewery Ilmari

SMMP:n järjestämä 53. Latoajo

  SMMP järjesti Latoajon jo 53. kerran ja paikkanahan toimii Pitkämö Canyon Camping , Kurikassa. JMK:lla on tuolla ollut mökki niin pitkää...