keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Viskit ja juustot tasting @Teerenpeli Jyväskylä

Ai ai tätä oli odotettu! Tasting, jossa yhdistetään ruokaa tai jotain naposteltavaa hyvän juoman kylkeen. Ihan ensimmäisenä ei itsellekään ole tullut mieleen yhdistää viskit ja juustot mutta näin tekee Teerenpeli ja Jarkko Nikkanen, mies, jota voi tituleerata Suomen The Viski mieheksi! Jarkkohan toimii Edringtonin ambassadorina ja on kirjoittanut useamman ja ottanut osaa useampaan viskiteokseen ja vetänyt jo lukemattoman määrän tastingejä. Nyt siis vuorossa Viskit ja juustot.


Maisteltavana siis oli Naked Grouse, joka oli joukon ainut blended viski, toisena 12yo Macallan Triple Cask, kolmantena Highland Park Valknut, neljäntenä 15yo Bowmore ja viimeisenä Jim Beam Rye ruisviski. Jokainen viski käytiin erikseen läpi ja Jarkon tapa esitellä juomat ja ylipäätään vetää tilaisuus on erittäin hauska. Hänen sanojaan lainatakseni "Viskit tulee ottaa tosissaan mutta ei vakavasti" tämän jälkeen ruvettiin maistelemaan valmiiksi valittuja makupareja.Juustot oli siis valmiisti makusteltu ja makuparit olivat seuraavat. Naked Grouse + Cheddar, Macallan Triple Cask + Manchego, Highland Park + Mustaleima, Bowmore + Gruyére ja Jim Beam Rye + Aura. Ensin siis maisteltiin ja saatiin heitellä kommentteja siitä mitä tulee mistäkin mieleen ja sen jälkeen Jarkko luki oma raatinsa aikaansaannokset. Aivan loistavia makuja, jos jotain voi nostaa esiin niin Manchego ja Gruyére, sopi melkein minkä kanssa tahansa ja taas mustaleima ei oikein minkään. Aura myös jakoi mielipiteitä, osalle tuli mieleen homeinen ruisleipä, itse taas pidin ko. makuparista, josta jäi kermainen maku ja hieman voimainen suutuntuma. Mutta kuten tuolla todettiinkin, jokaisen makuaisti on erilainen ja makuasioista saa ja pitääkin kiistellä!
Kaverilla on käsittämätön määrä tietoa tästä jalosta juomasta ja tulipahan lanseerattua termi "vahinkokännit" kun ei vaan voi itselleen mitään kun viski on niin hyvää. Kiitos ja kumarrus niin Teerenpelille kuin Jarkollekin ja innolla odotan että saamme tänne kakut ja viskit makusteluun, jos ei muuten niin lupaan vaikka leipoa ne kakut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ikkunanpesun apetta

Miksi postata ikkunanpesusta, no siksi että nyt siihen liittyy oleellisesti ruoka. Itse "vihaan" ikkunanpesua, se on oikeastaan ai...