40. Lato-ajo

Kohteena siis Kurikka ja Pitkämönrannan leirintäalue siellä kun perinteisesti nämä kokkareet järjestetään, järjestäjänä toimii Seinäjoen maantiepyöräilijät. Niin kyseessä juhlaralli eli 40. kertaa kokoonnutaan näissä merkeissä, tosin allekirjoittanut ei ole käynyt kohteessa kuin neljä kertaa.
Rakas kerhomme on jo vuosia varannut jäsenilleen mökin alueelta, joten telttaa ei tälläkertaa tarvittu. Muutama rohkea otti tosin teltan mukaan ja nukkui ulkosalla ja mikäs oli nukkuessa kun kelit olivat mitä mahtavimmat!


Ensimmäinen pysähdys Ähtärin Nesteellä, kerrankin on kulttuuri saapunut Ähtäriin!Matala majamme siis tuo toinen puolisko tuosta möksästä!

Niinhän tuossa taas kävi kuten monessa muussakin kokoontumisajossa että ilta jatkuin virvokkeita nauttien ja välillä saunoen, möksän saunassa on se huonopuoli a) ettei se lämpiä kunnolla saati että saisi kunnon löylyt ja b) se kuumentaa parven niin perhanan kuumaksi ettei siellä pysty nukkumaan. Allekirjoittanut "juhlatamineissaan" ja virvoitusjuoma kädessään.

Tämä muki on kiertänyt vuosien saatossa useita kokkareita ja nähnyt vielä useampia valkovenäläisiä!
Välillä on käytävä huilaamassa möksällä että taas jaksaa, juttua riittää ja jopa pientä kehitystyötä pikkujouluja vartenkin suunniteltiin.Juhlarallin kunniaksi oli hommattu bändejä oikein nelisen kappaletta Prätgäng, Ganister, Soul Operators ja Lantsa&Big Späm pistivät purukkaan vipinää ja noista erottui edukseen ylitse muiden Soulia sielukkaalla äänellä ja taidolla vetänyt Soul Operators. Naissolistin ääni oli aivan loistava ja bändin poikien taidoissakaan ei ollut moittimista.


Hurrganesia irtosi koko rahan edestä.
Niin ja kun kokoontumisajoista on kyse niin onhan siellä tärkeässä osassa myös moottoripyörät, joita tuli taasen käytyä ihailemassa. Jotkut jaksaa rakentaa ja tuunata, itse laiskana ja mitään tekniikasta tajuamattomana miehenä tyydyn sarjavalmisteiseen.Tämä oli yksi helmistä joita tuli pongattua kävellessä pitkin aluetta!Telttaa, mökkiä, pyöriä ja kavereita!
Tuohon oli nähty myös vaivaa, tuollaiseen kun joskus olisi varaa!
Tuunausta voi harrastaa niin pyörille kuin varusteillekkin.Päivä vaihtuu illaksi ja ilta yöksi meno ei tosin hyydy mihinkään meininkiä riitti niin bändien kuin karaokenkin voimin, mukava oli taas tavata tuttua ja saada uusia lisää. Näissä kun ollaan melkein yhtä isoa perhettä keskenään.Karokea alkuillasta ja jalallakin jotkut laittoivat koriasti.

Kuvattavaa riitti ja monenlaisia ilmeitä tallentui kameraan!
Viittomakielisten motoristien kanssa on tullut pidettyä hauskaa jo useammassakin kokkareessa. Jännä homma yhtään en osaa viittoa mutta "kielimuurin" yli päästään jokakerta.
Reinot sulassa sovussa aseteltuna telttaan, jokainen voikin päätellä itse löytyykö teltan sisältä reinoille jatketta.Juu on se sitä miltä se näyttää! Himot ne on hiir.. eikä ku kärpäselläkin.Kyllä tuossakin "teltassa" nukuttiin koko yö ja varmasti pitkälle sunnuntai päivään.

Kiitokset jälleen kaikille mukanaolleille tutuille ja tuntemattomille! jälleen oli hauskaa koko rahan edestä ja seura oli mitä mainionta! Hieman jäi kaivelemaan se ettei mitään erikoista ohjelmaa oltu järjestetty bändejä lukuunottamatta juhlarallin kunniaksi.

Lopuksi vielä pikku vinkki jos tulette Jyväskylän suuntaan Ähtärin kautta niin muutama kilometri ennen Multiaa on Palsankoski, jonka viereen on laitettu levähdysalue. Suosittelen lämpimästi pysähtymään tässä ja ihastelemaan sitä kuinka hieno voi Suomen luonto olla.


Kuvahan ei tietenkään kerro kaikkea mutta kaunista on.Aivan kosken rantaan pääsee kävellen, josta voi mukavasti ottaa kuvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle