torstai 3. joulukuuta 2020

Butter Chiken ja naanleipä

Nälkä tuo ihana tekosyy! Työpaikalla oli ruokana jokin aika sitten Butter Chikeniä ja siitä virisi ajatus, että tätä pitää tehdä myös kotona. Ei muuta kuin netti kauniiseen käteen ja ohjetta etsimään. Kanan tein K-ruoka-sivuston ohjeen mukaan, sillä erolla että laitoin 1.5 chiliä ja 2.5 tl garam masalaa ja 1.5 tl jeeraa. Muuten tein aika orjallisesti ohjeen mukaan.

Lisukkeeksi keitin riisiä ja tietenkin tein itse naan-leipää. Tämän kopioin Liemessä-blogin ohjeen mukaan, jälleen tuunasin hieman ja korvasin 2 dl vehnäjauhoa ohrajauholla. Ihan ei noista toki tullut tuon blogin kuvan näköisiä mutta hyviä, seuraavalla kerralla teen pelkistä vehnäjauhoista. Taikinakin oli todella löysää, en tiedä pitäisikö sen olla mutta leipiä tuli ja maistui kyllä tuon ruuan kylessä.


Mukavan mausteista kanaa ja leipä oli tosiaan hyvä lisä tuossa, jolla sai kätevästi nuoltua lautasen puhtaaksi. Osaako kukaan sanoa miksi tuon ruuan nimi on Butter Chiken? kun enemmänhän tuossa on kaikkea muuta kuin voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...