keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Helsingin MP-messut

Nyt näki messut toisesta kulmasta, normaalisti kun tuolla on ns turistina, niin nyt menikin koko viikonloppu näytteilleasettajana. SMOTO pyysi osastolleen talkooapua ja eihän siitä tohdi kieltäytyä. Saavuimme paikanpäälle jo torstaina ja ensimmäisenä piti päästä syömään. Harrin suosituksesta mentiin aivan hotellimme vieressä olevaan Juttutupaan. Listalta tuli otettua Juttispannu, jossa oli riistamakkaroita, Baijerilaista perunapaistosta, kasviksia, talon sinappia ja suolakurkkuja. Juuri hyvä suolapala reissulaisten iltaan.




Ravintolaa voin suositella lämpimästi, palvelu pelasi ja miljöö oli erittäin hieno, valitettavasti en tajunnut ottaa itse ravintolasta kuvaa, eikä hintatasokaan ollut mikään paha tuo annos kustansi 19.5€.
Majoituimme Scandic Hakaniemessä. Hotelli oli siisti, tosin hieman ehkä jäänyt ajastaan jälkeen sisustukseltaan. Huone oli valtava mutta olimme saaneet jostain syystä superior huoneen, joten koko ja varustelu selittyi sillä. Henkilökunta oli ystävällistä. Aamupala oli normaalia ketjuhotellitasoa, joten mahansa sai varmasti täyteen joka aamu.










Perjantaina ajattelin, että aamusta on hyvin aikaa ja tilaa kuvailla messujen antia, yllätys olikin, että heti messujen auettua väkeä tuli halli täyteen, ei silti hyvin mahtui pyörimään ja kuvaamaan toisin kuin lauantaina, jolloin väkeä oli ihan tungokseen asti. Tiedotteiden mukaan messuilla kävi reilu 55000 kävijää ja se kyllä näkyi. Alla pitkä rimpsu otoksia koko viikonlopun ajalta.




























Yllä olevat 5 kuvaa ovat VTT:n kehittämästä älypyörästä Jarnosta, johon Viestintä- ja liikenneministeri Harakka kävi myös tutustumassa, Jarnoa esitteli VTT:ltä Aki Lumiaho. Pyörä siis havainnoi ympäristöään ja kommunikoi kuljettajan kanssa esimerkiksi esteistä tiellä.














Välillä pitää syödäkin, että jaksaa pönöttää ja somettaa osastolla, perjantaina lounasta syötiin Hollyday Inn Expossa, jonka lounas oli ihan kelpo kamaa.


Se mikä yllätti positiivisesti, oli itse messukeskuksen näytteilleasettajille tarkoitettu lounasravintola, ajatuksenahan oli, että siellä olisi tarjolla kinkkukiusausta tms. Eihei lauantaina oli tarjolla karitsaa ja sunnuntaina naudanniskaa ja possunposkia! Molemmat varsin herkullisia!




Tuolle tarjonnalle täytyy jo nostaa hattua! Harvoin lounasravintelissa saa noin tasokasta ruokaa! Perjantai-iltana piti vielä käydä haukkaamassa iltapalaa ja nyt menimme Weeruska nimiseen paikkaan, listaa tutkiessa oli hieman ongelma että mitä sitä söisi ja lopulta valinta osui pariloituun poronvasan maksaan, kylkeen oli töpätty muusia, pekonia, sipulia, kermakastiketta ja puolukoita!





Ai että maksa oli kypsennetty juuri oikein ja kaikki muukin annoksessa oli enemmän kuin kohillaan! Hintaakaan tuolle tuotteelle ei kertynyt kuin 18.5€, tämän jälkeen kelpasikin mennä unille ja valmistautua seuraavaan päivään.
Lauantaina tupa täyttyi ihmisistä ja porukkaa riitti ihan tungokseen asti. SMOTO tekee paljon eri tahojen kanssa yhteistyötä ja la aamupäivästä vieraana kävivät Mopoilevat nuoret, keskusteltiin mm. yhteistyökuvioista, virittämisestä, pajatoiminnasta. Nuorissa on tulevaisuus ja hienoa nähdä, että harrastuksen parissa on iso joukko reippaita motoristin alkuja!



Samoin lauantaina palkittiin kerhoja jotka ovat olleet tukemassa SMOTOn toimintaa se 30-vuotisen uran alusta asti! Puheenjohtaja Jari Kielinen jakoi kunniakirjat. Palkittuina kerhoina paikalla olivat Jokioinen, Loimaa, Raisio, Tornio, Hämpy, Tump ja Napapiiri kävi hakemassa kunniakirjan myöhemmin.



Muutenhan messut jatkuivat perinteisissä merkeissä, eli kierrellen ja katsellen pyöriä ja tuotteita. Pyörää ei tullut ostettua, vaikka se haave tulikin käytyä istumassa ja tarjous pyydettyä, mutta ajokamppeet ostin Rukan osastolla, ensi kesänä nähdään onko ko. merkki maineensa veroinen.






Kuten kuvista näette, porukkaa riitti ja kokemus messuista näytteilleasettajana oli varsin mukava, ensi vuona uudestaan, jos vain kutsu käy. Messut näkee aivan toisella tapaa kun ei tarvitse juosta koko messuhallia yhden päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...