lauantai 4. toukokuuta 2024

Reissu Tukholman kujille

 Oman ammattiliiton paikallisjaoston kevätreissu suuntautui rakkaaseen länsinaapuriin Ruotsiin. Sai ihan luvan kanssa pyöriä päivän Tukholmassa. Tokihan tähän matkaan kuului myös hieman "velvollisuuksia" kuten ajankohtaiskatsaus ja pari yhteistä ruokailua, muuten sai kyllä painaa omaminä valloillaan. 

Matkahan alkoi pe aamulla, jolloin lähdimme linja-autolla Kohti Helsinkiä, paattina toimi Viking Cinderella. Laivaan päästyämme alkoi hytin etsintä ja heti sen jälkeen piti saada lähtökaljat.






Ajankohtaiskatsauksen jälkeen meille oli varattu kolmen ruokalajin illallinen. Alkuun oli katkarapusalaatti, pääruokana häränfileettä ja jälkiruokana juustokakkua ja sorbettia.



Ruuat oli kyllä vallan mainioita, mutta se mikä tökki oli tarjoilu, tarkemmin tarjoilija! Minut haukuttiin kierosilmäksi ja vieressä istuvan kasvissyöjän annokseen oli piilotettu Parman kinkkua, josta vielä kysyttiin "vitsinä" ai sä löysit ne! Samoin maksu ei oikein toiminut kun viinipullo olisi pitänyt jakaa kolmeen osaan, joka oli kuulemma tosi hankalaa. Näistä huolimatta en ole hetkeen nauranut näin paljoa, olimme varmasti seurueen äänekkäin pöytäseurue.

Ruuan jälkeen mentiin nauttimaan laivan yökerhon tarjonnasta. Alkuillan soitteli house band ja illan pääesiintyjänä oli Abban tribuuttibändi. 





Molemmat bändit oli hyviä ja Abballahan ei oikeastaan huonoja biisejä olekaan, kaikki ei ole hittejä mutta jokainen biisi on kuunneltavan hyvä. Aamuyön pikkutunneille ei riekuttu, sillä seuraavana päivänä piti jaksaa käpytellä päivä Tukholmassa. Sattuipa vielä niin onnellisesti että matkanjohtajamme suostui lähtemään meille oppaaksi.





Oppaamme vei meidät pariinkin sarjakuva-/scifiliikkeeseen, josta toisessa lähti vähän lapasesta, mutta olipahan tuliaisia. Samoin tuli otettua ns. välinäppänen paikassa, jonne en olisi varmasti itse tajunnut mennä. Pieni ovi ja pieni tila jossa kaveri myy grilliruokaa ja olutta, paikka oikeasti näyttää siltä että jos tuolta ei saa ripulia, niin ei mistään. Mutta kuten oppaamme sanoa, koskaan ei ole mitään tullut ja ihan kelpo hodari, sekä olut, jos pikkunälkä yllättää niin voin suositella lämpimästi Lilla Gatukökettiä!






Tuosta olikin hyvä lähteä seuraamaan vahdinvaihtoa, joka onnekkaasti osui juuri kohdallemme kävelyn lomassa. 



Hetki tuli vielä kierreltyä vanhan kaupungin kujia ja katseltua nähtävyyksiä. Tuolta matka jatkui kohti raatihuonetta ja sen jälkeen olevaan kaupunginosaa, josta löytyi mm. kirsikkapuupuisto sekä mahtava levykauppa, josta tuli ostettua Iron Maidenin LP-levy.

Tiesittekö, että nuo betonimöykyt ovat sen takia, ettei rekalla pääse ajamaan täysillä katua pitkin! 










Tuossa vaiheessa kello rupesi olemaan sitä luokkaa, että oli aika lähteä talsimaan kohti laivaa. Iso kiitos Kalle oppaana olemisesta, moni paikka olisi jäänyt näkemättä ilman sinua! sekä moni tarina hyvistä ruokapaikoista kuulematta! Matkanvarrella toki piti ottaa vielä muutama räpsy.






Tukholma on tosi kaunis kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa, tykkäsit sitten kulttuurista, arkkitehtuurista, ruuasta tai juomasta. Kaikille löytyy jotain ja vielä hieman päälle. Mikään halpa kohde se ei ole mutta valitettavan harvoin tulee käytyä. Laivalla odotti vielä illallinen buffetpöydästä ja tulihan taas syötyä aivan liikaa.




Muutama kippo jäi kuvaamatta, mutta kyllä kaikki tuo mahtui yhteen ihmiseen! Tuosta tulikin sitten niin täyteen että oli pakko ottaa pieni tauko kaikkeen ja käydä hytissä pötköttämässä. Loppuilta menikin kuunnellessa karaokea ja kun se loppui, niin siirryimme yökerhon puolelle, jossa sama house band viihdytti yleisöä. 



Mahtava reissu kerta kaikkiaan, hyvää seuraa, hyvää juomaa, hyvää ruokaa ja paljon uusia paikkoja tuli nähtyä. Ihmettelen edelleen miksi Tukholmaan ei tule lähdettyä viettämään viikonloppua kuten Tallinnaan. Ehkä pitää koittaa parantaa tässä ja yrittää vierailla länsinaapurissa useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don Huonot 3.5.24 @Lutakko

 Kun kuulin että Don Huonot lähtee juhlakiertueelle ja että yksi keikoista tulee Jyväskylään Tanssisali Lutakkoon , ei tarvinnut miettiä na...