sunnuntai 16. elokuuta 2020

Retki Puumalaan Hatsapurin perässä

Korona isku moneen alaan, niin myös näyttelijöihin ja kun Ville Haapasalolta loppui työt hän keksi uuden. Ville perusti Hatsapuri-kojun, Puumalan satamatorille. Hatsapuri on leipä tai piirakka, jossa on juustoa ja kotoisin se on Georgiasta, jossa se on kansallisruoka, jolla on oikein oma päivänsäkin! Hienoahan tässä on se että kaveri ei myy tuotetta pelkästään sillä että kojussa ja mainoksissa olisi hänen naamansa, vaan hän oikeasti on töissä tuolla kojulla ja myy leipiään.
Tiehän Jyväskylästä Puumalaan on hieno! Varsinkin se loppupää kun mennään pengertietä pitkin ja järvi on tien molemmin puolin ja mutkaa ja mäkeä on vaikka muille jakaa.  Tien loppupäässä n. 20 km on tietyö ja tie on hiekalla, joten jos tuollainen pikku hiekkapätkä hirvittää niin kannattaa etsiä vaihtoehtoinen reitti, tosin tuo hiekkatie on hyvässä kunnossa.



Sotaratsut parkkiin ja kohti satamaa, pienen etsimisen jälkeen kojukin löytyi, torille tullessa S-marketin kohdalta koju on vasemmalla, aikalailla sillan juuressa. Jonoa riitti koko ajan. Tuskin tällaista menestystä tämä leipä olisi saanut, ellei myyjänä olisi juuri jotain julkisuuden henkilöä ja persoonaa. Tarjolla on myös Georgialaisia viinejä, vissyä, oluita ja limsaa.




Voin sanoa että juustossa riittää. Hyväähän tuo oli ja vinkkinä, elä syö ennen tuota, ainakaan mitään isoa, sillä kohtalaisen täyteen tuosta tuli. Varmasti tuli ylitettyä joka suositus niin rasvan kuin suolankin määrässä! Tuon voimalla jaksoi hyvin ajaa kotiin. Hieno reissu ja onhan tuo Ville persoona, silti hänestä jäi sellainen kylänmies fiilis. Matkatilastona kilometrejä kertyi 406.2 km ja matkaan käytettiin aikaa 5h 25min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

K-S MP-näyttelyssä kävi vilinä viikonlopun aikana

  Tämä on se viimeinen kevään merkki kun  JMK:n järjestämä K-S MP-näyttely järjestetään Hipposhallissa. Lipunmyynnin käynnistyessä oli jo u...