torstai 2. tammikuuta 2020

Uusi vuosi

Niin vaihtui vuosi ja myös vuosikymmen! Omaan uuden vuoden juhlintaan kuuluvat oleellisesti raketit ja tietenkin ruoka! Mitään sen kummempaa perinteisistä uuden vuoden ruuista poikkeavaa ei tullut tehtyä ja raketitkin sekä padat tuli ostettua Halpa Halista kun siellä ne sai 30% alennuksella!


Hieman sain hyrähtelyjä noita ostaessani kun tuumasin että, nytpä voin ihan virallisesti ampua anopin taivaalle!
Ruokapuolesta piti huolta Lidl savustettu Frankfurter, Chili Bratwurst ja ihan perinteinen kuorellinen nakki sekä kartanon lihapullat. Pötkylöiden ja pullien lisäksi tein kanatikkuja. Esipaistoin kanapaloja hetken, sekä laitoin paiston aikana suolaa ja pippuria, sen jälkeen töppäsin ne marinadiin, jossa oli viskiä, savupaprikaa, Sriracha-kastiketta, soijaa ja öljyä.
Kanat vain pussiin ja marinoitumaan, muutama tunti riittää mutta aina parempi jos ovat yön yli. Seuraksi noille tein kyssäkaalista perunasalaatin korvikkeen. Tuohon tuli tuon kaalin lisäksi porkkanoita, omenaa, punasipulia, suolakurkkua, suolaa, pippuria ja majoneesia. Kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja sipuli sekä suolakurkku aivan silpuksi. Porkkanoita ryöppäsin sen 5 min, jotta hieman pehmenevät, eikä niitä yhtään kauempaa saakaan ryöpätä muuten menevät liian pehmeiksi. Ryöppäämisen jälkeen porkkanat jääkylmään veteen että kypsyminen pysähtyy. Sen jälkeen vain kaikki ainekset sekaisin ja suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.
Kyssäkaali on siitä mukava että se on maultaan aika mieto ja juuri sopivan rapsakka tähän, salaatin kuuluu rouskua syödessä! Näiden lisäksi oli tehty hot chili-dippi ja valmiina pakastealtaasta mozzarellatikkuja sekä cheddarilla täytettyjä jalapenoja. Kaikki lämmitettävä vain uuniin paistoajan mukaisessa järjestyksessä, uunissa oli lämpöä se 200 astetta.Maha täynnä olikin sitten mainio lähteä ampumaan raketteja ja ottamaan vastaan uusi vuosi ja uusi vuosikymmen.Sapuskasta sen verran että tuo itse tehty hakkaa kaupan pottusalaatin 10/0, joten se pieni vaivannäkö kannattaa! Ei sillä valmiillakin pärjää vallan mainiosti. Näihin kuviin ja videoon toivotan kaikille parempaa uutta vuotta ja olkaa lempeitä toisillenne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ikkunanpesun apetta

Miksi postata ikkunanpesusta, no siksi että nyt siihen liittyy oleellisesti ruoka. Itse "vihaan" ikkunanpesua, se on oikeastaan ai...