tiistai 3. joulukuuta 2019

Kaupunkikierros Helsingissä

Mitä maalainen voi tehdä Helsingissä odotellessaan illan tapahtumaa? No varmasti vaikka ja mitä mutta nämä seikkailijat päättivät mennä ensin Oodiin ja sieltä Mall of Triplaan. Matkahan toki alkoi jo perjantaina, jolloin oli Kippis International Craft Beer Fetivaalin ensimmäinen päivä, tästä oluttapahtumasta juttua myös blogissa


Matkan alku
Nälkähän se matkamiehiä vaivaa kun junasta pääsi pois ja lounaspaikkoja katsellessani, huomasin että aika moni paikka lopettaa lounaan klo 14. Löysin kuitenkin paikan joka tarjosi lounasta klo 15 asti, joten suunta kohti Virgin Oilia. Lounaalla oli tarjolla Toscanalaista pekonikeittoa, salaatteja, uunissa paahdettua kirjolohta, tatarpikkelssiä, höyrytettyjä kasviksia ja kermaista perunagratiinia, hintaa lounaalla oli 12.2€ ja oli kyllä joka pennin väärti! Varsinkin tuo alkukeitto oli erittäin herkullista. Kala oli hieman mautonta ja suolatonta mutta muilla lisukkeilla ja suolalla sekin muuttui maukkaammaksi!






Paikka oli viihtyisä ja harvassa lounaspaikassa tullaan kyselemään, onko täällä kaikki hyvin! Pidin paikasta ja varmasti eksyn tänne vielä uudestaan. Ruuan jälkeen olikin aika majoittua ja hotelliksi oli valikoitunut Holiday Inn West Ruoholahti, joka valikoitui mm. siitä syystä että Kippiksen tapahtumapaikka on Kaapelitehdas ja hotelilta tuonne on n. 600 metriä ja pääkaupunkiseudulla kun julkiset toimii, toisin kun esim. Jyväskylässä. Hotelilta ei metrolla mene Rautatientorille kuin muutama hassu minuutti! Hotelli on siisti ja viihtyisä, se mikä parasta hiljainen, joten yöunia ei häiritse liikenteen melu. Vastaanotossa oltiin varsin ystävällisiä ja muistutettiin mm. saunoista, aamupalasta yms. palveluista. Kaksi yötä kahdelle hengelle aamupaloineen kustansi 208.32€ joka ei minusta ole paha hinta ollenkaan.



Huone oli hyvän kokoinen ja siisti! Aamupalalle oli mukava mennä hyvin levätyn yön jälkeen. Aamupala oli omasta mielestäni normaalitasoa parempi ja monipuolisempi ja aamiaisen esillelaittoon oli selvästi kiinnitetty huomiota.












En yleensä pidä makeasta aamuisin mutta nyt oli pakko ottaa kun oli pannareita, nutellaa, kermavaahtoa, hilloa, nomppareita ja vaahtokarkkeja!
Niin ensimmäinen etappi oli Oodi, itse olen tuon pikaisesti kerran "juossut" läpi mutta nyt oli aikaa kiertää kunnolla. Oodissa oli käynnissä Soturikissat sarjaan perustuva tapahtuma ja pikkuihmistä vilisi aika paljon. Oodi on hieno rakennus ja hieno oivallus yhdistää kirjasto, työ- ja harrastetiloiksi sekä olohuoneeksi jossa voi vain zillata, myös rakennuksen muotokieli on minusta varsin hieno ja onnistunut.


Alhaalta ylös







Ylhäältä alas
Löysin myös seuraavan luettavan kirjan, jota en tosin tuolta lainannut mutta katselin jo että sen saa tilattua.




Oodista siirryttiin Pasilaan ja Mall of Triplaan a.k.a Pasilan mälliin :P! Olihan laitos, tuolla voisi viettää varmaan useampiakin päiviä mutta kyllä me himoshoppaajat kiersimme joka kerroksen ja ostimmekin jopa jotain. Molemmille tarttui mukaan Juustokuninkaiden mustaa sitruunajuustoa.






Mielenkiintoinen ja iso rakennus! Paljon kaikkea ja oikeastaan ei mitään, osahan tuosta taitaa vielä olla rakenteilla, ainakin hotelli. Toisaalta jos tuolta et löydä etsimääsi et sitten mistään, sillä liikemäärältään kauppakeskus on pohjoismaitten suurin! Käymisen arvoinen mesta. Ostosten teko onkin kuluttavaa hommaa ja matkamiesten mahat hamusivat apetta, nyt ei jaksanut kauaa etsiä ja ruuaksi kelpasi hampurilainen, ensimmäinen vaihtoehto oli Friends & Brgrs, joka hylättiin pitkän jonotusajan takia. Tästä siirryimme seuraavaan paikkaan nimeltä Morrison's, joka niin ikään tarjosi hamppareita mutta myös monia muita vaihtoehtoja. Listalta valikoitui Bearnaise hamppari ja kyytipojaksi olut.



Hamppari oli hyvä, plussaa koosta ja siitä että lautasta ei oltu täytetty ranskalaisilla. Hieman tuo oli tuollainen ABC-tason hamppari ja sämpylä oli hieman "märkä" tai sitkeä mutta pihvi, vaikka se tuossa hieman tummalta näyttääkin erittäin hyvin maustettu eikä maistunut palaneelle. Hintaa hampparille ja oluelle tuli 20.7€. Paikkana ehkä vähän sokkeloinen ja epäsiistin näköinen mutta palvelu oli nopeaa ja ihan ystävällistä, hieman jäi kaivelemaan tuo aikaisempi paikka koska kyllä täälläkin ruokaa sai odottaa mutta jonosta ei vain mainittu. Tuolta matka jatkuikin sitten kippistelemään oluiden pariin. Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen hieman lepoa ja takaisin keskustaan. Ennen junan lähtöä ehti vielä käydä kiertämässä Kampin kauppakeskusta ja siellä ihmettelemässä tätä Japanin Ikeaksikin kutsuttua Mujiin.





Paljon tavaraa mutta mikään halpa liike tuo ei ole, tai sitten silmät osuivat vain niihin kalliisiin tuotteisiin mutta jos kaulaliina maksaa melkein 50€ on se jo kallis...tai sitten pirun hyvä? Kampista vielä mukaan vähän evästä junamatkalle ja kotimatka voi alkaa. Mielestäni hyvä viikonloppu niin oluttapahtuman kuin muutenkin kiertämisen kannalta, ilman noita ns. juoksevia kuluja niin juna, hotelli ja liput Kippikseen kustansi n. 162€/henkilö, joten ei mikään paha hinta! Kiitos jälleen isälle matkaseurasta, näitä reissuja on ilo tehdä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...