maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kierros kotimaassa

Mikäs sen parempaa kesäisenä päivänä kuin kiertää moottoripyörällä pitkin kotimaata...no ehkä kiertää ulkomaita mutta silti! Matka alkoi hiukan klo 9 jälkeen Keskisestä Suomesta ja suuntautui ensin kohti Lahtea. Eka pieni pysähdys Padasjoen Seo:lla ja siellä lenkkisämpylä naamaan sekä sotaratsuun menovettä.


Lahdessa pieni pyörähdys Levon hautausmaalla kaverin haudalla ja sen jälkeen suunta ja suunnitelma olikin täysin auki. Pitkälle ei menty tuosta, sillä Suomen MP-museossa en ole käynyt ja sinne veri nyt veti kun lähellä oltiin. Yllätys olikin suuri, kun piha oli täynnä pyöriä ja väkeä niin perhanasti.

Kävi ilmi, että siellä olikin Kopteri British Bike Day ja piha olikin täynnä toinen toistaan hienompia brittipyöriä. Porukkaa oli todella paljon ja terassi ihan täynnä. Varjopaikkaa oli itsekin etsittävä, sillä ajokamppeissa meinasi hikeä ja vaahtopalloa pukata. Nestettä kului ja nyt vilvoittavan hetken tarjosi 0% olut...tai no oluen korvike, eihän tuo ihan oluelta maistu mutta vettä parempaa kuitenkin.


Itse museossa en käynyt mutta ravintolan puolella tuli pyörähdettyä tuon pihatapahtuman lisäksi. Hienosto oli sisustettu tuokin.Muutama klubilainenkin tuli tuolla nähtyä, joten kerhonkin porukkaa oli tuolla liikkeellä. Tuolta suunta kohti Tamperetta ja kun ei kiire ollut, niin mentiin, ajettiin ja pysähdyttiin ihan fiiliksen mukaan. Eka stoppi kauppakeskus Tuuloseen kun pari lentsikkaa osui silmään tien poskessa.Tuosta ei sitten tarvinnutkaan ajaa kuin vajaa 10 kilometriä kun seuraava kyltti ohjasi matkaajan hieman sivummalle. Tuuloksen keskiaikainen kivikirkko oli kohde ja mikäs tuossa oli pyörähtäessä.Samalla janoinen matkaaja sai vesipulloihinsa täytettä. Matka jatkuu kohti Tampesteria, mutta jälleen kohtalo puuttuu peliin. Silmiin osui kyltti jossa luki Valkeakoski, hetken tuon kyltin jälkeen välähti, ei perkele Kontio ja Parmas! Eli pyörä ympäri ja nokka kohti "Mokkapirttiä" sekä poliisilaitosta.Ei näkynyt kumpaakaan poliisia eikä sen puoleen Sumeliustakaan. Ihan huippu city! Ainakin tunsi olevansa turisti, kun käveli keskustassa. Siinä sitten tajusin, että edellisestä ruokailusta alkaa olemaan tovi, joten kännykkä käteen ja katsomaan tarjontaa. Kun pitseriat ja kebabit ei kiinnostanut osui silmään Ravintola Musta Kissa. Tuulettimen alta löytyi mukavan viileä paikka istuskella ja selata ruokalistaa. Lautaselle eksyi Chilihärkä.Olipa muuten suunmyötästä! Tuossahan oli Black Agnus ulkofileepihvi, sipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja valkosipulilla maustettu chilikastike ja kermaan muhennettua valkosipuli-yrttiperunaa. Ai että pihvi oli kyllä niin hyvä ja kypsyys täysin se mitä pyydetty eli medium! Poltetta oli juuri sopivasti ja nuo perunat! avot! Kyllä tuolla jaksoi taas jatkaa matkaa. Hintaa annokselle ja tuopilliselle vissyä tuli karvan päälle 30€! Ruuan jälkeen soittelin kaverille, keittäisikö jälkiruokakahvit. Keula kohti Tamperetta ja siellähän kahvit ja pullat olivat valmiina, kun saavuin paikalle. Mukava oli turista joutavia! Kahvin jälkeen kohti kotia ja illansuussa saavuin pihaan. Hieno reissu, josta kertyi 484 km ja aikaa reissuun meni reilu 11 tuntia, josta ajaen reipas 6.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ravintola Vanha Mylly

Sunnuntain kunniaksi piti lähteä pikku mopolenkille ja samalla myös syömään. Jonkin aikaa kun paikkaa etsittiin niin tuli mieleen että Jämsä...