Näyttelyn lahjoitus nuorisolle

Niin sinä joka otit osaa K-S MP-näyttelyyn huhtikuun alussa Jyväskylässä, taputa itseäsi selkään, sillä olet ollut osallisena tähän tarinaan! Jyväskylän Moottoriklubi ry, joka näyttelyn järjestää lahjoittaa osan lipputulloista Lastu ry:lle (K-S Keskusairaalan lastenosastojen tuki ry). Tällä kertaa kohteeksi valittiin nuorisopsykiatrinen osasto, jossa tarvetta olikin monelle eri asialle. Nuorilta itseltään kysyttiin mille on tarvetta ja ehdotuksia tulikin ja ne kaikki hankittiin. PS4 + lisäohjain ja kasa erillaisia pelejä, biljardikepit ja 3 settiä frisbeegolf kiekkoja.


Vastaanotto oli lämmin ja makea, sillä nuoret olivat leiponeet meitä varten mokkapaloja ja hyviä olivat, kiitos! 


Mielenkiintoista oli kuulla osastonhoitajan ja lääkärin kertomuksia nuorten tilasta ja siitä miten heitä autetaan, selvisi myös että auttaminen ei kohdistu pelkästään nuoriin vaan apua tarvitsee koko perhe! Vanhemmille tulee monesti suuri epäonnistumisen tunne vaikka olisivat yrittäneet kaikkensa, mutta kun katseli hoitajia ja miten he nuorten kanssa olivat, niin hyvissä käsissä ovat ja apua tarjotaan koko perheelle.


Jos nyt joku ihmettelee yo. kuvaa niin säännöt kuvaamiselle on hyvin tarkat ja kaikille on varmasti selvää että osastolla olevien nuorien yksityisyyttä suojellaan tarkasti! Tilat olivat hienot ja kun ihmeteltiin miksi seinillä on laulujen värssyjä ja maalattuja kuvia meille kerrottiin ettei seinillä saa olla mitään mikä voisi lähteä irti ja millä voisi vahingoittaa itseään tai toista.
Nuorille järjestetäänkin leipomis- ja ruuanlaittohetkiä, sekä opettellaan kädentaitoja esim. savitöitä tekemällä. Myös retkiä järjestetään esim. kahviloihin, elokuviin tms. ja harjoitellaan olemista vieraiden ihmisten kanssa sekä julkisillla paikoilla.

  
Tuonne ne pelikonsolit ja pelit menevät. Näistä käynneistä jää hyvin mielenkiintoinen olo, erittäin hyvä mieli että saa ja voi auttaa, mutta toisaalta myös hieman surullinen kun näkee sen miten heikosti osa nuorista voi. 
Kiitoksista ja puheista päätellen lahjoitus tuli todella tarpeeseen, määrärahat ovat tiukassa ja kaikki apu on tarpeen. Hienoa että saan olla osa tätä! ja hei niin olet sinäkin näyttelyvieras, näytteilleasettaja ja talkoolainen! Kiitos tästä kuuluu teille kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

K-S MP-näyttely @Hipposhalli

44. Int. Kotas-Ralli

Kontioralli 2018