Hotelliksi valikoitui sijainnin ja ehkä myös hieman
vesipuiston takia Lolida
Village, joka oli tosin lapsiperheille suunnattu hotelli, joka kuitenkin osoittautui
oivaksi valinnaksi vaikka ei joka illalle ollutkaan ohjelmaa ja hotellin
baaritkin menivät jo klo 23 kiinni, joten jos väsytti sai rauhassa nukkua ja
tarpeen vaatiessa baarikatu oli aivan kiven heiton päässä. Meillä oli
hotellissa varattuna vai aamupala, joka oli kyllä todella hyvä ja monipuolinen.
Hotelli oli muutoinkin hyvin siisti, huoneet tilavat ja viihtyisät. Allasosastoja
oli kaksi, joista toisessa oli tuo vesipuisto.
Niin kasvoilleni nousee
edelleen hymy vielä näin reilun 40 vuoden iässäkin, kun jossain törmään
vesipuistoon, lapsiahan on terve kun se leikkiin...vai mitä?. Jos oikein hakemalla hakee jotain pientä miinusta niin ns.
pääaltaan seudulla leijaili aika-ajoin viemärin tuoksua mutta samaa tuoksua
esiintyy toki muuallakin.
Kaupungin palvelut ja rannat ovat kävelymatkan päässä
hotellilta ja kaikesta näkee että tämä turisteille suunnattu alue. Kaikki tarvittava on
kävelymatkan päässä. Lauantai menikin vain makaamiseen ja syömässä käymiseen,
sillä matka oli alkanut jo klo 23 perjantain puolella. Sunnuntaina tuli
tutustuttua alueen rantaan ja pääkatuun.
Parille retkellekin tuli osallistuttua joista ensimmäinen
oli jo maanantaina, jolloin suuntana oli Elafonisin saari,
samalla retkellä pääsi käymään Agia
Sophian tippukiviluolassa ja Voulgaran kylässä. Reissu alkoi tuolta kylästä jossa
söimme paikallisesta tavernassa pienen piiraan, tämän jälkeen ajoimme tuonne
luolaan, jonne kipuaminen oli kyllä jo oma kuntotestinsä, sillä rappusia oli
reippaasti yli 200, mutta kiipeäminen kannatti, luola itsessään on aika pieni ja sen keskellä on
pieni alttari. Elafonisin saari tai ranta on kyllä hieno
vaaleanpunaisine hiekkoineen ja kirkkaine vesineen, siellä kelpasi kahlata ja
lillua meressä, hieno reissu kerrassaan!
Seuraava retki olikin jo keskiviikkona, jolloin suuntana oli Falassarna. Retkellä
pääsi maistelemaan viinejä Karavitakisin
viinitilalla ja tutustumaan oliiviöljyn valmistukseen Bioelan tilalla. Molemmissa paikoissa sai
tietoiskun tuotteiden valmistuksesta ja varsinkin tuon oliiviöljytehtaan tarina
oli mielenkiintoinen, sillä he ovat siirtyneet teknologiasta takaisin
perinteiseen oliiviöljyn puristamistapaa ja lopuksi pääsi maistelemaan vielä
tilan tuotteita. Viinitilalla maisteltiin kahta punaviiniä, kahta valkoviiniä
ja yhtä erikoisempaa jälkiruokaviiniä, joka oli tehty kuivatuista rypäleistä mikä
antoi tuotteelle madeiramaisen maun. Viimeinen etappi oli tuo ranta, jonka
valkoinen hiekka ja ehkä edellistäkin rantaa kirkkaampi vesi sai kyllä mielen
virkeäksi. Se houkutteli tämän harmaahylkeen taas kellumaan aalloille!
Niin tuo yllä oleva oliivipuu on kuulema yli 3000 vuotta vanha ja se tuottaa edelleen satoa, samasta puusta tehtiiin myös Ateenan 2004 Olymppialaisten seppeleet. Tiesittekö että tämä pieni saari tuottaa 5% kaikesta maailmasta tuotetusta oliiviöljystä ja että saarella on noin 35 miljoonaa oliivipuuta!
Paljon tuli käveltyä ja kierrettyä pääkadun liikkeitä ja
siinä samalla aina välillä pysähdyttyä ottamaan pientä purtavaa ja janojuomaa.
Tuli käytyä myös kauneushoitolassa, jossa pikkukalat sai napsia jalkoja,
varsin veikeä tunne eikä hintakaan ollut paha 5 euroa kymmenestä minuutista.
Tiesimme yhden tuttavapariskunnan olevan myös Kreetalla ja mukava olikin kun törmäsimme Haniassa. Tämän pariskunnan kohdalla tuntuu pätevän sääntö että pitää lähteä kauas että törmätään, kiva oli vaihtaa kuulumiset ja käydä olusilla.
Siellä tuo päivä mukavasti vierähtikin ja ns. kotiin päästyä ei oikein muuta jaksanut tehdäkään kuin käydä jo kantapaikaksi tulleella Kahlua Cocktail baarissa paukulla ja nukkumaan.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan niin myös loma ja perjantai
menikin niiden muutaman tuliasostoksen tekemiseen ja omassa lähirannassa
makaamiseen. Kelit kyllä suosivat jatkuvasti lämpöä oli reilusti yli 20,
auringossa varmasti lähemmäksi 30. Kreetan hintataso on vielä varsin maltillinen, olut maksaa
2.5 – 4 euroa riippuen merkistä ja lasin koosta, drinkit maksavat 6 – 8 euroa
ja ruoka kahdelta hengeltä ruokajuomineen noin 20 – 30 euroa. Kallein ateria
kokonaisuus oli 32 euroa, jolloin lautaselle päätyi mustekalaa ja pitsaa, pitsat
ovat jostain syystä kalliita hinnat huitelevat 7 – 15 euron välillä. Kaiken
kaikkiaan Kreeta ja Agia Marina jätti positiivisen mielen!
Paluu tähän lonkeronharmaaseen kotimaahan oli hieman
vastenmielistä tuon lämmön ja auringon jälkeen mutta ihminen osaa olla myös
onnellinen pienistä asioista kuten se, että voi sen vessapaperin heittää sinne
pönttöön eikä roskikseen! Lomailun kulinaarisista annoksista voipi lukaista Erakoituneen viskisiepon puolelta. Lopuksi vielä viikko puristettuna vajaaseen 7 minuuttiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti