sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Talvipäivänseisauksen maastoratsastus @Tervarinteen talli

Kutsu kävi Tervarinteen tallille, jossa järjestettiin Tavipäivänseisauksen maasto tapahtuma. Kyse siis hevostelusta ja tarkemmin Islanninhevosista. En ole ikinä ratsastanut tai no ravihevosella ilman satulaa ja talutettuna joskus 100 vuotta sitten. Nytkin oli kyllä taluttaja, mutta suitset omissa käsissä ja metsäpolkuja mentiin, joten hieman jännitti. Sain hevoseksi Nöf-nimisen issikan, jonka kanssa ensin pienellä talutuksella tehtiin tuttavuutta.


Muitakin hevosia oli joukossa ja varsinkin tuo Jyllanninhevonen on majesteettinen näky, kaviokin on melkein normi hevosen pään kokoinen!





Aluksi kävimme ohjeet läpi mitä pitää tehdä kun mennään ylämäkeä ja mitä kun alamäkeä, ohjeet olivat simppelit ja selkeät. Samoin aina pysähdyttiin, jos jollekin tuli ongelmia tai jollain hevosella oli "hätä". Paljon kuvia ei reissulta ole, sillä piti keskittyä selässä pysymiseen, mutta muutaman maastokuvan sain napattua hieman tasaisemmilla osuuksilla.



Mukavaa ja rauhoittavaa touhua kerrakseen, näin adventtisohjon ja kaaoksen keskelle varsin mukava hengähdystauko. Varmasti huomenna löytää taas itsestään lihaksia, joita ei edes tiennyt että niitä on olemassa! Lopuksi vielä taputuksia ja olin varautunut porkkanapussilla, jotka aika nopeasti hävisivätkin parempiin suihin...tai siis turpiin!



Suosittelen kokeilemaan, kuten edellä todettu varsin rentouttavaa touhua. Kiitokset Kirsille ja isälle kutsusta, tämän päivän perusteella ei tule olemaan viimeinen kerta kun tuolla käyn maastossa hevosen selässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...