sunnuntai 9. elokuuta 2020

Idän Ihmeet kohtaavat 2020

Idän Ihmeet kohtaavat, pari kertaa olin ko. tapahtumasta kuullut ja nyt kun oman kerhon kokoontuminen peruuntui ja kelitkin suosi oli aika lähteä katsastamaan tämä. Tapahtuma paikkana Ikaalisten lähellä oleva Manso Camping ja sinne sotaratsut suuntasivat heti perjantaiaamusta. Reitti oli suunniteltu etukäteen, niin meno kuin paluukin. Menomatka ajettiin hieman pienempiä teitä Jämsänkosken, Vilppulan ja Ruoveden kautta ja paluu sitten suorinta reittiä kotiin Parkanon, Kihniön ja Haapakylän kautta.

Tapahtumamaksu oli 5€ ja leirintäalue otti telttapaikasta 15.30€ per yö. Ruokailut ja aamupalat maksettiin vielä erikseen. Näin viikonlopusta tuli hiukan "kalliimpi" kuin normaalista kokoontumisesta, jossa yhdellä maksulla saat yöpymiset ja ruuat, mutta ei tuosta konkurssia päässyt silti syntymään. Tapahtumamaksulla sai tarran ja arpalipukkeen ja jokainen lipukkeen täyttänyt ja palauttanut voitti jotain, tuosta omanlaisesta arpajaisista kerron myöhemmin.
Itse tapahtumahan paljastui enemmänkin autotapahtumaksi kuin pyöräkokoontumiseksi. Mutta kaikenmerkkisiä, näköisiä, kokoisia ja värisiä autoja oli kyllä runsaasti.

Onhan tuo ihan omanlaisensa ihmisrotu, kuten me motoristitkin. Hyvin oman väkensä tuntevaa ja monet ihmettelivätkin sitä miksi olimme tulleet paikalle, mutta tosin aina kiitettiin ja sanottiin että hienoa kun tulitte ja vielä maksoitte tapahtumamaksun. Se kun ei olisi ollut pakollinen, riitti kun maksoi leirintäalueelle majoittumisesta. Perjantai oli varsin hiljainen, mitään järjestettyä ohjelmaa ei ollut, illan karaokea lukuun ottamatta. Lauantaina oli sitten huutokauppa, jonne jokainen sai tuoda tarpeellista tai tarpeetonta tavaraa. Aamu alkoi kuitenkin rompetorilla ja paljon olikin kaikennäköistä härveliä ja idän tavaraa kaupan, yhden pinssin ostin mutta muuten voi sanoa että itselle aika joutavaa tavaraa tuolla oli. Arpajaiset tosiaan toimivat niin että palautetut laput vedettiin postilaatikosta ja nimen kuultuaan sai käydä valitsemassa palkinnon pöydältä ja niitä palkintoja muuten oli! Oli mikroa, moottorisahaa, pölynimuria, virveliä, valoja, mukeja yms yms. 

Itsehän tuolta valitsin Lada-mukin. Tuossa vieressä järjestettiin myös Ikaalisten harrasteralli ja tulihan sitäkin käytyä katsomassa, ihan ei ollut maailmanluokan vauhtia noissa autoissa mutta yrityksen ja tunteen puutteesta ei voi syyttää.

Pikkukilpailukin oli alueella, jonkun Lada kerhon järjestämänä, pölykapseliin piti saada heittämällä jäämään erilaisia autonosia, liekö kerätty perjantaina alueelta :) alue oli mukavaa nurmimaastoa ja rantaankaan ei ollut pitkä matka joten tuli käyty uimassakin.

La iltana oli oikein bändikin, joka soitti vanhaa rokkia, porukka veti lavalla setsuuria ja nautti olostaan. Menosta päätellen joilalkin tulisi olemaan haikia huomen! Niin se loppui tämäkin ihmeiden ihmettely ja tuli aika lähteä kotiin. Jos tuonne nyt tulee lähdettyä uudestaan niin päiväkäynnille korkeintaan, ei sillä etteikö olisi viihtynyt mutta kuten edellä todettu enemmän auto kokoontuminen kuin pyörä ja vielä kun ei ole kuin ihastelijan roolissa niin jotenkin ei kuulunut kalustoon, vaikka missään nimessä ei tullut tunnetta etteikö olisi ollut tervetullut. Kiitos ja kumarrus järjestäjille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...